Yavuz Kocaömer

Yavuz Kocaömer

ykoca@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta Türkiye Spor Yazarları Derneği’nden bir davetiye aldık.
“Spor Yazarları Yarışması 2016 ödül töreninde, sizleri aramızda görmekten onur duyarız.”
Tarih 18 Temmuz Pazartesi
Tören: Saat 20:30
Verilen saatte Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin İstanbul Levent’teki merkezine gittik: “Kapı duvar. Hiçkimse yok. Sorduk: Bu akşam tören yok mu?
Yok efendim. İptal edildi. Olaylar dolayısıyla. İçerde Başkanımız Oğuz Tongsir var. Bir görüşseniz.
Cevap: Ne görüşeceğim kardeşim senin başkanınla. Bu yaptığınız saygısızlık.
Geri döndük. Ertesi gün TSYD Sekretaryasını aradık. “Ben, Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi değilim. Beni büyük bir ihtimalle Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı olarak çağırdınız. Ama bir haber vermediniz, oraya gittik.”
Cevap: Efendim, internet sitemize yazdık. Telefona çıkan hanımefendiye, “Ben sizin üyeniz değilim. Benim gibi insanlara da protokol gereği, nezaket gereği ya da konularla ilgili olduğumuz için davetiye göndermişsinizdir. Ben niye sizin web sitenize girip bunu takip edeyim.
CEVAP: Efendim, gönderdik, haber verdik, size herhalde ulaşmadı.

Haberin Devamı

Bu TSYD’nin yaptığı ilk saygısızlık değil. Yıllardır böyle. Daha geçtiğimiz ocak ayında, Antalya’da yaptıkları yıllık toplantıda, Paralimpik konulu panele oturum başkanı olarak bir TV’nin program yöneticisini alıp, onun tarafından bize panelist olma teklifi geldi.
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. “Sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet” olacak Bay Tongsir!
Siz o seminerde de engelliler sporunun ne olduğunu, kimlerle görüşülmesi gerektiğini dahi bilmiyordunuz. Sonra Genel Sekreteriniz midir bir bey aradı, biz olayın üzerine gidince, zahmet ettiler, davet ettiler tabii ki gitmedik.
Zaten son senelerde Türkiye Spor Yazarları Derneği, dernekten çok bir aile şirketine dönmüş durumda. Kimseye bel altı vurmayız. Ama sabırlar da taşmamalı. Ya gerçek Türkiye Spor Yazarları kimliğinde bu göreve devam edin ya da daha iyi yapabilecek insanlara yerinizi bırakın. Ve bundan sonra biliniz ki, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin bir iş birliği olamayacaktır.