Futbol VAR ile UEFA'nın yaptığına bak!

VAR ile UEFA'nın yaptığına bak!

18.12.2018 - 11:07 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı, spor gündemini Skorer için yorumladı.

VAR ile UEFAnın yaptığına bak

Haber - Yorum / Mustafa Anıklı

Haberin Devamı

Bu sezon herkes büyük takımlara bakıp, "Allah Allah... Bunlara ne oldu?" diye hayıflanıyor. Fenerbahçe dipte, Galatasaray ve Beşiktaş beklenenin gerisinde...

Ama bu sezon hayatımıza giren bence çok önemli bir konu var; VAR...

Bugüne kadar birçok takım, kayıplardan dolayı bağırdı, çağırdı! Birçok ekip hakem hatalarından puan kaybetti. Herkesin kendine göre bir yarası vardı.

Ancak şunu da kabul edelim ki; bu işte en çok canı yanan Anadolu takımları dediğimiz, büyüklerin dışında kalanlardı. Onlara yapılan yanlışlar ya görülmedi, ya da "Haklılar" deyip geçiştirildi.

Bugün öyle mi? Video Asistan Hakem (VAR) birçok yanlışa "DUR" diyebiliyor. Dolayısıyla büyüklerin taraftar baskısı, hakemi manevi olarak kontrole alabilme durumu azaldı. Artık diğerleri de "Biz de varız" diyebildi. Üstelik böyle olunca, futbolcuların özgüvenleri de arttı. Puan cetvelinde görülen belirgin farklılığın en önemli nedeni bence bundan kaynaklandı.

Haberin Devamı

İkinci önemli neden de; UEFA'nın Finansal Fair Play denetlemesi... Avrupa futbolunun patronu kimi kontrol altında tutuyor? Avrupa kupalarında mücadele eden takımları... Türkiye'de bunlar kimler? Büyükler... Bugüne kadar yapılan hovardalıklara dur dendiğinde, kulüpler de "Stop" dedi.

Bugün üç büyüklerin transfer için içi cızlıyor. UEFA ne diyor? Ya futbolcu satacaksın, ya transfer yapmayacaksın. Ya da, Avrupa'ya gitmemeye razı olacaksın.

Bakalım bizimkiler hangisini tercih edecek?

UEFA'ya Finansal Fair Play konusunda kızıyoruz ya, hani bizi eşit şartlarda yarıştırmadığı için eleştiriyoruz ya; bence geç bile kaldılar. Türk Futbolu ancak bu sayede rayına girecek, hovardalık ancak bu şekilde bitecek. Belki birkaç yılı feda edeceğiz ama bu işin üstesinden de geleceğiz.

VAR ile UEFAnın yaptığına bak

Kim haklı çıkacak?

Fenerbahçe taraftarının 1 numaralı sevgilisi Ersun Yanal takımın başına geldi. Yanal'ın bu takımda bir fark yaratacağı konusunda futbol kamuoyunun yüzde 99'u hemfikir...

Ancak sezon başını hatırlayalım; Phillip Cocu için de avuçları kızarıncaya kadar alkış tutanlar vardı. Hollanda'nın şampiyon hocası gelmişti. Ali Koç'un vizyonu, Comolli'nin misyonu ile Cocu büyük işler başaracaktı.

Haberin Devamı

Olmadı, Erwin Koeman işbaşına geldi. İşte bak, Cocu'nun yapmadığı ne varsa o gerçekleştirecekti. Takıma ince dokunuşlar yapmıştı. Üstelik tecrübesi de vardı. O da çok çabuk öğütüldü. Nitekim takım sondan ikinciydi.

Bakalım Yanal'ın kredisi ne kadar olacak? Ersun Hoca'nın sevenleri mi haklı olacak, "Aynı nehirde iki kere yıkanılmaz" diyen Heraklitos mu?

VAR ile UEFAnın yaptığına bak

Artık krizden beslenemiyor

Galatasaray, kulüp tarihinin en başarılı dönemlerini, en sorunlu anlarda yaşamıştı. UEFA Kupası kaldırıldığında mali sorunlar diz boyuydu, Faruk Süren camia içerisinde birçok kişiyle karşı karşıya kalmıştı. Fatih Terim, takımı sahaya çıkarabilmek için bin bir takla atıyordu.

Doğrusu bu ya, Terim bu krizden besleniyor, ekibini ayakta tutmayı, motive etmeyi daha iyi beceriyordu.

Bugün öyle mi?

Şapkadan çıkacak tavşan mı kalmadı?

Abdurrahim Albayrak'ın o sihirli çubuğu artık iş yapmıyor mu?

O dönemdeki müthiş jenerasyon bir daha geri gelmez mi?

Haberin Devamı

Galatasaray ruhuna (2000 ruhu) sahip futbolcu sayısı azaldı ya da kalmadı mı?

Yoksa hepsi birden mi?

VAR ile UEFAnın yaptığına bak

Doğru tercih mi?

Barış Alıcı'yı Altınordu'da iken Galatasaray ve Medipol Başakşehir de istemiş. Menajeri Batur Altıparmak öyle söyledi.

Barış bugün Fenerbahçe'ye geldiği için mutlu mudur acaba?

VAR ile UEFAnın yaptığına bak

Ev de kurar takım da!

Spor Toto Süper Lig'de galibiyete 2.6, beraberliğe ise 1.3 milyon TL ödeniyor. Evkur Yeni Malatyaspor bugün itibariyle 8 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Yani 20.8 milyon lira galibiyetlerden, 5.2 milyon ise beraberliklerden... Yani şimdiden 26 milyon lira...

Transfermarkt verilerine göre, 18.6 milyon euro kadro değeri bulunan bu takım, değer/kazanç oranında ligin en iyisi durumunda... Ligin ikinci yarısında da üzerine koyacağı düşünülürse, bravo Adil Gevrek, bravo Erol Bulut...