Skorer Valencia teknik direktörü Emery: Bursaspor tanınmamış ama...

Valencia teknik direktörü Emery: Bursaspor tanınmamış ama...

26.08.2010 - 21:23 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi (C) Grubu’nda Bursaspor’un rakiplerinden İspanya’nın Valencia takımının teknik direktörü Unai Emery, "Bursaspor tanınmamış ama saygı duymak zorundayız" dedi

Valencia teknik direktörü Emery: Bursaspor tanınmamış ama...

Emery, Şampiyonlar Ligi eşleşmeleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Manchester United’ı "favori", Glasgow Rangers’i "tarihi" bir takım olarak tanımlayarak, Bursaspor’un diğer rakiplere nazaran "daha az güçlü" gördüğünü kaydetti.
Türk futbolcu Mehmet Topal’ın da oynadığı Valencia’nın teknik direktörü Emery, "Bursaspor, tanınmamış ama saygı göstermek zorundayız çünkü geçen sezon güçlü takımların mücadele ettiği prestijli bir ligi kazandı" ifadelerini kullandı.
Eşleşmelerden memnun olduğunu belirten Emery, özellikle Manchester United maçlarının Valencia taraftarları açısından çok güzel olacağını dile getirdi.
Öte yandan, Valencia’nın kalecisi Cesar Sanchez de Bursaspor ile ilgili olarak Portekiz’in Sporting Braga örneğini vererek, "Braga takımı da tanınmamış ancak Sevilla’yı eledi. Bazı takımlar tanınmamış olabilir ama takım oyunu stiliyle hedeflerine ulaşıyorlar" dedi. İspanyol kaleci, "Zorlu İskoç ve Türk liglerinin şampiyonlarına karşı oynayacağız ve Avrupa’nın en önemli kulüplerinden olan güçlü bir Manchester United ile karşılaşacağız. Tüm maçlar zorlu olacak ama turu geçmek için anahtar, evde oynanan maçlarda güçlü olmak olacak" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

DAVİD VİLLA VE DAVİD SİLVA’YI SATAN VALENCİA, GEÇEN SEZON LA LİGA’DA 3. OLDU
Bursaspor, Şampiyonlar Ligi (C) Grubu’nda Manchester United (İngiltere), Valencia (İspanya) ve Glasgow Rangers (İskoçya) takımlarıyla eşleşti.
İspanya’nın Valencia takımı daha önce 2000 ve 2001 yıllarında 2 kez Şampiyonlar Ligi’nde final oynamasına rağmen bu kupayı hiç kazanamadı.
2004 yılında UEFA Kupası’nı kazanan Valencia, 1980’de Kupa Galipleri Kupası’nın sahibi oldu. İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) 6 kez şampiyon olan Valencia, 2004 yılında Süper Kupa’yı kazandı.
Valencia, geçen sezon La Liga’yı 3. sırada tamamladı.

2 ÖNEMLİ OYUNCUYU KAYBETTİ
Valencia’da kulübün maddi sorunları nedeniyle takımın en önemli oyuncuları olarak görülen David Villa Barcelona’ya, David Silva da Manchester City’ye satıldı. Tecrübeli savunma oyuncusu Carlos Marchena Villarreal’e, uzun boylu forveti Nikola Zigiç de Birmingham City’ye gitti.
Maddi sorunlarıyla boğuşmaya devam eden kulüp, bu oyuncuların yerini yeni transferleriyle doldurmaya çalıştı.
Valencia’nın bu sezon kadrosuna kattığı oyuncular arasında Galatasaray’dan transfer edilen Mehmet Topal da yer alıyor.
Valencia, Mehmet Topal’ın dışında şu transferleri yaptı: Aritz Aduriz (Real Mallorca) Tino Costa (Montpellier), Roberto Soldado (Getafe), Mehmet Topal (Galatasaray), Ricardo Costa (Lille), Sofiane Feghouli (Grenoble).

KADROSU
Valencia’nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Cesar Sanchez, Bruno Saltor, Hedwiges Maduro, David Navarro, David Albelda, Joaquin Sanchez, Chori Dominguez, Roberto Soldado, Juan Manuel Mata, Aritz Aduriz, Sofiane Feghouli, Vicente Guaita, Vicente Rodriguez, Angel Dealbert, Mehmet Topal, Manuel Fernandes, Pablo Hernandez, Ricardo Costa, Ever Banega, Jeremy Mathieu, Miguel Monteiro, Tino Costa, Miguel Angel Moya, Jordi Alba.

Yazarlar