Galatasaray Uzunlar çok rahat

Uzunlar çok rahat

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

1.85’lik boy ortalamasına sahip Galatasaray stoperleri, özellikle duran toplarda kendilerinden uzun isimler karşısında çaresiz kaldı. Yenilen 12 kafa golünün yüzde 80’i de uzun boylu rakiplerden geldi.

Uzunlar çok rahat

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Galatasaray’da savunmacının mevcut boy ortalaması 1.85 olarak tespit edildi. Sarı-kırmızılıların yediği 20 golün 12’si kafa toplarından gelirken, bunların yüzde 80’i de boyu 1.85’den yüksek oyuncuların attığı ortaya çıktı.

Boyu 1.90’ı bulan Mehmet Batdal ve Yalçın Ayhan ile 1.88 boyundaki Marcelo, Vaz Te, Deniz Kadah ve Mabiala da oldukça rahat etti.

1.81’lik Webo attı!

Sarı-kırmızılı takımda yenen bu gollerin ayrımında da önemli bir konu öne çıktı. Rakip stoperlerden Marcelo, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Levent Gülen ve Mabiala, sarı-kırmızılıları duran toplarda kafa golleriyle yaktı.

Akan oyunda da ilginç bir şekilde forvetler sahne aldı. Vaz Te, Deniz Kadah, Serdar Deliktaş, Sajjad, Webo (2) ve Mehmet Batdal gollere imza attı.

Haberin Devamı

Galatasaray’da stoperlerin boy ortalaması sıkıntının sebebi olarak öne sürülürken ilginç bir detay dikkat topladı.

Osmanlıspor’da Webo 1.81’lik boyu, Kardemir Karabükspor’da 1.84’le Serdar ve Alanyaspor’da 1.79’luk Sajjad, Cim Bom’u mağlup etti.

Yazarlar