Euro2016 Wenger: Emre Mor'u çok beğendim

Wenger: Emre Mor'u çok beğendim

07.07.2016 - 10:14 | Son Güncellenme:

Arsenal'in ünlü Fransız teknik adamı Arsene Wenger, Fransa'dan Kante ve A Milli Takımımız'dan Emre Mor'u beğendiğini söyledi.

Wenger: Emre Moru çok beğendim

Arsenal'in ünlü Fransız teknik adamı Arsene Wenger, EURO2016'yı değerlendirdi.
Lig TV'ye bir röportaj veren Arsene Wenger, Emre Mor ve Türkiye hakkında görüşlerini paylaştı. İşte Arsene Wenger'in sözleri...
"Hiçbir şekilde büyük futbol ülkelerinin turnuvayı domine ettiğini söyleyemeyiz. Kimi büyük ülkeler evlerine erken döndü. Rusya ve Türkiye gibi güçlü takımlar ilk turda elendi. İzlanda gibi küçük ülkeler çeyrek finale kalmayı başardı.
İki önemli şeyin sonucu bu. Birinci olarak, büyük ülkelerin üstündeki büyük baskı, kimi ülkelerin bunda sıkıntı çekmesi ve kiminin de başarıyla baş edebilmeleri. İkinci olarak küçük ülkeler, futbol okulları ve akademileri ile büyük birlik hissiyle hareket ettiler. Büyüklerle karşılaştığınız zaman dayanışma daha fazla oluyor. Birçok ülkenin de Avrupa çapında gelecek ile ilgili çok iyi kararlar aldığını, çok iyi hücumcuları olduğunu görüyoruz."
Baskının ve sosyal medyanın etkisi...
"Baskı, medya, sosyal medya, çok büyük. Günümüz oyuncuları, çok daha fazal baskı hissediyor. Herkes neyin olup bittiğinden haberdar. Bu nedenle risk almaktan kaçınıyorlar. Takımların daha çok rakipleri beklediğini, hata yapmaktan çekindiğini, daha az atak yaptığını görüyoruz."
"Kante ve Emre Mor'u çok beğendim"
"Kimi genç oyuncuların iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Fransa'dan Kante ve Türkiye'den Emre Mor'u çok beğendim. Emre Mor, Türkiye'nin oyununa genişlik kattı. Fransa'da Kingsley Coman, İzlandalı birkaç genç oyuncuyu çok beğendim. Bu turnuva çok yeni yeteneklerin parlayabileceği bir turnuva değil. Büyük oyuncuların daha çok öne çıktığı bir alan bu.
Danimarka'dan ayrılıp Dortmund'a gidiyor. Ben Dortmund'un Emre Mor adına iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum."
Türkiye neden hedeflerinden uzakta kaldı?
"İngiltere ve Türkiye aynı sebeplerden ötürü hedeflerinden uzak kaldı. Türkiye, son maçlarda iyi futbol ortaya koydu. Hırvatistan maçında Türkiye, gerçek futbolunu oynayamadı. Eminim ki, Fatih Terim üzerlerindeki baskıyı azaltmak için her şeyi yapmıştır. Çok tecrübeli ve çok büyük bir teknik direktör.
"Almanya'nın gerçek golcüsü yok, Mario Gomez yok"
"Fransa, Almanya'yı yenebilmek için yeterince güçlü. Turnuvaya yavaş başladılar. Baskı fazlaydı. Korkuyor, çekiniyorlardı. Başka şansları kalmadığı zaman saldırdılar. Her maç kendilerini geliştirdiler. Evinizde bir turnuva oynadığınız zaman hep böyledir. Çeyrek finale kadar rüzgar karşınızda, sonra arkanızda olur. Beklentileri karşılayamamamktan çekinirsiniz. Çok fazla hücum tehditleri var, çok tecrübeliler.
Almanya teknik açıdan daha iyi bir takım ama kim gol atacak. Mario Gomez yok, gerçek golcüleri yok. Bir tek Thomas Müller var. Bu nedenle Fransa'nın favori olduğunu düşünüyorum."
(Sporx)