Utku Baş

Utku Baş

utku.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“İşte bu” dediğimiz bir gece daha. Bence Şenol Hoca ve öğrencileri konuyu iyi anladı. Modern futbol bunu gerektiriyor. İyi odaklan, rakibi dinle, çözümü üret ve galip gel. Beşiktaş geçen sezon ne odaklanıyor ne dinliyordu. Dolayısıyla çözüm de üretemiyordu. Her iş tecrübe gerektiriyor. Yönetim, futbolcu, taraftar.. Herkes bu sezon daha deneyimli. Siyah beyazlılar, odaklanmayı da öğrendi, dinlemeyi de. Bulunan çözüm de tabelaya yansıyor. Beşiktaş geçen sezon dinlemiyordu. Kiev ne diyor? Benfica ne istiyor? Lyon ne anlatıyor? Kazandığı bazı maçlar oldu tabi ama bu sezon çok fark var. Bunu gruptaki ilk iki maça bakınca daha net anlıyoruz. Beşiktaş böyle devam ederse (inşallah) samanlık seyran olur.

Haberin Devamı

TALISCA'NIN BONSERVİSİ ALINSIN

Boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor. Talisca, maç sonunda yaptığı açıklamarıyla yeterince net konuştu. Burada kalmak istiyor. Ancak, özellikle de böyle büyük şampiyonlarda 3'er 5'er gol atmaya devam ederse İstanbul'da kalması çok zor. Ya Beşiktaş onun golleriyle aldığı galibiyet primlerini bonservisine yatıracak ya da Talisca yuvadan uçacak. Bence Fikret Orman ve ekibi şu ana kadar, al-sat konularında kulübe ve taraftara karşı çok güçlü bir güven sağladı. Bu iş çok kafa karıştırıyor olsa da yönetimin Talisca'nın bonservisini almaması durumunda çok tepki göreceğini sanmıyorum. İşin bu kısmında sorun yok ama gel de bu adamdan vazgeç! Frikik, asist, gol...Daha ne yapsın. Talisca'nın maç sonu dilekleri gerçek olur da Beşiktaş yıldız futbolcusunun bonservisini alır mı bilemem. Bildiğim Anderson Talisca'yı Beşiktaş'a öneren adamın yedi ceddine dua edildiği.

EN BÜYÜK MONACO!

Maçtan önce Leipzigli çocukları çok heyecanlandırdılar. Bahis sitelerinin “Favori Leipzig” demesi bize büyük avantaj sağladı. Sahadaki 25’lik gençler, Beşiktaşlı ağabeylerini ciddiye almadı. Bırakın almasınlar. Portekiz tensilcisi de maçtan önce çok şişirilmişti. Umarım bizi Fransa’da da önemsemezler. Beşiktaş, rakipleri tarafından önemsenmiyor diye galip geliyor demiyorum. Aksine rakiplerini kendi disiplini sayesinde yeniyor. Yenmeye de devam eder. Aman biz ses etmeyelim de avazları çıktığı kadar “En büyük Monaco” diye bağırsınlar. Bağırsınlar ki...