Diğer Veliefendi'de Uluslararası yarış heyecanı

Veliefendi'de Uluslararası yarış heyecanı

06.09.2014 - 18:14 | Son Güncellenme:

Uluslararası Yarış Festivali bugün ve yarın Veliefendi Hipodromu’nda yapılacak. Türk safkanlarının yurt dışından gelen iddialı rakipleriyle nefes kesen mücadelesi, iki gün boyunca festival tadında sürecek.

Veliefendide Uluslararası yarış heyecanı

Dünya atçılığı tarafından her sene büyük ilgi gören ‘Uluslararası Yarış Festivali’ bugün ve yarın Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Festival yarışları 2 gün boyunca nefesleri kesecek

Safkanlarımızın yabancı konuklarla güçlerini sınaması açısından önemli olan ‘Uluslararası Yarış Festivali’ne bu sene İngiltere, Fransa, İrlanda, Alman, ve Bulgaristan’dan toplam 25 misafir safkan katılıyor. Festivalde 15 de Türk atı start alacak. Konuk at sahipleri, antrenörleri ve dünyaca ünlü jokeyler ile çok sayıda yarışçılık otoritesi ve yabancı medya mensubu da İstanbul’a geliyor. Yarışlar TJK TV ve TAY TV’den canlı olarak izlenebilecek.

Godolphin Ekürisi 3 atıyla da iddialı

Festivale her sene ilgi gösteren Dubai Emiri, Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’un sahibi olduğu dünyaca ünlü Godolphin Ekürisi, Shuruq, Excellent Result ve Dancing Sands isimli safkanlarını İstanbul’a gönderdi.

Haberin Devamı

Usta jokeyler Festival için geliyor...

Başarılı safkanlara binmek üzere bir çok ünlü yabancı jokey de ülkemize geliyor. Frankie Dettori, Neil Callan, Kieren Fallon, Mickael Barzalona, Richard Hughes gibi dünya pistlerini kasıp kavuran ünlü jokeyler de at binmek için ülkemize gelecek.

2014 FEGENTRI Dünya Şampiyonası

2014 Fegentri Amatör Bayan Biniciler Dünya Şampiyonası’nın 23. ve 24. ayakları da Festival kapsamında gerçekleşecek. Klasmanda halen 136 puanla Norveç’li jokey Silja Støren Norway birinci durumda bulunuyor.

İki günde toplam 1.678.750 Euro

Yarış Festivali kapsamında 6 uluslararası koşuda yetiştiricilik primleri dahil toplam 1.678.750 Euro para ödülü dağıtılacak.