BursaSpor VAR'dan çok çekti!

VAR'dan çok çekti!

09.10.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de 29 kararın değişmesini sağlayan Video Yardımcı Hakem (VAR)’ın radarına en çok giren Bursaspor oldu. Yeşil-beyazlıların dört golü sayılmadı, bir penaltısı iptal edildi, aleyhine de bir penaltı verildi.

VARdan çok çekti

Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında arızalanmasıyla gündeme bir kez daha oturan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, ilk 8 haftada 29 kararın değişmesini sağladı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 11 kez VAR’a başvurarak gol iptal edildi. Bunların 7’sinde ofsayt belirleyen hakemler, ikişer kez de golü atan takımın oyuncusunun faul yaptığını ve topa elle dokunduğunu tespit etti. Ofsayt gerekçesiyle sayılmayan 4 golde ise VAR incelemesi sonrasında karar değiştirildi.

Hakemler, VAR incelemesinin ardından 8 kez kırmızı kartına başvurdu. Özellikle Akhisarsporlu Yevgen Seleznov’un rakibine tükürmesini yakalayan VAR, Ukraynalı oyuncunun kırmızı kartının atlanmasına engel oldu. Seleznov’a bu hareketi nedeniyle 4 maç ceza verildi.

Video Yardımcı Hakem sayesinde verilen 4 penaltı kararından vazgeçildi. İki kez de inceleme sonucu penaltıya hükmedildi.

VAR’ın karar değişikliklerinden en fazla Bursaspor etkilendi. Bu uygulamayla yeşil-beyazlı ekibin 4 golü geçersiz sayıldı. Kazandığı bir penaltısı VAR ile iptal edilen Bursa temsilcisinin, aleyhine de bir kez penaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın bu sezon Süper Lig’de yaptığı hiçbir maçta lehine veya aleyhine olacak şekilde VAR uygulamasıyla bir karar değişikliğine gidilmedi.

İki arıza da Fenerbahçe maçında

72 maçın çoğunda sorunsuz işleyen VAR sistemi, Fenerbahçe’nin iki müsabakasında arızalandı. Sarı-lacivertlilerin 7. haftadaki Çaykur Rizespor mücadelesinde 10 dakika işlemeyen sistem, 8. haftadaki Fenerbahçe-Medipol Başakşehir karşılaşmasında ise 5 dakika devre dışı kaldı.

Yankaya’nın en büyük yardımcısı!

Süper Lig’de VAR sayesinde kararını en çok değiştiren hakem Özgür Yankaya oldu. Bu sezon ligde 3 müsabakada düdük çalan Yankaya, bu mücadelelerde 4 kez golü iptal ederken, 2 kez ofsayt bayrağının kalktığı pozisyonda gol kararı verdi, 1 kez de kırmızı kart çıkardı.

VARdan çok çekti

Yazarlar