Fenerbahçe Vardar’da büyük kriz

Vardar’da büyük kriz

15.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yönetim, Fenerbahçe maçının bilet fiyatlarını 35 ila 50 euro olarak belirledi. Taraftarlar da buna büyük tepki gösterdi. Ağır hakaretlere uğradığını söyleyen kulübün sahibi Rus milyarder Sergei Samsonenko, Vardar’ı devretme kararı aldığını açıkladı.

Vardar’da büyük kriz

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakibi Vardar, derin bir krizin içine girdi. Üsküp’te oynanacak maça sayılı günler kala kulübün sahibi, Vardar’ı bırakma kararı aldığını açıkladı. Yönetimsel kriz, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak gelişti ve kulübün devri noktasına kadar geldi.

Kırmızı-siyahlılarda yönetim Fenerbahçe maçının bilet fiyatlarını 35 ila 50 euro olarak belirledi. Ancak bu miktar Makedonya standartlarının çok üzerindeydi ve taraftarları isyan ettirdi. Tepkiler, kulübün sahibi Rus milyarder Sergei Samsonenko’nun şahsına yöneldi. Stadın güney tribününün olduğu gibi konuk ekip taraftarlarına ayrılma kararı, taraftarın öfkesini bir kat daha artırdı. Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Samsonenko geri adım attı. Sarı-lacivertli taraftara ayrılan bölümün Vardar taraftarına verilmesi kararı alındı, bilet fiyatları ise tüm kategoriler için 5 euro olacak şekilde düzeltildi. Daha önce yüksek fiyattan bilet alanlara paralarının iade edileceği duyuruldu.

Haberin Devamı

Sergei Samsonenko aldığı bu kararların ardından yazılı bir açıklama yayınlayarak “Medyada ve sosyal medyada okuduklarımdan büyük bir rahatsızlık duyuyorum. Bu kadar hakareti hak ediyor muyuz? Makedonya 11 yıldır ben ve ailemin yuvası oldu. Bu sürede ülke sporunun gelişmesi adına bir çok yatırım yaptım. Bunlar bir bilet parasıyla karşılaştırılamaz. Bu son bir kaç gündeki aşağılama ve linç ile, hayatımda hiç karşılaşmadım. Bu son sezonum olacak. Kulübü eski sahibine devretmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

Yazarlar