Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dünyanın köklü spor kulüplerinden FC Barcelona, dünya genelindeki 13. futbol altyapı okulu olan FCBEscola İstanbul’u Avea ile yaptığı işbirliği sonucunda hayata geçirdi.
FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu, 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye genelinde yapılan FCBEscola Avea Futbol Kamplarına olan ilgi ve katılım sonucunda, Türkiye Futbol Federasyonu’nun izni ve onayı ile eğitim vermektedir.
Futbol okullarımızın ana hedefi, bu güzel oyuna tutkuyla bağlı 6-14 yaş arası tüm çocukların, FC Barcelona’yı dünyanın en büyük kulüplerinden birisi yapan felsefeyi, ruhu ve etik değerleri, ilerlemiş teknik bilgilerle harmanlayarak öğrenmelerini sağlamaktır.
Barcelona kulübünün birçok başarılı sporcuyu yetiştiren ünlü altyapı merkezi La Masia’dan gelen iki İspanyol teknik direktörün liderliğinde sürdürülecek olan antrenmanlarda, alanlarında uzman sertifikalı Türk futbol antrenörleri de görev yapmaktadır. Çalışmalar, 12 öğrenciden oluşan takımlar halinde U8, U10, U12 ve U14 (doğum yılları 2008-2001 yılları arasında olan) yaş gruplarında devam ettirilecektir.
FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu, Avrupa yakası ve Anadolu yakası olmak üzere İstanbul’un iki ayrı noktasında hizmet vermektedir. Avrupa yakasında, Maslak’ta bulunan İTÜ Ayazağa Kampüsü içerisinde yer alan tesislerde eğitim sürdürülürken, Anadolu yakasında Maltepe Üniversitesi’nin Marmara Eğitim Köyü içerisinde bulunan kampüsündeki futbol tesislerinde eğitim vermektedir. Her iki okulun da üniversite kampüsleri içerisinde yer alması, minik sporcularımızın futbolun yanı sıra hayata yeni yeni adım attıkları bu süreçte iyi birer birey olma deneyimlerini gerçek bir eğitim atmosferinde güvenle yaşamalarını mümkün kılmaktadır.
Umarız bu girişimin önümüzdeki yıllarda ülkemiz futboluna önemli katkıları olur.
Internet site adresi: http://fcbescola.fcbarcelona.com/istanbul/iletisim/
Çağrı merkezi numarası: 0212 217 42 44
Okul Adresleri: FCBEscola Avrupa Yakası: İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Ayazağa Kampüsü, Maslak/İSTANBUL
FCBEscola Anadolu Yakası: Marmara Eğitim Köyü 34857 Maltepe-İstanbul