Skorer YALAN DÜNYA

YALAN DÜNYA

24.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Saha dışındaki kördüğümü çözemediğimizden saha içine fazla kafa yormanın doğal olarak bir anlamı kalmıyor. Bugünkü puan cetvelinin doğruluğunu hiç birimiz bilmiyoruz. Yarının nasıl şekilleneceğini kestiremiyoruz. Günün tek gerçeği mağdur olması beklenen F.Bahçe’nin ortaya koyduğu müthiş irade...

YALAN DÜNYA

Futbolda kaosun hakim olduğu, fikir ayrılıklarının havada uçuştuğu, belirsizliğin tavana vurduğu bir haftayı daha geride bıraktık...
Saha dışındaki kördüğümü bir türlü çözemediğimizden saha içine fazla kafa yormanın doğal olarak bir anlamı kalmıyor. Sahi bu saatten sonra takımların performanslarını değerlendirmenin, artıları - eksileri kağıda dökmenin, hocaları övmenin veya eleştirmenin kime ne faydası olacak?
Kime ne Fenerbahçe’nin forvetsiz zaferinden, kime ne Beşiktaş’ın şansıyla ilerlediğinden, kime ne Trabzonspor’un her geçen gün biraz daha eridiğinden... Ya da Kazım Kazım’dan sağ bek yaratma heveslerinden....
Bugünkü puan cetvelinin doğruluğunu hiçbirimiz bilmiyoruz... Yarının nasıl şekilleneceğini kestiremiyoruz... Lider Galatasaray en yakın rakibinin şu an iki puan önünde gözüküyor ama belki haftaya uzak ara yapacak... Play-off oynamasına bile gerek kalmayacak.
Soruşturmada adı geçen kulüpler şu ana kadar topladıkları puanların ne kadarını muhafaza edecek? Bilen var mı?
Küme düşme potası yarın bambaşka bir hale bürünebilir. Aksini söyleyen kaç kişi çıkar?
Biz geçmiş sezonun hükümsüz, karanlık, şaibeli olduğunu tartışıp dursak da bu sezon sanki çok mu sağlıklı? Yarın öbür gün 2011-2012’yi tescil ederken vicdanlar çok mu rahat olacak?
Bu lig perdelerini açarken şike soruşturması ile ilgili kararın sezon sonunda verileceğini açıklayan Futbol Federasyonu hepimizi kandırdı... 58. maddenin asla değişmeyeceğini söyleyenler işi yine kılıfına uydurmayı başardı... UEFA sopasıyla karşımıza çıktı. Sonuçta olan yine futbolsevere, bu işe gönül verenlere olmadı mı? Federasyon geçen yılı çözüme kavuşturayım derken birkaç yılımızı çöpe attı.
Yaşadığımız şu ortamda en mağdur olması beklenen kurum, süreci gücüne güç katarak geçiriyor... Fenerbahçe birlik ve beraberlik konusunda tüm rakiplerine, tüm camialara resmen ders veriyor... En fanatiği de, en sözde Fenerbahçeliyim diyeni de fedakârlıktan kaçınmıyor, sarı-lacivertli renkler adına dik durabiliyor... Fenerbahçe’nin her ürünü, her sporcusu, her yöneticisi hızla tavan yapıyor...
“Ortada bir suçlu varsa cezasını çeksin” restini çekip, yarım puanına bile göz diktirmeyen irade küme düşmeyi artık bir onur olarak görüyor... Fenerbahçe camiasında bir alt lige gitmekten kimsenin çekinmemesi, yarının bugünden daha iyi olacağı beklentisinden... Fenerbahçe sahip olduğu potansiyele güveniyor... Taraftarın bu olgunluğu, camia içinde safların giderek sıklaşması, yönetimin kararlılığı Fenerbahçe adına yaratılan bütün kötü senaryoları fos çıkarıyor. Belki kulübün içinde tahmin edilemeyecek fırtınalar kopuyor ancak dışarıya hava sızmıyor...
Galiba rahmetli İslam babanın “Fenerbahçe tarifi”nin manası bugünlerde iyice anlaşılıyor...

Haberin Devamı

HAFTANIN PORTRESİ
ALEX DE SOUZA

Kayserispor maçında klasını bir kez daha ortaya koydu, zorunluluktan forvet oynamasına rağmen hem coştu, hem coşturdu. Tilki gibi kurnazlığı, adrese teslim pasları, inanılmaz çalımları ile gecenin kahramanı oldu. Attığı iki golün dışında, asistleri ile Fenerbahçe’yi yine tek başına uçurdu. Kaptan taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin gözlerindeki pasları silerken, farklı skorda yine aslan payı onundu.

HAFTANIN TAKIMI
KARDEMİR KARABÜK

Ligde ateş çemberinin dışına çıkmak için son haftalarda var güçleriyle çalışıyorlar. Trabzonspor karşısında da doksan dakika savaştılar, bir an olsun mücadeleden kopmadılar. Emeklerinin karşılığını üç puanla alırken, gelecek haftalar adına da taraftarlarına güven ve moral aşıladılar, “Bu köprünün altından daha çok sular geçer” mesajını yolladılar.

Haberin Devamı

HAFTANIN HOCASI
BÜLENT KORKMAZ
KARDEMİR KARABÜK

Futbolculuk yaşamındaki hırsı, arzusu ve isteği teknik adamlık kariyerinde de aynen devam ediyor. Kaybetmeyi hiç sevmiyor, başarılı olmak için gecesini gündüzüne katıyor. Karabükspor’un başına geçerek ateşten bir gömlek giyen genç çalıştırıcı, Trabzonspor maçında takımını kenardan kusursuz yönetti, çok önemli bir galibiyetin mimarlığına soyunarak bu işin de üstesinden geleceğini gösterdi.

HAFTANIN HAKEMİ
FIRAT AYDINUS
K.KARABÜK - TRABZON

Zorluk derecesi bir hayli yüksek karşılaşmayı başarıyla tamamladı, bu sezonki istikrarlı çizgisini bozmadı. Pozisyonlara yakındı, maçın kontrolünü hiç elinden bırakmadı. Verdiği tüm kritik kararlarda haklıydı. Objektif düdükler çaldı, kendinden emin tavrı ile fazla sıkıntı yaşamadı. Kartlarını yerinde ve doğru kullandı.


HAFTANIN KARMASI

YALAN DÜNYA


HAFTANIN SONUÇLARI
F.Bahçe - Kayseri: 4-0 (Alex Dk. 11 ve 66 pen., Stoch Dk.77, Bienvenu Dk.90)
M.P.Antalya - Beşiktaş: 1-2 (Almeida Dk. 64, Fernandes Dk. 90, Tita Dk. 90+4 pen.)
A.Gücü - G.Birliği: 0-1 (Hurşut Dk. 20)
K.Karabük - Trabzon: 2-1 (Cernat Dk. 44 pen., Jahic Dk. 55, Burak Dk. 69)
G.Antep - Mersin İY: 1-0 (Popov Dk. 8)
Bursa - Sivas: 1-2 (Eneramo Dk. 24, Batalla Dk.84 pen., Cihan Dk.87 pen.)
Samsunspor - Ordu: 2-0 (Gekas Dk. 21 ve 75)
İst.B.B. - Manisa: 3-2 (Efe Dk. 11, Holmen Dk. 16, Doka Dk. 19, Murat Erdoğan Dk.33 pen., Ahmet İlhan Dk. 73)
Eskişehir - G.Saray: 0-0

Haberin Devamı

YALAN DÜNYA

YALAN DÜNYA

YALAN DÜNYA

Yazarlar