Galatasaray "Verdiğimiz her sözü tuttuk"

"Verdiğimiz her sözü tuttuk"

09.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yapabilecekleri her şeyi yaptıklarını ve genel kuruldaki söyledikleri her şeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Verdiğimiz her sözü tuttuk

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Dursun Özbek, bütçeyle ilgili durumu anlatmak için genel kurula gittiklerini söyledi, “Bütçe hesaplamaları yaparken, para girişleri oldu. Bunların hesabını size vermeyelim mi? Bu paraları nereye harcadığımızı anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Galatasaray Divan Kurulu, Gayrettepe Dedeman Otel’de gerçekleşti. Kürsüye çıkan başkan Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların son durumunu anlatırken, alınan olağanüstü genel kurul kararının gerekçelerini de anlattı.

Özbek’in konuşmasından satır başları şöyle:

- Riva için ihaleyi kazanan firma proje yarışması açtı. Biz ilk aşamada sözleşmeden doğan gelirlerimizi fon yaptık. Bunu da finansal borçlarımıza yatırdık. Proje ortaya çıktıktan sonra satışlardan gelecek gelirler faizleri aşağıya çekecektir. Bu gidişata göre 25 milyon liralık meblağ bugün ya da yarın yatırılacaktır.

Haberin Devamı

- Florya’daki tesislerimizden ayrılabilmemiz ancak Kemerburgaz’daki yeni tesisimizin devir alınması sonucunda olacaktır.

- Otel inşaatı durmamıştır. Piyasalar iyiyken, devreye sokmak daha kârlıdır. Kendi otelini açtı yorumları yapılıyor. Ankara’da Point Otel açıldı. Biz yatırımcı değiliz. Gel işlet dedikleri için oradayız.

- 44 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Galatasaray’ı her zaman şahsi menfaatlerimin üzerinde tutmuşumdur.

- (2 Aralık’taki olağanüstü genel kurul ile ilgili) Bütçe revizyonuna ihtiyaç var. Biz bunu açıkladığımız zaman, bazı üyeler ‘Biz demiştik, borçlanma için yetki isteyecek’ diye konuşmalar yaptılar. Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım.

- Sene içinde bu süreçte, öyle faaliyetlerle karşılaştık ki size verdiğimiz sözden dolayı size danışmak istedim.

- Bütçe hesaplamaları yaparken, para girişleri oldu. Hepinize durumu anlatmak için bu genel kurulu yapıyoruz. Bunların hesabını size vermeyelim mi? Bu paraları nereye harcadığımızı tüm genel kurula anlatmamız gerekiyor.

- Size bizi seçtiğiniz genel kurulda verdiğimiz bütün sözleri tutuk. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık.

Arda Turan gelecek mi?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Arda Turan transferiyle ilgili konuşmak için henüz erken olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Barcelonalı futbolcuyla ilgili söylentileri ne yalanlayan ne de doğrulayan Özbek, “Transferler hakkında konuşmak yanlış olur, çok süremiz var. Transferle ilgili her konuyu, Tudor, scout ekibi ve yönetimle, kararlar öncesinde konuşuruz. Sürekli görüşüyoruz, ancak gündemde sadece transfer yok, birçok konu var” ifadelerini kullandı.

Kadro dışı olan De Jong, Hakan Balta, Umut Gündoğan ve Endoğan Adili’nin durumu ile ilgili konuşan başkan, “Kadro dışı kaldıkları için devre arasında tekrar konuşulacak. Takım bulmalarını zaten istemiştik, devre arasında da buna uygun bir ortam olacak, göreceğiz” dedi.

KİM, NE DEDİ?

‘İmzamı geri çekiyorum’

Ayhan Özmızrak: Raporu (Geçmiş yönetimlerin araştırılmasıyla ilgili) okudum. Dağ fare mi doğurdu? Dağ hamile olduğundan da emin değiliz. Duygun Yarsuvat, ‘Galatasaray’ın malı deniz olmuş’ dedi. Rapor bir şey demiyor. Ben imzamı geri çekiyorum. Boşu boşuna insanları aklamayalım.

Ahmet Özdoğan: Rapor için 90 kişiye teşekkür ederim. Dağ fare doğurmamıştır ama şişeden cin çıkmıştır. Bundan sonra her yönetim kendini denetlemeli mesajı veriyor.

Haberin Devamı

Turcan Bolayır: Spor Bakanı beyanatında altyapılara önem vermesi gerektiğini ve yabancı sayısının aşağıya çekilmesi gerektiğini söyledi. Bence doğru. Bu değirmenin suyu nereye kadar? Feghouli bence flaş değil. 1.5 ay sakatım diye oynamadı. Arda Turan iyi ama yarar verir mi? Takımın dengesi bozulur mu?

Aydemir Akbaş: Ben bu yönetimi destekliyorum. Ama en ufak bir yanlışında satarım dedim. Eşim kusura bakmasın, Galatasaray için karıyı bile satarım, alayını satarım. Beni sinirlendirmeyin. Beni belden aşağı indirmeyin.

Dursun Özbek, geçmiş yönetimlerin araştırılması için imza toplandığını bunun üzerine dünyanın en ünlü 4 firmasından biriyle anlaştıklarını söyledi, çalışmanın henüz bitmediğini dile getirdi.

Verdiğimiz her sözü tuttuk