1.Lig Yeni Malatyaspor'da İrfan Buz camiaya umut verdi

Yeni Malatyaspor'da İrfan Buz camiaya umut verdi

01.02.2016 - 15:23 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig takımlarından Alima Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör İrfan Buz, kupa arasında yaptıkları kampın kendileri için oldukça yararlı geçtiğini söyledi.

Yeni Malatyasporda İrfan Buz camiaya umut verdi

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Buz, "İkinci yarının ilk 2 haftasında aldığımız yenilgiler takımımızın tam olarak oturmamasından kaynaklandı. Transferde sonradan gelen oyuncular Alanya kampında eksiklerini kapattılar ve onlar da takıma uyum sağladılar" dedi.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adam, camianın takıma güvenmesini isteyerek, "İkinci yarıya biraz hazırlıksız girdik. Sonradan gelen oyuncularımızın eksikleri vardı. Tabi bunun nedeni transferin yapılma zamanlamasıydı. Devre arası kampı da çok kısaydı. İlk 2 haftanın ardından lige verilen kupa arası bize ilaç gibi geldi diyebilirim. Bu arada eksiklerimizi giderme adına bir fırsat bulduk. Eskilerle yenilerin uyumu arttı. Alanyaspor ile oynayacağımız maçta herkes takımdaki bu düzelmeyi fark edecek inşallah” diye konuştu.

“CAMİAMIZ BİZE GÜVENSİN”

Ara transferle ilgili de konuşan Buz, “Ara transfer döneminde gelenler ve gidenler oldu. Biz kesinlikle bu kulübe fayda sağlayacak isimler aldığımızı düşünüyoruz. Ama yönetimimiz transferde elinden gelen çalışmayı yaptı. Almanya’dan aldığımız Uğurtan’ın gelirken uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini söylemiştim. Tabi yönetimle yaptığımız görüşmeler neticesinde onun bir başka takımda pişmesinin daha doğru olacağına karar verdik. Aldığımız diğer oyuncuların kaliteleri zaten ortada. Bize çok şeyler katacaklarını düşünüyorum. Camiamız bize güvensin. Bu takım taraftarımızın yüzünü güldürecek sonuçlar alacak kimse merak etmesin. Hem bizim öyle düşme tehlikesi yaşayacak bir durumumuzun olmayacağına inanıyorum. İlk yarıda nasıl umulmadık maçlardan puanlar aldıysak, bunu yine yapabiliriz. Lig uzun bir maraton, kimin kimi yeneceğini kestirmek zor bu ligde. Bizim istikrarlı bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Yenilgiler her zaman ve her takım için var. Önemli olan oyunsal anlamda bir istikrar yakalayabilmek. İnşallah bu hafta Alanya maçında taraftarımızı mutlu edeceğiz” ifadelerini kullandı.