Diğer VE PERDE!

VE PERDE!

24.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki büyük şampiyon Vettel ve Alonso; final sahnesi için Brezilya’da son performanslarını sergileyecekler. Tüm sezon boyunca kazanılan kupalar tozlu raflara konulacak, yaşanan tüm çekişme birer anı olacak. Tarih bir tek şeyi yazacak: Şampiyonu!

VE PERDE

ERBATUR ERGENEKON

Büyük final sahneleri deyince aklınıza neler geliyor? E.T.’nin uzay gemisiyle evine dönmesi mi mesela? Ya da Neo’nun Matrix’in ne olduğunu anlayıp rakamları görmeye başlaması mı? Ya da belki Rocky’nin tüm dövüşlerini kazandıktan sonra “Yo Adrian başardık!” diye bağırması... İşte bu aklımızdan çıkmayan filmlerin aklımızdan çıkmayan final sahneleri tadında bir final yarışı bekliyor bizi Formula 1’de.
19 yarış geride kaldı ve 20. mücadele olan Brezilya GP ile 2012 sezonunun perdeleri kapanacak. 2 adam son perdede milyonlarca izleyicinin heyecan dolu bakışları altında son bir performans sergileyecek. Her şeyi geride bırakacak, o büyülü ana ulaştıracak son bir performans.
Bir tarafta Red Bull’un prensi, Almanların altın çocuğu Sebastian Vettel, diğer tarafta Ferrari’nin gözbebeği, İspanyollar’ın süper yıldızı Fernando Alonso. İki şampiyonluk adayı da 3. unvanları için her şeylerini verecekler. Alonso, tecrübesine ve finallerde iyi oynama beceresine güveniyor; F1’in yeni ikonu Vettel ise, kusursuz aracına... Kazanan kim olacak?

Haberin Devamı

Interlagos Pisti
F1’de büyük bir final için efsanevi Ayrton Senna’nın evinden daha farklı bir yer düşünülebilir mi? Tarih boyunca hep kader değiştiren yarışlara sahne olmuştur Brezilya’nın Interlagos pisti; yine farklı olmayacak. 2 uzun düzlüğü ve sert virajları ile geçişe müsait, her an her şeyin yaşanabileceği bir pistten bahsediyoruz. Hava durumu yağmura işaret ediyor ki, bu konuşulan senaryoların tümünün çöpe atılıp, bambaşka bir final sahnesi yazılması anlamına gelebilir.

Hamilton ilk sırada
Brezilya Grand Prix’sinin sıralama turlarında en iyi zamanı (1.12.458) yapan Lewis Hamilton bugünkü yarışa ilk cepten başlama hakkını kazandı. Mücadelede 2. sırayı bir diğer Mclaren pilotu Jenson Button alırken, 3. sıra ise Red Bull takımından Mark Webber’in oldu. Bugünkü yarışta Fernando Alonso ile şampiyonluk için çekişecek olan Sebastian Vettel 4. olurken, Alonso ise dünkü turları ancak 8. sırada tamamlayabildi.

Haberin Devamı

Nasıl şampiyon olunur
Vettel ilk üç sırayı alması halinde Alonso’nun durumuna bakılmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Dördüncülük ve aksi sonuçlarda ise Alonso’nun sıralamadaki konumu şampiyonluğun adresini belirleyecek.
Ferrari pilotu Alonso’nun şampiyon olabilmesi için üç farklı senaryo var. Alonso yarışı kazanırsa, Vettel’in beşinci ya da daha kötü bir sonuç almasını bekleyecek. İkincilik halinde ise Vettel’in sekizincilik ve daha kötü bir sırada bulunması gerekiyor. Eğer Alonso üçüncü olursa ise, Vettel‘in 10. olması ya da puan almaması şart.