Galatasaray Yarsuvat: 50 milyon euro versinler satarım

Yarsuvat: 50 milyon euro versinler satarım

10.01.2015 - 13:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun olağanüstü toplantısı Türk Telekom Arena'da yapıldı. Kulüp Başkanı Duygun Yarsuvat, birçok konuda açıklama yaptı.

Yarsuvat: 50 milyon euro versinler satarım

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun olağanüstü toplantısı Türk Telekom Arena'da yapıldı.

Haberin Devamı

Stat içerisinde bulunan çok amaçlı salonda gerçekleştirilen toplantıya, kulüp başkanı Duygun Yarsuvat ile yönetim kurulu üyeleri Dursun Aydın Özbek, Ebru Köksal, İsmail Sarıkaya, Hasan Murat Atay, Ural Aküzüm de katıldı. Kulüp eski başkanlarından Ali Tanrıyar ile Faruk Süren de toplantıda hazır bulundu.

Toplantının başlangıcında Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, üyeliğe yeni hak kazanan kişilere yönelik olarak, kurulun kuruluşu, işlevi ve çalışma esasları ile kulüp hakkında bilgi verdi.

"50 milyon euro verirlerse Sneijder'i hemen satarım"
Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, İtalyan ekibi Juventus'un talip olduğu yıldız oyuncuları Wesley Sneijder'le ilgili olarak, "Eğer 50 milyon euro veriyorlarsa hemen satarım" dedi.
Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen olağanüstü divan kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yarsuvat, yöneltilen sorulara çoğunlukla esprili cevaplar verdi.
Sneijder'in menajeri ile sarı-kırmızılı yöneticilerin dün bir araya geldiği ve oyuncunun satılmayacağı mesajının iletildiğinin söylenmesi üzerine başkan Yarsuvat, "Galatasaray'ın ret cevabı verdiğini siz söylüyorsunuz. Bana böyle bir konu gelmedi. Çünkü en son karar verecek olan benim. Demek olgunlaşmamış ki bana bu konu henüz intikal etmedi" dedi.
Kendilerine böyle bir teklif gelmesi durumunda nasıl bir yöntem izleyeceklerinin sorulması üzerine Yarsuvat, esprili bir şekilde, "Şartlarına bakarım. Çok iyi şartlar varsa, 50 milyon euro veriyorlarsa hemen satarım. Niye vermeyeyim ki" derken, oyuncunun sözleşmesinde 20 milyon euroya serbest kalacağı yönünde madde bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, "Tamam, ben 50 isterim. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara. Sorun yok" şeklinde yanıt verdi.
Ligdeki şampiyonluk yarışı
Medya mensuplarına esprili yanıtlar vermeyi sürdüren Duygun Yarsuvat, ilk yarısı 16. haftayla tamamlanan Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili şunları söyledi: "Galatasaray Kulübü Başkanı'na bu konuda ne düşündüğünü soruyorsunuz. 'Hayır, başarısız olacağız. Biz 5. olacağız' mı diyeceğim. Cevabını bildiğiniz soruları bana sormayın. Tabi şampiyon olacağız. Benim için başarı kriteri birinci olmak."
Transfer konusu ve Helvacı'ya yanıt
Yarsuvat, transfer çalışmaları için de "Ben teknik adam değilim. Transfere ihtiyaç olup olmadığına teknik adamlar karar verir. Biz de yönetim olarak yerine getirip getiremeyeceğimizi söyleriz. Maçları izliyorum ama ben haddimi bilirim. O zaman antrenör olurdum, başkan olmazdım" ifadelerini kullandı.
Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden ve başkan adaylarından Mehmet Helvacı'nın, mali sorunlar nedeniyle sarı-kırmızılı takımın 2016 yılında Avrupa kupalarına katılamayacağını ileri sürmesine de değinen Yarsuvat, şunları kaydetti: "Bu yönde bana gelen bir bilgi yok. Mehmet Helvacı bunu iyi niyetli mi söyledi? Biz gereken tedbirleri alıyoruz. Galatasaray, Avrupa kupalarına neden katılamasın? Mehmet arkadaşımız, kardeşimiz eğer başkan olacaksa, adaylığını koyup başkan seçilecekse eğer, ona gayet güzel bir Galatasaray teslim edeceğiz. Aldığımızdan daha iyisini teslim edeceğiz."
Aziz Yıldırım'ın havuz sistemi resti
Duygun Yarsuvat, isim verilmeden, bir kulüp başkanının yayın havuzu sisteminden çıkabilecekleriyle ilgili açıklamaları bulunduğunun söylenmesi üzerine, "Diğer kulüp başkanlarının görüşleri beni çok fazla etkilemiyor. Eğer 4 büyük kulübün dışında havuz kuracaklarsa, hiçbir şey kazanamazlar. O zaman bizim gelirimiz daha da artar. Her maçımı ayrı değerlendiririm" yanıtını verdi.
"Dört büyük kulüpten birinin başkanının böyle bir resti var" sözleri üzerine, "Bilmiyorum. O başkan ben değilim ve böyle bir rest çekmiyorum. Onu çekene sorun" şeklinde konuşan Yarsuvat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, mevcut durumda 35 milyon dolar kazandıklarını ama havuzdan ayrılmaları halinde ise yayın haklarından 125-150 milyon dolar gelir elde edebilecekleri yönünde sözleri olduğunun aktarılması üzerine de, "Ben hukukçuyum, matematikten pek anlamam. Finans da pek bilmem. Ama hesabını yaptıysa, doğrudur herhalde. Fenerbahçe büyük bir kulüp, büyük seyircileri var. Belki doğrudur" yanıtını verdi.
"Yabancı oyuncu konusunda herkes eleştirmek için baktı"
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sezondan itibaren uygulayacağı yabancı oyuncu kuralıyla ilgili olarak, "Esasında herkes yabancı oyuncu konusuna eleştirmek için baktı. Ben ise eleştirmek için bakmıyorum. Genç Türk oyuncuların yetişmesi için bir fırsat olarak görüyorum" diye konuştu.
Yabancı oyuncu uygulamalarını zaman içinde hep eleştirdiklerinin altını çizen Yursuvat, şunları söyledi: "Sahaya 5 yabancıyla çıkıyorduk. Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea karşısına çıktığımızda, 11 oyuncusunun tamamı yabancı, bir tane İngiliz yok. Hepsi seçilmiş insanlar. Bu durumda bizden başarı bekleniyordu ve 'böyle olmaz' diyorduk. Artık değiştirdiler. Futbol artık bir gösteri sporu. Herkesin oynanan oyundan zevk alması gerekiyor. Bunu da en iyi oyuncuları bir araya getirerek icra etmemiz lazım. En iyi oyuncuları çıkarabilmek için de bu iyi bir sistem. Türk oyuncuları da yetiştirebileceğiz. Gençler için teşvik verilecek. Altyapıdan en az 2 oyuncu listede yer alacak. Bunlar ileriye dönük atılmış olumlu adımlardır. Futbol piyasasına da etki yapacaktır. Oyuncu fiyatlarını da biraz düşürecektir. Bizim en çok zarar gördüğümüz konu o."
"Prandelli'nin avukatı ile görüşüyoruz"
Duygun Yarsuvat, görevden alınan İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin tazminatıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.
Prandelli'nin avukatıyla temasta olduklarını aktaran Yarsuvat, "O, tekliflerini verdi. Biz de karşı teklifimizi verdik. İnsanlar görüşerek anlaşırlar zaten. Bir sonuca varacağız" şeklinde görüş belirtti.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşmesinin olup olmayacağı ve sarı-kırmızılı taraftarların yarın Anıtkabir'i ziyaret edecek olmalarıyla ilgili sorulara da başkan Yarsuvat, "Cumhurbaşkanımızdan bir davet gelmedi. Eğer gelirse, devletin başkanı olduğu için gitmek zorundayız. Davete icabet ederiz. Anıtkabir'e gidecek arkadaşlarımız var. Yönetim kurulundan iki arkadaşımızın da önderliğinde Anıtkabir'i ziyaret edecekler" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Yeni üyelere beratları verildi

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyeliği'ne hak kazanan ve üyelikleri kulüp yönetimi tarafından onanan kişilere beratları verildi.

Haberin Devamı

Divan kuruluna 221 yeni üyenin dahil olduğu açıklanırken, isimler tek tek okunup, katılımcılar arasında bulunan kişilere beratları sunuldu. Yeni üyelerin de katılımıyla divan kurulunun toplam üye sayısının 2 bin 38'e ulaştığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Yeni üyeler arasında, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da yer aldı. Toptan'a beratını kulüp başkanı Duygun Yarsuvat verirken, Acar Yıldırım ise toplantıya katılmadı.

Öte yandan, kulübün efsane başkanlarından Ali Tanrıyar, eşi Selma Tanrıyar'a, eski başkanlardan Faruk Süren ise kızı Yelda Elmas'a divan kurulu üyelik beratlarını takdim etti.

Yarsuvat'tan Galatasaray Lisesi tepkisi

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, divan kurulu toplantılarının Galatasaray Lisesi'nde yapılamamasına sert bir şekilde tepki gösterirken, bu gerekçeyle divan kurulu üyelik beratını almaya gelmeyen bir arkadaşının mektubunu kürsüden okudu.

Galatasaraylılar için önemli bir gün olduğunu dile getiren Yarsuvat, "Biliyorsunuz, biz bir lisenin 12. sınıfında meydana geldik. Ali Sami Yen ve arkadaşları 110 yıl önce Galatasaray Lisesi'nin 12. sınıfında bir araya gelerek, kulüp kurmayı kararlaştırdılar. Bizim bağımız, kökenimiz Galatasaray Lisesi'dir. Bugün toplandığımız stadımız da Galatasaray'ın bir parçasıdır ama biliyoruz ki kurumlar köklerini muhafaza ettikleri sürece kurumdurlar" diye konuştu.

Kulüp divan kurulu toplantılarının Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılması gerektiğini savunan Yarsuvat, "Toplantımızı orada yapmamız gerekirdi ve hala da orada yapılması gerekir. Tüm Galatasaraylılar bunun üzüntüsünü çekiyor ve bunlardan biri de benim sınıf arkadaşım Yavuz Zeytinoğlu. Bugün için berat almaya hak kazanmıştır. Bana bir bir mektup yazdı ve onu okumak için karşınıza çıktım" şeklinde görüş belirtti.

Yarsuvat'ın okuduğu, Yavuz Zeytinoğlu'na ait mektuptaki şu ifadeler dikkati çekti: "Sonunda divan kurulu üyelik beratı çağrısını aldım, teşekkür ederim. Ancak ben beratımı, tüm yaşamımızı etkileyen, Türkiye'nin aydınlık yüzünü gösteren, Tevfik Fikret'in adını taşıyan salonda, büyük Atatürk'ün resminin altında almayı düşlemiştim. Başka türlüsünü düşünemem. Tüm büyük kulüpler kendilerini yine büyük bir eğitim kurumuyla bütünleştirme çabasındayken, okulumuzdan ayrılma sebebini anlayamadım. Niye direnemedik? İçeri almıyorlarsa, kapı önünde divan kurulunu toplayabilirdik. Gün döner, devran döner. Bir yasaklayan gider, bir izin veren gelir. Ben beklerim. Beratımı, Tevfik Fikret Salonu'nda verdiğinizde alırım."

Başkan Yarsuvat'ın mektubu okumasının ardından konuşan Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise "Başkanımıza yüzde 100 hak veriyorum. Toplanmamız gereken yer Galatasaray Lisesi'dir. Ancak camia içinde gereksiz sürtüşmelere sebebiyet vermemek için böyle bir karar aldık. Zaman içinde telafi edileceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yarsuvat'a taraflı olma eleştirisi

Kulübün divan kurulu yeni üyelerinden Atalay Şahinoğlu, başkan Duygun Yarsuvat'ın konuşmasından rahatsız olduğunu belirterek, ayrımcılık yapıldığı eleştirisinde bulundu. Beratını almasının ardından kürsüye gelerek, bir şeyler söylemek istediğini aktaran Şahinoğlu, Yarsuvat'ın konuşma içeriğinin, Galatasaray Lisesi mezunu olmayanlar için ayrımcılık taşıdığını savunarak, "Bu ayrımcılık hoşuma gitmedi. Bunu bilseydim, bugün buraya gelmezdim. Ben İstanbul Erkek Lisesi mezunuyum. Hocam, siz hukukçu ve profesörsünüz. Lütfen daha birleştirici olunuz" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat'ın bu sözlere cevabı, "Bizim Galatasaray'dan elde ettiğimiz kazanımlar, her türlü görüşün açıklanmasıdır. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu imkanı zaten başka yerde bulmaz" şeklinde olurken, "Sayın hocam bu imkanı ben her yerde bulurum" diyen Şahinoğlu, sinirli bir şekilde salondan ayrıldı.

Başarı beratları takdim edildi

Olağanüstü divan kurulu toplantısında, 2014 yılı içindeki ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarı kazanmış sarı-kırmızılı sporcu, teknik adam ve idarecilere başarı beratları takdim edildi.

Sporcu, teknik adam ve idareciler, branşlarına göre gruplar halinde kürsüye davet edilerek, başarı beratlarını aldı.

Yazarlar