Diğer Ünlü antrenör Bowman'la yüzmede yeni dönem başlıyor

Ünlü antrenör Bowman'la yüzmede yeni dönem başlıyor

30.09.2013 - 16:20 | Son Güncellenme:

Türkiye'de yüzme dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman’la yeni bir döneme başlıyor.

Ünlü antrenör Bowmanla yüzmede yeni dönem başlıyor

Türk sporunun en büyük destekçilerinden Turkcell, 2020 hedefiyle Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğinde hayata geçirdiği 100 bin lisanslı sporcu projesi kapsamında Bob Bowman’ı milli takımlar başdanışmanı olarak Türkiye’ye getirdi.

Haberin Devamı

ABD yüzme milli takımının da antrenörü olan Bob Bowman, projenin ilk etabında Anadolu’nun 17 kentinde başlatılan Turkcell Yüzme Günleri’nin İstanbul ayağına katılarak, 8 - 12 yaş arası yaklaşık 500 sporcuyla bir araya geldi. Bowman, ayrıca Yüzme Antrenörleri Gelişim Semineri ‘Koç Klinik’te tecrübelerini paylaştı. Bowman, önümüzdeki günlerde yüzme kulüplerini ziyaret ederek yıldız adaylarını yerinde takip edecek.

Turkcell’in desteklediği yüzme projesinde 2020 yılında 100 bin faal lisanslı yüzücü hedefiyle Türkiye’nin Michael Phelps’lerini yetiştireceği yüzme projesi, dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman’ın katılımıyla hız kazandı. Türk yüzücülerin geleceğini belirleyecek projede Bowman ilk olarak 17 ilde başlatılan ve 4000 minik sporcuyla buluşacak Turkcell Yüzme Günleri etkinliğinin İstanbul ayağında 8-12 yaş aralığındaki yıldız adaylarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ailelerin de katıldığı yüzme günlerinde minik yüzücüler havuzda keyifli dakikalar yaşadı. Yaklaşık 500 sporcu, geleceğin sporcularının yetişeceği proje kapsamında olimpiyat hedefiyle geleceğe kulaç attı. Bowman, ayrıca Yüzme Antrenörleri Gelişim Semineri ‘Koç Klinik’te yaklaşık 200 antrenöre bir hafta boyunca eğitim vererek deneyimlerini aktardı. Ünlü antrenör, önümüzdeki günlerde ekibiyle yüzme kulüplerini ziyaret edecek. Tük yüzmesinin geleceği genç kulaçları yerinde izleyecek, yeni yetenekler keşfedecek.

TÜRK YÜZME TARİHİ YENİDEN YAZILACAK

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız himayesinde ve Turkcell’in desteğiyle yüzmede yeni bir dönemi başlattık." diyerek şunları söyledi:

"Bob Bowman ile anlaşarak kendisinden alacağımız uzun vadeli danışmanlık ışığında Türkiye’nin her yerinden gelen yetenekli sporcularımızı her türlü bilim dalının desteği ile olimpiyatlara hazırlayacağız. Ulusal müsabaka sistemimizi geliştirerek, alt yaş gruplarından yetişecek sporcularımız için elit müsabaka sistemi oluşturarak, yüzücülerimize teşvik sistemi kuracağız.

Antrenör eğitim sistemimizi geliştirerek ABD ve Türkiye de karşılıklı antrenör ve sporcu gelişim kampları düzenleyeceğiz, sporcularımızın teknik ve performans analizleri, uzun vadeli antrenman programları ile sporcularımızı dünya seviyesinde yüzücüler haline getireceğiz. Tüm bunlar bizlere örneklerle gösteriyor ki, Türk yüzme tarihi yeniden yazılacaktır."

Haberin Devamı

Türk sporuna yeni yetenekler kazandıracağını da belirten Bob Bowman, olimpiyat madalya rekortmeni Michael Phelps’in de antrenörü olarak dikkat çekerken, yapılan işle ilgili de şunları söyledi:

"Böyle önemli bir projede yer almak benim için heyecan verici. Türkiye yüzmede çok büyük potansiyele sahip ve Turkcell’in desteğinin bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kullanılması çok güzel. Çalışmalarımızı bu hafta İstanbul’da gerçekleştirdik. Oldukça verimli bir hafta sonu geçirdik. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulması için Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporuna yeni yetenekler kazandıracağız."

“NESİLLERE YAYILACAK İSTİKRARIN ADIMLARI ATILIYOR”

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız himayesinde Türkiye Yüzme Federasyonu ile yürüttüğümüz projede, 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nda yüzmede fark yaratacak bir gelişme hedefliyoruz." diyerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bu hedef doğrultusunda, dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman’ın başdanışmanlığında projenin ilk etabını başlattık. İstanbul başta olmak üzere, 17 ilimizde binlerce yıldız yüzücü adayı ile bir araya geldik, çalışmalarımız Türkiye’nin dört bir tarafına yayılarak devam edecek. Amacımız, Türk yüzmesini 2020 hedefiyle başarıya taşımak. İnanıyorum ki altyapıya yönelik güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek, milli takımlarda nesillere yayılacak istikrarlı başarının da ilk adımları atılacak."

Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen etkinlikler sabah saatlerinde başlayarak tüm gün devam etti. Çocuklar serbest ve okullar arası bayrak yarışlarının ardından Turkcell Yüzme Günü, sertifika töreni ve kapanış ile sona erdi. Ayrıca Turkcell standlarının bulunduğu alanlarda çeşitli aktiviteler de yer aldı.

Haberin Devamı

100 BİN LİSANSLI SPORCU

İstanbul’daki etkinliklerde spor okullarının seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabanı için de bilgi toplandı. Yüzmede 20 bin faal lisanslı sporcu sayısını 2016’da 40’ar bine 2020’de ise 100 bine yükseltmek amaçlanıyor. Turkcell, maddi desteğin yanında projenin yönetim kademesinden sporcu gözlem yöntemlerine kadar bu işbirliğinin her yerinde olacak.

Bob Bowman, ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps’in antrenörlüğünü üstlendikten sonra tüm dünya tarafından tanındı. Bowman, 2004'de ABD Olimpiyat Takımı’na asistan koç ve Michael Phelps’in birinci antrenörü oldu. 2004 Atina Oyunları’nda, Bowman, Phelps’in 8 madalya kazanmasında büyük rol oynadı. 4 yıl sonra, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda, Bowman’ın öğrencisi Phelps, Olimpiyat tarihinde ilk başardı ve tek bir olimpiyatta 8 altın madalya kazandı.

Bowman, 2012 Londra Olimpiyatları’nda ABD Olimpiyat Koç Takımı’na, Başantrenör Gregg Troy’un yanında asistan koç olarak girdi. Yüzücüsü Michael Phelps, Londra’da da 4 altın 2 gümüş madalya ile kariyerini sonlandırdı ve emekli oldu. Bob Bowman, halen ABD Yüzme Milli Takımının antrenörlüğünü yapmaktadır.

(CİHAN)

Yazarlar