Galatasaray Ünal Aysal'a Fatih Terim göndermesi!

Ünal Aysal'a Fatih Terim göndermesi!

13.04.2014 - 11:25 | Son Güncellenme:

Hayrettin Kozak, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve yönetimini eleştirdi.

Ünal Aysala Fatih Terim göndermesi

Nevzat Dindar / Skorer

Haberin Devamı

Ünal Aysal'a Fatih Terim eleştirisi!

Hayrettin Kozak, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve yönetimini eleştirdi.

Mali kongrede üyeler söz almaya başladı. Suat Sarı ve Osman Tanburacı'nın Başkan Ünal Aysal'a yönelik eleştirilerinin ardından camianın etkili ismi Hayrettin Kozak kürsüye çıktı. Kozak, şu eleştirileri getirdi:

"Konuşmaktan bıktım, siz de dinlemekten. İki ayrı mektuptaki düşüncelerine asla katılmıyorum.

İki defa şampiyon olduk diye kimse seslenmesin. Bu kulüpte şu mali tablolarla başarıdan bahsetmek asla söz konusu değildir. Hisse satışı, sermaye artışı, Şampiyonlar Ligi gelirleri gibi ekstra gelirlere rağmen mali yönden bu tablo var.

Doları icat eden benim! Tamamen bilgi mahiyette başlatan benim. Bugün bizim borç alacak farkından başka bir yerde TL dışında bir birim görür müsünüz. İki yakan bir arala gelmez bu giderlerle. 3 yılda 1.5 milyar gelire rağmen çivi çakılmadı.

Fatih Terim'i göndererek bindiğimiz dalı kestiğimiz Florya da en önemli kademedir. Göz göre işine son verdik. İnşallah eksikliğini giderir. 3 yıl önceki rakamların aynısı sunuldu. Pamukspor gitti, Taçspor geldi! " diyerek sözlerini tamamladı.

Aysal ve yönetimi ibra edildi

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında Ünal Aysal başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu, 2013 yılı faaliyetleri için mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibra edildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrede, yapılan görüşmelerin ardından, kulüp yönetim kurulunun faaliyetleri mali ve idari açıdan ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Üyeler, yönetim kurulu faaliyetlerini mali ve idari bakımdan oy çokluğuyla ibra etti.

Oylamaların ardından kürsüye gelen kulüp başkanı Ünal Aysal, üyelere teşekkür ederek, "Güveninizi aldığımız için yönetim kurulu olarak minnetimizi sunuyoruz. Teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada Denetim Kurulu da oy çokluğuyla ibra edildi.

İŞTE HAYRİ KOZAK'IN O AÇIKLAMALARI

Galatasaray'ın borcu açıklandı!

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nde gerçekleştirilen Galatasaray Kulübü Genel kurulu'nda faaliyet ve denetim raporları okunurken, 2013 yılı sonu itibarıyla, alacakların 597 milyon 262 bin 859 lira, borç ve yükümlülüklerin ise 1 milyar 152 milyon 401 bin 719 lira olarak gerçekleştiği aktarılarak, konsolide net borç alacak farkının ise 555 milyon 138 bin 860 lira olduğu dile getirildi.

Bir önceki yılda 18,1 milyon dolar olan vadesi geçmiş borçların 23,6 milyon dolara yükseldiği görülürken, net kredi borcunun da 131 milyon dolardan

148,3 milyon dolar seviyesine çıkması dikkati çekti. Krediler karşılığında verilen toplam teminatların ise 634,1 milyon dolardan 406,2 milyon dolara gerilediği aktarıldı.

Teminatlardaki gerilemenin, VakıfBank'a olan kredi borcunun kapatılması nedeniyle 244,8 milyon dolarlık teminatın serbest kalmasından kaynaklandığı vurgulandı.

Galatasaray Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu'na Duygun Yarsuvat divan başkanlığı yaptı. Yönetimden Başkan Yardımcısı Candan Erçetin ile yönetici Aka Gündüz Özdemir kongrede yer almadı.

Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak, Hayrettin Kozak, Taner Aşkın'nın aralarında bulunduğu 201 kişi tarafından hazırlanan önerge ile toplantı gündeminde ek olarak yer alan 11, 12 ve 13. maddelerin daha sonra görüşülmesi istendi.

Bu önerge tartışmaları beraberinde getirdi. Başkan Ünal Aysal ve ekibi, muhalefet tarafından hazırlanan bu önergeyi kısmen kabul ederken, borçlanma yetkisiyle ilgili ısrarlarının devam ettiğini dile getirdi.
Aysal "Gündeme ek olarak konulan bu maddeler ile camiada birleşme, tereddütleri ortadan kaldırmak ve birlik beraberlik hedefledik. Bu bakımdan biz bunları istedik. Zaman yokluğu nedeniyle bazı sıkıntılar olabilir. Ada ve genel af daha sonra görüşülebilir. Ancak yetkiler nedeniyle ısrarcı olacağız. Yetkiler şahıslara değil yönetimlere verilir. Bugün verilecek yetkiler bir sonraki yönetim kurulu için de gereklidir. Seçim olsa bile diğer adaylar bunu görerek hareket edeceklerdir. Yeni yetkiler değildir. Biz sadece uzatılmasını ümit ediyoruz.

3 maddeden 2'sinin daha sonra görüşülmek üzere ertelenmesine karşı olmayız. Ancak borçlanma yetkisiyle ilgili ısrarcı olacaklarını söyledi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Diğer taraftan 'Genel Af'la Oğuz İmregün Adnan Polat dönemine dikkat çekerek, "Bu adamlar ceza almadı ki. Mahkemeye gidip aklandılar. Özür dilemek gerekli. Bu adamlar rencide edilmiştir. Galatasaray hatalarından dönme faziliyetine sahiptir" diye konuştu. Salondakiler bu konuşmayı alkışladılar.

Yapılan oylamada genel af ve Galatasaray Adası'yla ilgili gündeme ek olarak konulan 13 ve 12. maddelerin daha sonra görüşülmesine oy çokluğuyla karar verildi. Ancak borçlanma yetkisiyle ilgili 11. madde tam bir strateji savaşına döndü. Muhalefet 9 Temmuz 2011'de verilen yetkilerin 31 Mayıs 2016'ya ertelenmesi konusunun daha sonra görüşülmesini istedi. Ancak Aysal bu yetkilerin bu toplantıda görüşülmesinde ısrar etti. Yapılan oylamada oy çokluğuyla 11. Maddenin görüşülmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında üyelerin söz aldığı görüşler bölümünün ardından, başkan Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Mete İkiz ve Mehmet Karlı, eleştirilere cevap verdi.

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nde gerçekleştirilen genel kurulda üyelere hitap eden Aysal, kendisiyle ilgili eleştirileri yanıtladı. Kulüp gelirlerini yüzde 50 artıracağı konusunda bir sözü olduğunun hatırlatıldığını vurgulayan Aysal, şunları söyledi:

"Evet doğru. Biz 2011 yılında aldığımızda kulüp geliri 111 milyon liraydı, şu anda 208 milyon lira. Hemen hemen iki misli bir artış var. Hisse satışında kulübün zarar ettiği söylendi. Doğru değil. Zaten sattığımız hisselerin yarısını geri aldık ve maliyeti de 5'te 1'i oranında. Hisse senetlerinin değerlerinin düşüşünün temelinde 3 Temmuz süreci vardı. Spor kulüplerine olan güven sarsıldı ve bu, tüm kulüp hisselerine yansıdı. Yine toplam gelirlerimizi yüzde 50 artıracağımız yönündeki sözümüz hatırlatıldı. Son raporlar uyarınca gelirlerimiz 492 milyon lira seviyesinde. Bu da yüzde 100 artış anlamına gelir."

Aysal, profesyonel yöneticilere yüksek ödemeler yapıldığı konusundaki eleştiriler için ise, "Bu konuyu çok ciddi ele aldık ve bir rapor hazırlattık. Hangi pozisyona ne maaş ödenmesi gerektiği yönünde bize komple bir rapor sunuldu. Tüm profesyonellerimizin maaşları gözden geçirildi ve düzenlemeler yapıldı.

- "Usulsüzlük yapan avukatın neden olduğu zararı başkan karşıladı"

Sarı-kırmızılı yöneticiler Mete İkiz ve Mehmet Karlı, çalıştığı dönemde yaptığı usulsüz işlemlerle kulübü yaklaşık 500 bin lira zarara uğrattığı öne sürülen eski kulüp avukatlarından Ayşegül Egemen'le ilgili yöneltilen soruları cevaplandırırlarken, oluşan zararın başkan Aysal tarafından karşılandığını kaydettiler.

Mete İkiz, yaptığı açıklamada, konunun kendilerini de çok üzen bir hadise olduğunu vurgularken, "Bir dolandırıcılık olarak görmek gerekir. Bir kısmı basına yansıdı ve çok üzücü bir hadise. Son derece üzüntü duyduğumuz olayı kendi içimizde de sorguladık. Kulüp adına zarar olan meblağ, başkanımız tarafından kişisel olarak ödenmiştir. Galatasaray Kulübü'nün hiçbir lirası heba olmamalıdır. Başkanımız tarafından gereği yapılmıştır" denildi.

Yönetici Mehmet Karlı ise olayla ilgili olarak, ayrıntılı bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Bu şahsın kulübümüzde işe başlama tarihi 9 Kasım 2012'dir. O süreçte çalışırken, ciddi yanıltıcı tavırlarda bulunmuştur. Sözlerimi seçerek kullanıyorum. Suç oluşturacak davranışlara başlama tarihi ise 2013 yılının ikinci yarısıdır. Hasta olduğunu iddia ettiği ve hoşgörülü davranılan bir dönemdir. Bunun kurbanı olduk. Bazı sahtekarlıklar gerçekleşmiştir. Söz konusu avanslar, sahte belge, sahte mühür ve sahte makbuzlar bastırılarak kapatılmıştır. İç mekanizmada durum tespit edilir edilmez, işten çıkışı verilmiştir. Bu yapılırken de kulüp çıkarlarını korumak için, oluşturduğu zararın tümüne dair faiziyle beraber senet alınmıştır. Bu senet, 18 Mart 2014 tarihi itibarıyla icraya konulmuştur. Sayın başkanımız zararı kendi hesabından karşılamıştır. Bu bayandan alınan senet yine de icraya verilmiştir. Özel evrakta sahtecilik, resmi evrakta sahtecilik, emniyeti suistimal ve nitelikli dolandırıcılık kalemlerinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Sonuna kadar ciddiyetle takipçisi olacağız."

- Salonda şampiyonluk kutlamaları

Toplantıda, Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu coşkuyla kutlandı.

Kulüp üyeleri, sarı-kırmızılı takımın, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen Sekizli Final organizasyonun finalinde Fenerbahçe ile yaptığı final karşılaşmasının son dakikasını barkovizyonda takip etti.

Üyeler, büyük heyecanla izledikleri mücadeleden Galatasaray Odeabank'ın 69-58 galip ayrılmasıyla büyük sevinç yaşadı ve salonda şampiyonluk tezahüratları yaptı.

Başkan Ünal Aysal maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir zafer. Galatasaray'a yakışır bir zafer. Beklediğimiz buydu. Çok güzel bir görüntü, keşke bunu her gün yaşayabilsek" diye konuştu.

- Karlı-Aşkın gerginliği

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Taner Aşkın'ın, Türk Telekom Arena'da VIP bölüm ve loca gelirlerinin Sportif AŞ'ye devredilmesine yönelik eleştirilere, yönetim kurulu üyesi Mehmet Karlı'nın verdiği cevap, ikili arasında gerginliğe neden oldu.

Sarı-kırmızılı yönetimi yetkisini aşmakla suçlayan Aşkın'a, Karlı, "Yetkilerimizi aştığımızı düşünmüyoruz. Bu konuda dayanacağımız amir hükümler var. Ama bir konunun altını çizmek istiyorum. Polemik yapmak istemiyorum. Taner ağabey, siz ki içinde bulunduğunuz yönetimde Galatasaray Adası'nın kira sözleşmesini genel kurula dahi getirmeden 4 yıl uzattınız. Siz ki yönetimi devretmeden 15 gün önce, bizim şu anda gece gündüz uğraştığımız, Spor Genel Müdürlüğü ile olan protokollere imza attınız. Şimdi bize bu konuda eleştiri getirmenizi haksızlık olarak görüyorum" yanıtını verdi.

Sonrasında söz hakkı doğduğu gerekçesiyle kürsüye gelen Taner Aşkın ise "Biz o gün stat konusunda cesaret göstermeseydik, bunları yapmasaydık, bugün bu rakamları konuşamazdınız. O mirası yiyorsunuz. Nankörlük etmeyin. Yönetimler birbirinin devamıdır. Benden küçük olan birine bu şekilde cevap vermek istemezdim. Ama yapmak zorundayım" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Taner Aşkın'ın kürsüden indiği sırada bir üyenin, "Yönetimdeyken takımı küme düşürüyordunuz" diye bağırması, bir anda gerginliğe neden oldu. Aşkın'ın da karşılık vermesi üzerine ikili birbirlerinin üzerine yürürken, araya girenler ortamı sakinleştirdi.

Haberin Devamı

AYSAL'DAN İTFAİYECİ GÖNDERMESİ

Aysal'dan itfaiyeci açıklaması!

Galatasaray Başkanı Ünel Aysal kongredeki konuşmasında şunları söyledi:

Büyük camiayız büyük sorumluluklarımız var. Meselelerimiz bazı arkadaşların düşündüğünden çok farklı noktada. Bir çivi bile çakmadınız demiş bir arkadaş. Türkiyede zor bir dönemden geçiyor Marangozculuk için değil itfaiyecilik için geldiğimi düşünüyordum. Neler yaptığımızı biraz anlatacağız.
Beni bu göreve sizler getirdiniz. 4 cephede sportif, mali, idari ve marka değeri...
Mali açıdan bizim için büyük ve hayati önem taşıyan günler geride jaldı. Avrupanın gelir bakımından 16. büyük kulüp noktasına erişmiş durumdayız. 2013 kulüp solo bütçesi ciddi bir gelir fazlası ile kapanmıştır. Gelir ve sportif açıdan Avrupa devleri arasındayız. 2012-13'te toplam 83 kupa 1000'in üzerinde madalya. Erkek ve Kadın basketbol takımında emeği geçen herkesi kutlamak ve teşekkür etmek istiyorum. Başarılar diliyorum bunu hak ettiler

Biz 3 yıldır bir kriz yönetimi gerçekleştirdik, kimseye de taviz vermedik. Şikayetler, mahkemeler, iddialar. Ama hiçbiri bizi hedeften saptıramadı. Bu borçları biz yapmadık. Biz bu şekilde devraldık. Gemiyi karaya oturtmamak ve borçları azaltmak üzere devraldık. İki yönetim zor bir dönemi bir arada geçirdi. 4 büyük kulüpten an sağlıklısı Galatasaray'dır. Futbol takımları özkaynak durumuna göre Beşiktay -325, Fenerbahçe -222, Trabzonspor -56 milyon lira iken Galatasaray'da bu rakam -49 liradır.

EN GENÇ GALATASARAY

3 büyük takım arasında en genç takımı Galatasaray'ın. Gelenlerin yaş ortalaması 21.3, gidenlerin ortalaması 28.25.

Son 5 sezonda Galatasaray'a tranfser edilen oyuncuların ortalama yaşı 25.72 Borçlarımızı yeniden yapılandırılması ve 5 yıllık vadeli yayılma projesi sonuçlanmak üzeredir. Sporcu ve teknik kadro ücretlerinin toplam giderlere oranını yüzde 61'e çektik. Yüzde 100'e varıyordu. Bu da hiç bir büyük transferi hesapsız kitapsız yapmadığımığızı gösteriyor. Hedef 5 yıl içinde yüzde 50 seviyesine çekmektir Arazi satışı olarak değil, bir artı değer elde edilecek bir projelendirme ile pazarlanmalıdır.

Umarım bu da Riva arazisini satacaklar iddialarını da ortadan kaldırır.
Ana gelir yani arsa bedeli kesinlikle borç kapatmak için kullanılmamalıdır.

SAYFA GÜNCELLENMEKTEDİR!