Uzay Gökerman

Uzay Gökerman

uzaygokerman@yahoo.com

Tüm Yazıları

36. dakikada topun başına Selçuk İnan gelmiş ve penaltı atışını golle sonuçlandırmıştı. Ancak 90. dakikada kazanılan penaltıyı kim atacak diye merakle beklerken Drogba'nın kullanacağını gördük.

Sonuç?

Galatasaray'da belli bir düzen vardı; duran toplar Selçuk İnan, penatı atışları da Melo tarafından kullanılıyordu. Sağ kanatta kimler, solda da hangi oyuncuların oynayacağının bir sırası vardı, belliydi.

Sneijder ve Drogba bu düzeni alt üst etmekle kalmadı; herşeyin yerini değiştirdi. Şimdi kimin nerede oynayacağı, duran topları kimin kullanacağı konusu öncelikle Drogba'nın ve Sneijder'ın sahada olup olmamasına bağlandı.

Haberin Devamı

Onların olmadığı ilk yarıda Selçuk'un klasikleşen ara pasına Burak'ın yaptığı boş koşu karşılaşma boyunca Galatasaray'ın ne yapmatığını bilen tek organizasyonuydu.

Takım oyunlarında önce düzen sonra bu düzene uygun oyuncu seçimi ve bunun da sahada tekrar tekrar uygulama şekli çok önemlidir.

Haftalardır lig maçlarında forma giymeyen Riera ve onun önünde Aydın Yılmaz ile sağda Dany ve önünde Eboue ile başlamak bir futbol adağı adamaya benziyordu. Tutarsa elbette bir sonraki maça etkisinin olup olmayacağı yine baştaki şartın yerine gelip gelmediği ile belirlenecekti.

Dany atıldığında dakikalar 20'yi gösteriyordu. Sivasspor'un en etkili ataklarını geliştirdiği, Galatasaray'ın beklenmedik top kayıplarının olduğu yer de Riera'nın oynadığı sol kanattı.

Kısacası maya tutmadı.

Selçuk İnan sahanın her tarafına koştu. Bir pozisyonda Rieara'nın kademesine kadar bile geldi.

Aydın yine balsız arı kıvamındaydı. Şanssızdı diyeceğim ancak artık onun için şans kavramı da başka bir anlama büründü.

Sivasspor maç boyunca çok etkili bir futbol oynadı. Galatasaray'ı kendi sahasından çıkarmadı. Hele ilk yarı bugüne kadar hiç görmediğimiz bir Galatasaray takımı vardı sahada; üst üste pas bile yapamıyordu.

Ancak olmadı.

Halis Özkahya'ya TT Arena hiç yaramıyor. Kafasında ne var, ne türden bir psikoloji içinde anlamak mümkün değil ancak çok kötü bir yönetim gösterdi.

Eboue'nin ağzının dağıldığı pozisyonda penaltı kararı veremedi. Belki herşey o dakikadan sonra değişti, bilemiyoruz. Burak'ın kendisini yere atmasına inanıp rakip oyuncuyu kırmızı kart ile oyun dışı bırakması maçın kaderini değiştiren dakika oldu.

Haberin Devamı

Burak bu şekilde para kazanmayı içine sindirebiliyor mu, bu sorunun cevabını kendisinin vermesini bekliyoruz.

http://twitter.com/uzaygokerman