Skorer 'UTANIYORUM'

'UTANIYORUM'

29.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ağaoğlu, Halil Mutlu'nun Kombassan mayosuyla yarışmasına gelen tepkilere hak verdiğini söyledi

UTANIYORUM




Halter Federasyonu Başkan Savaş Ağaoğlu istifanın eşiğine geldi. Sofya'daki 79. Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde Halil Mutlu'nun, sponsoru Kombassan mayosuyla podyuma çıkması üzerine gelen tepkilere hak verdiğini söyleyen Ağaoğlu, "Soruşturma açılacakmış. Bu yapılacaksa, önce benim hakkımda soruşturma açmaları gerekir. Halter Federasyonu Başkanı olduğum için utanıyorum. Başkanlığı kabul ettiğimi güne lanet ediyorum" ifadesini kullandı.

Halil'i alet ettiler

Türkiye'ye şeriatçı düzen getirmeye çalıştığı iddia edilen bir kulübün milli takımın sporcuları üzerinde oyun oynadığını ileri süren Ağaoğlu şöyle konuştu:
"İlk gün Halil'i bu plana alet ettiler. O zaman bu olayı farkedemedik. Bunda suçlu varsa, o Halil değil, benim. Türkiye'den bir Allah'ın kulu beni arayıp, orada ne oluyor diye sormadı. Ben federasyon ve kafilenin başkanıyım. Bu görevi fahri olarak yapıyoruz. Her birimiz işimizden ve ailemizden fedakarlık edip, gece gündüz çalışıyoruz. Bunun karşılığında satılmış bir milli takımın başındaymışız gibi gösteriliyoruz. Bu sabah oğlum aradı. 'Baba milli takım şeriatçıymış' gibi laflar etti. Ne ben, ne yönetim kurulu arkadaşlarım, ne de sporcularım böyle bir muameleyi hak etmiyoruz. Bu güne kadar doğrularımdan hiç vazgeçmedim. Hata yaparsam çıkar söylerim. Ve kimseden de çekinmem."

"Açlık edebiyatı yapılmasın"

Genel Müdür ve bakanla yapacağı görüşmelerden sonra istifa etmeyi düşündüğünü belirten Ağaoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Bir camianın üzerine bu kadar gelinmez. Halil Mutlu şampiyon oluyor, bakan ve genel müdür telefonla arayıp, kutluyor. İlk kez milli mayoyu giyen Ekrem Celil, Avrupa üçüncüsü oluyor. Bana göre, bu çok daha büyük başarı. Kimse arayıp, sormuyor. Biz Türk halterinin yarınlarını düşünüyoruz. Günlük başarılarla avunmuyoruz. Devlet kendi sporcusuna imkanları ölçüsünde her zaman sahip çıkmıştır. Kimse açlık edebiyatı yapmasın. Ve kendilerini bugüne kadar getiren, şampiyon olmalarını sağlayan devlete teşekkür etsinler. Bizim beklediğimiz ise yaptıklarımızın karşılığında kuru bir teşekkür."

Sudaş podyumda

Sofya'da devam eden 79. Avrupa Halter Şampiyonası'nın beşinci gününde 94 kiloda Bünyamin Sudaş podyuma çıkacak. Dünya ikincisi haltercimiz şampiyonada Alman, Polonyalı ve Rus rakipleri arasında madalya mücadelesi verecek. Sudaş'ın müsabakası 15.30'da başlayacak.


Yazarlar