Skorer WRC’de seyirci coşkusu

WRC’de seyirci coşkusu

20.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Türkiye Rallisi’ne gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek İstanbul’a övgüler yağdırdı

WRC’de seyirci coşkusu

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 6. Türkiye Rallisi’nde beklentilerinin çok üzerinde bir seyirci ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.
Tahincioğlu, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilen WRC Türkiye Rallisi’nin başarıyla tamamlandığını vurgularken, organizasyona yarışseverlerin gösterdiği ilginin de kendilerini şaşırttığını belirtti.
Beklentinin çok üstüne çıkan seyirci patlamasının organizasyonun geleceği açısından kendilerini çok mutlu ettiğini belirten başkan Tahincioğlu, “Bu ilgi, bizim Antalya’da yaptığımız WRC Türkiye Rallisi organizasyonlarının karşılaştığı ilginin çok ötesindeydi. İstanbul olarak bu tip bir organizasyona açlığımızı gösterdi. Bu tip rallileri yaparken en büyük sıkıntımız seyirci getirebilmek oluyor. WRC Türkiye Rallisi’ni İstanbul’a getirirken de önemli risk aldık. Çünkü büyük şehirlerde bunu düzenlemek gerçekten zor. Neticede çok güzel geçti. Sembolik start, Sultanahmet Meydanı’nda büyük bir kalabalık karşısında oldu ve o manzara da yarışın çok başarılı geçeceğini bize gösterdi. Kadıköy’deki özel seyirci etabında insanlar bilet bulabilmek için adeta yalvardılar. Kapasitemizin sınırlı olmasından dolayı da bir çok kişi dışarda kaldı. Biz organizasyonumuzdan son derece memnunuz” diye konuştu.