Trabzonspor Yanal’ın milli kâbusu

Yanal’ın milli kâbusu

20.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un başında ilk maçına Galatasaray deplasmanında çıkacak Yanal, henüz tanışma fırsatı bile bulamadığı 6 yıldızının durumu nedeniyle kadro kurmak konusunda sıkıntı yaşıyor.

Yanal’ın milli kâbusu

Vahid Halilhodzic’in ayrılmasının ardından Trabzonspor’da göreve gelen Ersun Yanal ilk sınavını Galatasaray karşısında verecek. Bordo-mavililerle bir hafta önce sözleşme imzalayarak göreve başlayan Yanal, bugün ise ilk kez medyanın karşısına çıkacak. Geçen bir haftalık sürede medya mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmayan Yanal’ın saat 10.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı toplantıda Galatasaray maçına yönelik görüşlerini açıklaması ve göreve başlamadan önce hakkında ortaya atılan çeşitli iddialarla ilgili yorum yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Dönüş bugün başlıyor
Türk Telekom Arena’daki zorlu mücadele öncesinde çiçeği burnunda hoca kadro kurmakta ise zorlanıyor. Yanal’ı, ülkelerinin milli takımlarında oynayan yabancı futbolcularının durumu endişelendiriyor. Bosingwa Portekiz, Medjani ve Belkalem Cezayir, Papadapoulos Yunanistan, Waris Gana, Yatabare ise Mali milli takımında mücadele ediyor.
Ersun Yanal göreve başladığında milli takımlarının kampına katılmış olan bu 6 oyuncu, yeni teknik direktörleriyle henüz hem tanışmadı ve birlikte antrenmana çıkamadı. Deneyimli çalıştırıcının hücum ağırlıklı oyun sistemini futbolcularına benimsetmek için bir haftadır uyguladığı yoğun programda yer alamayan 6 milli oyuncunun, ancak perşembe akşamı ve cuma günü İstanbul’da takıma katılması bekleniyor. Özellikle Afrika kıtasındaki futbolcuların uzun uçak yolculuklara bağlı yorgunluklar nedeniyle Yanal’ın kara kara düşündüğü ifade ediliyor.