Galatasaray Umuda yolculuk

Umuda yolculuk

16.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Akhisar Belediyespor deplasmanından şen döndü, beşincilik ümidini son maça taşıdı: 1-2

Umuda yolculuk

MAÇIN ÖYKÜSÜ - NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Cim-Bom, beşincilik yolundaki en büyük rakiplerinden Akhisar karşısına mutlak galibiyet için çıktı. Aslan, vasatı aşamadığı ilk yarıyı Selçuk’un penaltı golüyle önde kapadı. 60’da yine bir penaltı, yine Selçuk vardı. Maçın böyle biteceği sanılırken, Douglao’dan 90+5’te bir gol çıktı.

Galatasaray, Akhisar Belediyespor’u deplasmanda Selçuk İnan’ın 2 penaltı golüyle yenerek 5.’lik şansını son haftaya taşıdı. Avrupa cezasını çekmek için ya kupayı almak ya da ligde 5. olması gereken Cim-Bom, Manisa’da kaleye isabetli şut atmadan penaltılarla 2-0’ı buldu!

Yine Avrupa hedefinde olan Akhisar maça etkili başlarken Muslera kalesinde devleşti. Hakem Suat Arslanboğa 15 dakika içinde verdiği tartışmalı penaltıyla ev sahibinin tepkisini çekti. Galatasaray sezonun ikinci yarısında tek ve son dış saha galibiyetini dün 2-1’lik sonuçla aldı. Aslan 225 gün sonra deplasmanda güldü.

Haberin Devamı

90 dakika, Rodallega’nın iki net pozisyonuyla başladı. Kolombiyalı ilk fırsatta doğru zamanlama yapamadı. İkincisinde ise Muslera’ya takıldı.

37’de gole yaklaşan Ahmet Cebe’ydi. Galatasaray, Sneijder’in dağlara taşlara giden şutuyla devreyi kapatmaya hazırlanırken son dakikada piyango vurdu! Yasin’in ortasında Galatasarayzede (!) Douglao’nun müdahalesine hakem “penaltı” dedi. Selçuk, Aslan’ı soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

İkinci perde yine penatıyla başladı. 60’ta yine Yasin ortalayan isimdi. Hakem bu kez Ahmet Cebe’nin elini beyaz noktayla cezalandırdı. Selçuk yine affetmedi: 0-2.

Uzatmada Douglao Akhisar’ın şeref sayısını atarken, Cim-Bom deplasmanda 2-1’le çok kritik bir galibiyet aldı.

Umuda yolculuk