Basketbol Umut dünyası!

Umut dünyası!

19.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes, grup sonuncusu Cedevita karşısında yine yürekleri ağızlara getirse de kazanmayı başardı, rakiplerin aldığı galibiyetler ile şansı azalmış olsa da, çeyrek final umutlarını son 3 maça taşıdı

Umut dünyası

Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubu’nda Anadolu Efes, 11. maçında Hırvat Cedevita’yı 80-76 yenmeyi başardı, 5. galibiyetine ulaştı.

Haberin Devamı

Umut dünyası

Geçtiğimiz hafta Kızılyıldız, bu hafta Panathinaikos galibiyetleri nedeniyle çeyrek final oldukça zorlaşmıştı Efes için ama az da olsa o şansı sürdürmek için kazanmak şarttı. İşin daha da kötüsü, oyuncuların formları yükseleceğine yine düşüş vardı. Maça Heurtel’le yan yana başlayan Granger, Fransız’a eşlik edince savunma yerlerdeydi, Gordic daha ilk çeyrekte 13 sayı atıp, takımını 28-20 öne geçirdi.

Saric’in 5 numarada olduğu, Birkan ile Furkan’ın kenardan gelip enerjiyi yükselttiği 2. çeyrekte ilk periyodu 6’da 4 üçlükle geçen rakip, bu kez 8’de 0 çekince Efes rakibini yakaladı ancak devreyi de 36-34 geride kapadı.

Aslında bu maçın şifresi belliydi, iki 4 numaralı sistemle yapılacak agresiflik ve Birkan-Cedi ya da Birkan-Furkan ikilisiyle savunmayı sertleştirmekti. Bunun için Ivkovic maçın sonunu bekledi.

Haberin Devamı

Umut dünyası

Saric’in ekstra mücadelesi de maçı çevirdi. Birkan’ın çok kritik bir şut sokmuşken kenara çekildiği son dakikada Granger’ın bomboş pozisyonda potaya bakmaması ve Kuban deplasmanındaki yenilgiyi hatırlatması (!), Efes’in taktik faullerde hata yapmasından umudu kesen rakibin bitime 4 saniye kala çizgiye gelirken 2. atışı kaçırmayı planlayarak takımı uzatırken, Efes’in aynı şekilde sahada kalması canımızı daha fazla yaksa, yeni bir hikaye çıkardı bu maçtan ama tesellimiz o iki pozisyonda da şansımızın yanımızda olmasıydı.

Yazarlar