Fenerbahçe Yanal'ın yol haritası!

Yanal'ın yol haritası!

29.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

1-Kocaman'ın ekibiyle devam edilecek2-Hücumu düşünen bir takım kurgusu oluşturulacak3-Koşan, basan, yaratan bir orta saha kurulacak

Yanalın yol haritası

Uzun bir bekleyişin ardından Fenerbahçe hayallerini gerçekleştiren Teknik Direktör Ersun Yanal yeni sezonu adeta iple çekiyor. Milli Takım’dan ayrıldıktan sonra eski heyecanını kaybettiği yorumları ile sık sık karşılaşan, gittiği takımlarda hiçbir zaman mutlu olmadığı savunulan Yanal, sarı-lacivertli ekip ile görüşmeye başladığı ilk günden itibaren eski motivasyonuna ve yarışmacı kimliğine adeta geri döndü. İmza öncesi heyecandan gece gözüne uyku girmeyen tecrübeli hocanın, sözleşme imzaladıktan sonra yakın çevresine duygularını anlatırken, “Kendimi eski günlerdeki gibi hissediyorum. Ankaragücü ve Gençlerbirliği‘ndeki hırslı günlerime geri döndüm. Bunu hissediyorum. Tüm mesaimi Fenerbahçe’ye harcayacağım. Bu takımı şampiyon yapacağıma inanıyorum. Hiçbir korkum yok” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Kocaman ekip
Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde mesaiye hemen başlayan Yanal, eski teknik direktör Aykut Kocaman’nın ekibini aynen muhafaza etme kararı aldı. İdari Menajer Hasan Çetinkaya ve doktor Burak Kunduracıoğlu ile daha önce birlikte çalışan Yanal ekibine sadece bir kişi ekleyecek. Bu isim de analiz uzmanı Volkan Kazak olacak. Kocaman’ın 4 sene içinde Samandıra’da kurduğu sisteme hayran kalan Yanal bunun devamını sağlayacak.

Gol ve futbol
Saha içine gelindiğinde ise bu sezon hücumu daha çok düşünen bir Fenerbahçe olacak. Ancak bu birden bire gerçekleşmeyecek. Önce Kocaman’ın kurduğu sistem üzerinden devam edilecek, küçük oynamalar yapılacak. Yanal’ın hedefi önceki takımlarında olduğu gibi, taraftarına bol gollü ve keyifli maçlar izlettirmek.
Güçlü orta saha
Ersun Yanal’ın bu sezon en çok güvendiği üç ismin Cristian, Emre ve Alper olduğu öğrenildi. Koşan, basan ve yaratan bir orta alan kurgusunun peşinde olan tecrübeli hocanın, rakiplere göre sistem ve kadro anlayışını da yerleştirmek istediği öğrenildi. Yanal bu yüzden tüm oyuncularından en yüksek verimi almaya çalışacak.

Eski dostlar
Yanal’ın sağ kolu ise İsmail Kartal olacak. Kocaman ile üç sezon boyunca birlikte çalışan Kartal’ın daha önce Ersun Yanal ile yolu Denizli’de kesişmişti. Futbolculuk kariyerinin son döneminde Denizli forması giyen Kartal’ın antrenörlüğünü Yanal yapmıştı.

İLK HEDEF SÜPER KUPA
İşbaşı yapan Ersun Yanal, ilk hedef olarak Galatasaray maçını belirledi. Yanal 11 Ağustos’ta Galatasaray ile yapacakları bu önemli karşılaşma için çalışmalara başladı. Dün idari menajer Hasan Çetinkaya ile biraraya gelen tecrübeli çalıştırıcı takımın programını da belirledi.
1 Temmuz’da Dereağzı Tesisleri’nde topbaşı yapacak olan sarı-lacivertliler 8 Temmuz’da Topuk Yaylası’na gidecek. 10 günlük çalışmanın ardından ise hazırlık maçları yapılacak. Ancak bu maçların Türkiye’de mi yoksa Avrupa’da mı olacağı henüz net değil. Yanal, kampta tüm futbolculara şans tanımak istiyor. Bu yüzden gidecek ve kalacaklar ile ilgili kararını kamp çalışmalarından sonra verecek.

HAYRAN KALMIŞTI
Ersun Yanal bu sezon Eskişehirspor’un başında Fenerbahçe’ye karşı oynadığı maçlarda Başkan Aziz Yıldırım’ın büyük takdirini kazandı. Bu sezon dört kez Yanal’ın takımı ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, oldukça zorlanmıştı. Özellikle kupada Eskişehirspor penaltı atışları sonucu final şansını kaybetmişti. Yıldırım da bu maçlarda Yanal’ın oyun anlayışına tam puan vermişti.

Uçmayı seviyor
Deneyimli çalıştırıcının en büyük hobileri planör ve yat kullanmak. Kendine ait bir yatı var. Üzerindeki stresi bu şekilde atan Yanal’ın klasik araba koleksiyonu da bulunuyor. Özellikle eski Amerikan arabalarına ilgili. Kısa bir dönem İngiltere’de bulunan Yanal, dil eğitimi de aldı.