Skorer Umut kulaçları

Umut kulaçları

27.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olimpiyat oyunlarında bir türlü başarı sağlayamadığımız branşlardan biri olan yüzmede Londra’da 6 sporcu ile mücadele edeceğiz

Umut kulaçları

Olimpiyat A barajını geçerek Londra vizesi alan Burcu Dolunay’ın dışındaki diğer yüzücüler Uluslararası Federasyondan gelen davet ile bu hakkı kazandı.
Kemal Arda Gürdal: 1990 İstanbul doğumlu. 100 metre serbest. 2012 Avrupa Şampiyonası 12. Galatasaray kulübü sporcusu
Hazal Sarıkaya: 1996 İstanbul doğumlu. 100 metre sırtüstü. 2012 Başkan Şampiyonası birinci. FMV Işıkspor kulübü sporcusu
Derya Büyükuncu: 1976 İstanbul doğumlu. 200 metre sırtüstü. 2010 Avrupa kısa kulvar şampiyonası 5. 2000 Dünya ve Avrupa Şampiyonası üçüncü. Galatasaray kulübü sporcusu
Ediz Yıldırımer: 1993 Gölcük doğumlu. 1500 metre serbest. 2011 Avrupa Gençler Şampiyonası birinci. Enka kulübü sporcusu
Dilara Buse Günaydın: 1989 Gölcük doğumlu. 100 - 200 metre kurbağalama. 2012 Avrupa Şampiyonası 12. Galatasaray kulübü sporcusu
Burcu Dolunay: 1984 İzmir doğumlu. 50 - 100 metre serbest. 2012 Avrupa Şampiyonası 12. Galatasaray kulübü sporcusu.

Haberin Devamı

Ustalar iş başında!
Bahri Tanrıkulu ve Servet Tazegül gibi kariyerinde olimpiyat ve dünya madalyası bulunan iki yıldız sporcu ile muhteşem bir form grafiği yakalayan Nur Tatar, büyük madalya umutlarımız

Olimpiyat Oyunları’na kabul edildikten bu yana Türk sporcuların mutlaka yer aldığı tekvando da madalya beklentimizin olduğu branşlardan.
2004 Atina’da Bahri Tanrıkulu, 2008 Pekin’de kardeşi Azize Tanrıkulu ile gümüş madalya, 2000’de Hamide Bıkçın, 2008’de de Servet Tazegül ile bronz madalya kazandığımız tatamide bu sefer de kürsüye çıkmak için üç sporcumuz ter dökecek.
Bu branşın en önemli isimleri arasında yer alan ve sporculuk yaşantısı boyunca ay-yıldızlı forma ile sayısız başarılara imza atarak Türkiye’nin gururu olan milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Londra’da “madalyalı veda”ya hazırlanırken, kilosunun son dünya şampiyonu Servet Tazegül ise favorisi olduğu sikletinde altın madalya mücadelesi yapacak. Olimpiyat elemelerini ilk sırada tamamlayan ve form grafiğinin zirvede olduğu bir dönemde Londra’ya giden Nur Tatar da madalyaya oldukça yakın sporcularımızdan.
Bahri Tanrıkulu: 1980 Ankara doğumlu. +80 kilo. 2004 Atina Olimpiyatları ikinci. 2009 Dünya Şampiyonası birinci. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu
Servet Tazegül: 1988 Nürnberg doğumlu. 68 kilo. 2008 Pekin Olimpiyatları üçüncü. 2012 Avrupa Şampiyonası birinci, 2011 Dünya Şampiyonası birinci. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu
Nur Tatar: 1992 Van doğumlu. 67 kilo. 2012 Avrupa Şampiyonası birinci, olimpiyat elemeleri birinci. İller Bankası sporcusu.

Haberin Devamı

Yelkenler fora
Son dönemlerde olimpiyat oyunlarında boy gösterdiğimiz branşlardan biri olan Yelken’de Londra’da 5 sporcu ile mücadele edeceğiz.
Alican Kaynar: 1988 İstanbul doğumlu. Finn sınıfı. 2010 Balkan Şampiyonası birinci. Fenerbahçe kulübü sporcusu
Ateş Çınar: 1986 İzmir doğumlu. 4.70 sınıfı. 2008 Pekin Olimpiyatları 28. İstanbul Yelken Kulübü sporcusu
Deniz Çınar: 1984 İzmir doğumlu. 4.70 sınıfı. 2008 Pekin Olimpiyatları 28. İstanbul Yelken Kulübü sporcusu
Mustafa Çakır: 1986 Sinop doğumlu. Laser standart sınıfı. Heybeliada Su Sporları Kulübü sporcusu
Nazlı Çağla Dönertaş: 1991 İstanbul doğumlu. Laser Radial sınıfı. 2011 İtalya Şampiyonası yedinci, Dünya Kupası dokuzuncu. Fenerbahçe kulübü sporcusu.

Haberin Devamı

Madalya avcıları
Türkiye’ye olimpiyat madalyası kazandıran branşlardan biri olan judoda Londra’da iki sporcumuz mücadele edecek. Bayanlarda Gülşah Kocatürk ile erkeklerde Sezer Huysuz kürsüye çıkmak için rakiplerini devirmeye çalışacak.
30. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda judoda 28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak müsabakalarda, 145’i bayan 386 sporcu mücadele edecek. Milli judocu Sezer Huysuz, geçen yılki Dünya Kupası’nda şampiyon olmuş, Gülşah Kocatürk ise 2009 yılında Avrupa üçüncülüğünü elde etmişti.
Gülşah Kocatürk: 1986 İzmir doğumlu. +78 kilo. 2009 Akdeniz Oyunları üçüncü. İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu
Sezer Huysuz: 1977 Ordu doğumlu. 73 kilo. 2011 Dünya Kupası birinci. Galatasaray kulübü sporcusu

Haberin Devamı

LONDRA 2012’YE DOĞRU
F.Bahçeli çıktı!

Irkçı mesajlar attığı için özür dilemesine rağmen olimpiyatlardan ihraç edilen Yunanlı atlet Voula Papahristou, Fenerbahçe’nin sporcusu çıktı. Türkiye Atletizm Ligi’nde Fenerbahçe adına yarışan ve 3 adım atlamada14.77’lik derecesiyle birinci olan Papahristou, 4x100 bayrak takımında da koştu. Fenerbahçe Atletizm Şube Kaptanı Fikret Çetinkaya, Yunanlı sporcunun yeni sezonda da kadrolarında yer alacağını belirterek, “Hatasını anlayıp özür dilemiş. Affedilmeli ve olimpiyatlarda yarışmalı” dedi.

Ringde acı haber
2012 Londra Olimpiyatları’nda görev yapacak Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Hakem Komitesi’nin Türk üyesi Garip Erkuyumcu, kaldığı otel odasında ölü bulundu. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erkuyumcu’nun Londra’da vefatına ilişkin yaptığı açıklamada ”Türk sporuna 73 yaşına kadar değerli emekleri geçmiş bir büyüğümüzdü. Boks ailesine ve Türk spor camiasına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Bayrağımız gönlerde
İngiltere’nin başkenti Londra’da bugün başlayacak 2012 Olimpiyat Oyunları öncesinde Türk kafilesi için bayrak töreni düzenlendi. Olimpiyat Köyü’nde düzenlenen törende, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Törene, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri ve sporcuların bir bölümü katıldı. Baykan, tören sırasında Olimpiyat Köyü yöneticilerine çini vazo hediye etti. Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından, Baykan, temsili olarak Uluslararası Olimpiyat Barışı Sözleşmesi’ne imza attı.

Haberin Devamı

Bolt’un adaşı
Dünyanın en hızlısı Jamaikalı sprinter Usain Bolt’un, İngiltere’de Usain Colt isimli bir rakibi bulunuyor. 100 ve 200 metrelerde dünya rekorlarını elinde bulunduran Usain Bolt ile benzer ismi paylaşan 3 yaşında bir safkan atın, İngiltere’deki koşularda yarıştığı belirtildi. Bolt’un da Berkshire’daki Ascot Hipodromu’nda bulunan Usain Colt’un varlığından haberdar olduğu, Colt’un bakıcılarının, Jamaikalı sprinterin, adaşıyla tanışmasını bekledikleri ifade edildi.

Halterde doping şoku
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Londra Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek Fatih Baydar ve İbrahim Arat’ı, Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) yetkilileri ile konuşarak milli takım kadrosundan çıkardıklarını bildirdi. Başkan Akkuş, numune sonuçlarını IWF’nin doping merkezinden aldıklarını belirterek, ”Şüpheli durumları vardı. Analizlerde önce birtakım maddeler aranıyor. Bunun sonucunda hızla durumu bize iletiyorlar. Bu iki sporcunun yerine kadroya Bünyamin Sezer ve Nezir Sağır’ı dahil ettik” dedi.

Amrabat etkisizdi
2012 Londra Olimpiyatları’nda Galatasaray’ın yeni transferi Nordin Amrabat’ın da formasını giydiği Fas, G Grubu’nda Honduras ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmaya ilk on birde başlayan genç oyuncu etkisiz bir performans ortaya koyarken, son dakikalarda yerini Omar el Kaddouri’ye bıraktı. Öte yandan maçı 10 kişi tamamlayan İspanya, Japonya’ya 1-0 mağlup olarak büyük bir şok yaşadı.

Meşale son turda
Londra’da bugün başlayacak olimpiyat
oyunları öncesinde, olimpiyat meşalesi son yolculuğunu yapıyor. Londra’da bulunan olimpiyat meşalesi son olarak şehrin tarihi ve turistik yerlerinden geçiriliyor. Meşale, 12 bin
800 kilometrelik turunu bugün son durağı
olan Olimpiyat Parkı’nda tamamlayacak.

Yazarlar