ING Basketbol Süper Ligi Warrick'in play-off inancı!

Warrick'in play-off inancı!

17.04.2015 - 11:18 | Son Güncellenme:

NBA'de 8 yıl forma giyen ve oynadığı maçlarda göz dolduran 32 yaşındaki deneyimli basketbolcu Hakim Warrick, Torku Konyaspor'un play-off sürecinde de başarılı olacağına inanıyor.

Warrickin play-off inancı

Hakim Warrick'in 2005 yılında Memphis Grizzlies ile başladığı NBA kariyeri 2013'e kadar sürdü. NBA'de 7 takımının formasını giyen Warrick, forma giydiği takımların önemli oyuncuları arasına girdi.

Haberin Devamı

Memphis Grizzlies ile oynadığı yıllarda başarılı çaylaklar arasında yer alan Warrick, daha sonra Milwaukee Bucks, Chicago Bulls, Phoenix Suns, New Orleans Hornets, Charlotte Bobcats ve Orlando Magic'te forma giydi. Warrick, 2013 yılında kariyerine yeni bir yön vererek, Çin Basketbol Ligi'ne transfer oldu. Burada aradığını bulamayan Warrick, Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Torku Konyaspor'a transfer oldu.

Yeşil-beyazlı formayla çıktığı ilk maçtan itibaren performansıyla taraftarı heyecanlandıran Warrick, gösterdiği mücadele ve pota altındaki etkinliğiyle göz doldurdu. Takımının arka arkaya aldığı 5 galibiyette de büyük payı bulunan Warrick, Torku Konyaspor'un play-off'ta da başarılı olacağına inanıyor.

Haberin Devamı

Warrick, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da forma giydiği ilk takımın Torku Konyaspor Basketbol Kulübü olduğunu söyledi.

Türkiye'ye geldikten sonra Avrupa liglerini de takip etme fırsatı bulduğunu belirten Warrick, "En aşağıdan en yukarıya kadar ligleri değerlendirmem gerekirse, Türkiye Baskebol Ligi, hem mücadele hem de oyuncu kalitesi bakımından en yukarılarda yer alıyor" dedi.

"Bu birliktelikle 5'te 5 yaptık"

Warrick, takımındaki arkadaşlığın başarıyı getirdiğini, kendisinin de adaptasyonunu kolaylaştırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Takımda arkadaşlık duygusu gerçekten çok pekişmiş. Birbirleri için çok iyi mücadele ediyorlar. Ne olursa olsun birbirine güvenen bir grup insan var. Bir sürü şansızlığa rağmen takımın kimyasının bozulmamış olması birbirine inanmışlığın ve güvenmişliğin göstergesidir. Aramızdaki bağ da takımın diğerlerinden farklı olduğunu gösteriyor. Bu birliktelikle 5'te 5 yaptık. Zorlu deplasmanlardan kazanarak döndük."

Sezon başında düşmeme hedefi olan takımın, şimdi play-off mücadelesi verdiğine işaret eden Warrick, şunları kaydetti:

"Takım olarak her maça final maçı gibi bakıyoruz. Ligin bitmesine 4 maç kaldı, yani 4 final maçımız daha var. Bu maçları da kazanıp, ilerlemeyi istiyoruz. Önümüzdeki hafta Beşiktaş İntegral Forex ile karşılaşacağız. Bu maçı da kazanarak, tekrar seri yakalama amacındayız. İnşallah play-off'a kalacağız. Buna inancımız tam. Takım olarak kenetlendik ve bu hedef için daha çok çalışacağız."

Haberin Devamı

Warrick, fırsat yakalarsa tekrar NBA'de oynamak istediğini aktardı.

Yazarlar