Galatasaray Yerimiz dar!

Yerimiz dar!

16.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olağanüstü mali genel kurulu yöneten ve disipline verilen Metin Aslan’ı savunmak için birçok avukat kulübe gitti. Disiplin Kurulu, “Yerimiz dar” diyerek sadece bir avukatın Aslan ile birlikte gelebileceğini söyleyince sanık, duruşmaya katılmadan geri döndü.

Yerimiz dar

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’da disiplin kurulu, sanık olarak karşısına çıkacak olan Metin Sinan Aslan’ın “savunma hakkı”nı elinden aldı.

Son Olağanüstü Mali Genel Kurul’u yöneten ve disipline sevk edilen Aslan, duruşma için kulübe gitti. Aslan’a kulüp üyesi Galatasaraylı hukukçular eşlik etti. Kulüp eski başkanı Duygun Yarsuvat, disiplin kurulu eski başkanı Tayfun Akçay, yönetim kurulu eski üyeleri Ural Aküzüm, Sedat Doğan, Burçin Aslan, camiadan avukatlar Fatih Volkan, Ali Güvenç Kiraz, Gözde Büyükeroğlu, Can Natan, İlkan Koyuncu ve diğer hukukçular, Metin Sinan Aslan’ı temsil edeceklerini belirterek vekaletlerini önceki gün kulübe gönderdi. Metin Sinan Aslan’dan önce kongre divan başkanlığı yapmış olan Metin Ünlü de tanık olarak orada yer aldı.

Haberin Devamı

Yazılı savunma verdi

Ancak disiplin kurulu, duruşmayı gerçekleştirdikleri bölümün küçük olduğunu söyleyerek sadece bir avukatın gelebileceğini söyledi. Buna itirazlar geldi ancak sonuç değişmedi. Bunun üzerine Metin Aslan, duruşmaya bile katılmadan çıktı, sadece yazılı savunmayla yetindi.

Avukat üyeler, “Maalesef camia hukuk nosyonunu kaybediyor” diyerek yaşananları eleştirdi.

Aslan şimdi yönetebilecek mi?

Sarı-kırmızılı camiada herkes 23 Mart’ta hayati önem taşıyan Mali Genel Kurul’u kimin yöneteceğini konuşuyor.
Muhalefet, Aslan’ın oturuma başkanlık etmesini isterken, olası bir disiplin cezası bunu engelleyecek. Bugünkü haliyle Aslan’ın kongreyi yönetmesinde bir sıkıntı bulunmuyor.