Diğer Yeni hayata bir hamle!

Yeni hayata bir hamle!

07.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Satranç Federasyonu, T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında atılan imzalar sonucunda hükümlü çocuklar için satranç sınıfları açılacak. Organizasyonun sponsoru ise Türkiye İş Bankası olacak.

Yeni hayata bir hamle

Hükümlü ve tutuklu çocuklar, satranç sporu ile hayata ‘yeni bir hamle’ yapacak. Türkiye Satranç Federasyonu, T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İş Bankası işbirliği ile gerçekleştirilen “Yeni Hayata Bir Hamle Projesi” kapsamında ceza infaz kurumlarındaki çocuklara satranç sınıfları açılacak.

Haberin Devamı

Hükümlü ve tutuklu çocukların hayatlarında yeni bir sayfa açmak istediklerini belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Bu çocukların hayatında bambaşka bir dünyanın kapısını aralayacağız. Satranç onlar için yeni bir nefes ve umut olacak” dedi.

İmzalanan protokole göre, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek 31 Ceza İnfaz Kurumu’nda, TSF ana sponsoru İş Bankası tarafından 40 sınıf açılacak. Ayrıca 31 kurumda ‘Bahçe Satrancı’ kurulacak.

2005 yılından bu yana TSF’nin ana sponsorluğunu yürüten Türkiye İş Bankası bu projenin de sponsorluğunu üstleniyor. Türkiye İş Bankası’nın Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, satranç sporuna 10 yılı aşkın süredir destek verdiklerini hatırlatarak, “Proje ile ceza infaz kurumlarındaki çocuklarımızın sosyalleşmelerine ve yeniden topluma kazandırılmasına bir nebze de olsa yardımcı olabilmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazarlar