Fenerbahçe Valencia söktü aldı

Valencia söktü aldı

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanyol Kulübü Valencia, Luis Nani'nin serbest kalma bedeli olan 8.5 milyon euroyu ödemeyi kabul etti.

Valencia söktü aldı

SENAD OK

Haberin Devamı

Portekizli futbolcu için Fenerbahçe’ye daha önce 6.5 milyon euro teklif eden Valencia Kulübü dünkü son görüşmede bu rakamı artırdı. İspanyollar 1 Temmuz tarihine kadar 8.5 milyon euroyu peşin olarak öderse transfer resmen tamamlanacak.

Valencia, Luis Nani için teklifini arttırdı. Daha önce 6,5 milyon euro öneren İspanyol ekibi, Portekizli futbolcunun serbest kalma bedeli olan 8,5 milyon euroya çıktı.

Nani’nin sözleşmesindeki 8.5 milyon euroluk serbest kalma maddesinin süresi 1 Temmuz’da dolacak. Başka bir deyişle bu tarihten sonra Fenerbahçe, Nani için daha yüksek bir bonservis talep edebilecek. İspanyol ekibi transferi bu tarihten önce bitirmek istediği için çalışmalarını hızlandırdı.

Sözleşmede yazan bonservis bedeline çıkılsa da bu paranın ödenme şekliyle ilgili detaylar bulunuyor. Sözleşmede “8,5 milyon euroyu getiren Nani’yi alır” maddesi bulunduğu için bu paranın tek seferde ödenme şartı var. Bu sağlandığı taktirde futbolcu Fenerbahçe’den ayrılacak. Bu nedenle Valencia’nın gerekli parayı 1 Temmuz’a kadar ödemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Sezon bitimiyle eşyalarını ülkesine göndermeye başlayan Nani’nin ayrılmasında temel sebep ise Teknik Direktör Vitor Pereria oldu. Geçen sezon ikili arasında yaşanan krizler sebebiyle Nani ayrılma kararı aldı. Yeni sezonda Pereira ile çalışmak istemeyen tecrübeli oyuncu bu düşüncesini yönetime aktarmıştı.

Fenerbahçe Yönetimi ikili arasında yaşananlara rağmen sezonun son döneminde olumlu performans sergileyen Nani’yi takımda tutmak istedi. Ancak 29 yaşındaki Portekizli yıldız ayrılık kararından geri adım atmadı. Nani geçen sezon vatandaşları Alves ve Meireles dışında takım arkadaşlarıyla yakınlık kuramamıştı.

2.5 milyon euro kâr var

Fenerbahçe, Luis Nani’nin satışından ciddi bir kâr elde edecek. Manchester United’dan 6 milyon euroya transfer edilen Portekizli yıldız, Valencia’ya 8.5 milyon euroya satılırsa sarı-lacivertliler 2.5 milyon euro (yaklaşık 8 milyon lira) kâra geçecek.

Yıldızları barışmadı

Portekizli olan Teknik Direktör Vitor Pereira ile Luis Nani’nin çok iyi anlaşacakları düşünülüyordu ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Pereira ilk kez Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş’a 3-2 mağlup oldukları derbiden sonra saha ortasında sert bir şekilde uyardığı Nani ile ilerleyen dönemlerde de birçok kez problem yaşadı.

Haberin Devamı

Luis Nani, Fenerbahçe’de 4 farklı kulvarda toplam 47 resmi maçta forma giydi. Portekizli yıldız rakip fileleri 12 kez sallarken, 12 kez de asist yaptı.

Valencia söktü aldı