Trabzonspor "Vicdanım rahat olmazdı"

"Vicdanım rahat olmazdı"

16.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’la 2 yıllık sözleşme imzalayan Halilhodzic, Dünya Kupası’ndan sonra “çılgınca” teklifler almasına rağmen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na söz verdiği için geldiğini ifade etti, “Başka bir kulübe gitseydim vicdanım rahat olmayacaktı” dedi.

Vicdanım rahat olmazdı

Trabzonspor’da ikinci Vahid Halilhodzic dönemi başladı. Boşnak teknik adam 2 senelik sözleşme imzalarken, 8 yıl sonra bordo-mavili takımda yeniden görev aldı.

Haberin Devamı

Halilhodzic’in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Dostum İbrahim başkanla tekrar bir araya gelmekten çok memnunum. Çalışmaktan hiçbir şekilde korkmuyorum, bu her yerde böyle. Üzerime düşeni yapmaya gayret edeceğim. Trabzonspor’un iyi bir sezon geçirmesi için elimden geleni yapmaya gayret göstereceğim.

- Benim İbrahim başkana bir sözüm vardı. Dünya Kupası’ndan sonra birçok teklif aldığım doğru. Eğer başka yere gitmiş olsaydım vicdanım rahat olmayacaktı. Çünkü yalan söylemiş olacaktım. İkinci defa sizinle çalışmak için geldim. İyi bir iş çıkarmaya, Trabzonspor’a başarılar kazandırmaya geldim.

- Birçok kulüpten teklif aldım. Gerek Avrupa kulüpleri gerekse Avrupa’nın bazı ülkelerinden milli takımı çalıştırmam konusunda teklifler geldi. Hatta ABD’den teklif geldi. Teklif ettikleri rakamların çılgınca rakamlar olduğunu söyleyebilirim ama benim İbrahim başkana verdiğim söz, paranın çok ötesinde.

Haberin Devamı

- Türkiye’ye ilk gelişimde ilk teklifi yine Trabzonspor’dan almıştım. Daha sonra Beşiktaş, Trabzonspor’un teklif ettiği rakamın iki katını önerdi. Ancak ben Trabzonspor’a sözümü vermiştim. Bu şekilde çalışan belki tek deli, çılgın insan benimdir. Benim çalışma tarzım bu. Bu sefer tekrar geldim.

- Başarılı sonuçlar alacak bir takım oluşturmamız gerektiği konusunda İbrahim başkan ve yönetimle mutabıkız. Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya, başarılı sonuçlar almaya çalışacağız. Oluşturacağımız takım, İstanbul’daki 3 takımla rekabet edebilecek bir ekip olacak. Başarıp başarmayacağımızı zaman gösterecek.

- Trabzonspor’un; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın verdiği kadar çılgın rakamlar harcayarak transfer yapma şansı yok. Olabildiğince sakin bir şekilde transfer sürecini geçirmek lazım ama bununla birlikte 3-4 belki de 5 iyi oyuncu almamız gerekiyor.

‘Tazminat önerdiler’

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Vahid Halilhodzic ile Dünya Kupası’ndan önce anlaştıklarını dile getirdi. Boşnak teknik adamla, Dünya Kupası sırasında sürekli görüş alış verişinde bulunduklarını açıklayan Hacıosmanoğlu, Halilhodzic’e gelen teklifler konusunda, bazı kulüplerin kendilerine tazminat ödeme teklifinde bulunduğunu da bildirdi.

Haberin Devamı

Malouda ve Colman’a af

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Trabzonspor, Teknik Direktör Vahid Halilhodzic yönetimindeki ilk çalışmasını dün sabah yaptı. Kondisyon ağırlıklı antrenmana Dünya Kupası’nda yer aldığı için izinli olan Sol Bamba haricindeki tüm futbolcuların katıldığı ifade edildi. Halilhodzic ilk icraatını Hami Mandıralı döneminde kadro dışı bırakılan Malouda ve Colman’ı affederek yaptı. Boşnak hoca iki oyuncuyu da antrenmana aldı. Bu arada Trabzonspor bonservisi Monaco’da bulunan 29 yaşındaki stoper Carl Medjani ile görüşmelere başladı.

Şansa bak!

Süper Lig’de dün çekilen 2014-2015 sezonu fikstürüne göre Trabzonspor 2. hafta sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak. Ancak bordo-mavili takım bu kritik karşılaşmayı geçen sezondan kalan 2 maçlık cezası nedeniyle taraftarınından yoksun oynayacak önünde oynayacak. PFDK, Karadeniz ekibine, Fenerbahçe ile geçen sezon oynadığı karşılaşmada yaşanan saha ve seyirci olayları nedeniyle 6 maç ceza vermişti. Bu arada Trabzonspor Hukuk Kurulu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıklar için verdiği yeniden yargılama kararına karşı İstanbul’a gönderilmek üzere Trabzon Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verildi.