Fenerbahçe Yıldırım'dan yaylım ateşi

Yıldırım'dan yaylım ateşi

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe başkanı, Divan Kurulu'nda TFF'den Beşiktaş'a, Tarbzonspor'dan medyaya kadar herkesi suçladı.

Yıldırımdan yaylım ateşi

SPOR SERVİSİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu’nda kürsüye çıktı, birçok konuda ağır eleştiriler getirdi, suçlamalar yöneltti.

Başkan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

3 Temmuz devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı’na söyledim, FETÖ ile mücadelede bir siz vardınız, siz mücadele ediyorsunuz. Sizin yanınızda, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar yoktu. Bir de Fenerbahçe camiası vardı dedim.

-FETÖ’den şikayet etmesi gereken insanlar mücadele etmiyor. Herkes kaçıyor. Sorumluluk alacak şekilde arkadan itiliyoruz. Diğer insanlar ise saklanıyorlar.

Kaynakları zorluyoruz

(Transfer konusunda) Yabancı bir oyuncuyla ilgili belli bir noktaya geldik. Yüzde 100 diyemiyorum. Maddi kaynakları da bu transfer için zorluyoruz.

Haberin Devamı

-Üniversite konusu bitti. Gelecek hafta YÖK ile toplantı yapacağız. Bu sene üniversiteyi açacağız.

Basketbol çok başarılı, futbol başarısız diyorlar. Futbolun da başkanı benim, basketbolun da. O yorumcular bunu bilsinler. Kuş beyinleriyle konuşuyorlar.

-(Mehmet Ekici ile ilgili) Beşiktaş’la Trabzonspor arasındaki anlaşma nedir? Ne verdiler, ne aldılar, ne oluyor? İki taraf da SPK’ya bağlı... SPK da hiç sormuyor.

Sosa, Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye gelmekten mutlu olacağını ama kendisini Milan’da kanıtlamak istediğini söyledi. ‘Eşi korkuyor, terörden Türkiye’ye gelmiyor.’, hayır böyle bir şey yok. Kendi menajerinin ifadesi var: Ayrıldığımız kulüple ilişkilerimiz iyi olmadığı için onlar bunları yayıyor.

Yalan söylüyorlar

-(FETÖ ile ilgili) TFF Başkanı konuşma yapıyor, ‘TFF’deki isimleri verdik’ diye. Yalan söylüyorlar. Çaycıyı gönderdiler. Kuruldaki isimleri kendi kafalarına göre attılar, kendi şirketlerindeki insanları getirdiler.

Tahkimde benle ilgili karar veriyorlar. Biz 3 Temmuz’da adalete, hukuka güvenmedik. Eğer güvenseydik yapmadığımız suçlardan dolayı ceza verilecekti. Buna da isyan edeceğiz.

-Artık TFF Disiplin Kurulunu, Tahkim Kurulunu tanıma sorunumuz yok. TFF içerisinde ve kurullarında, her yerde FETÖ’cüler var. Bunu söylerken de bilgi ve belgeye dayanarak söylüyorum. TFF’yle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım.

Haberin Devamı

Devlete sormadan attıkları insanlara damga vurdular. Eski MHK Başkanı’nı gönderdiler. O FETÖ’cüyse geçen sezon alınan bütün neticeler şaibelidir.

-Cavcav vefat etti, beni bekliyorlar. Ölmeye niyetim yok. Onları göndermeden gitmem de. Biz FETÖ’yle mücadele etmiş bir camiayız. TFF Başkanı’nın iki gazetesi var. Ben ceza almadan biri, 45 gün ceza alacak diye yazıyor, ertesi gün yazı geliyor kulübe, evet 45 gün ceza. Gazeteyi okuyorsun, ne olacağını anlıyorsun.

‘Aramız açılmış açılacağı kadar’
Bizim gündemimizde Ekici yoktu. Trabzonspor geldi, ‘bütün oyuncularım Galatasaray’a gidiyor, Mehmet’i siz alın’ dedi. Hoca da Mehmet’i istedi. Mehmet Ekici aleyhine kamuoyunda algı operasyonu oluşturuluyor. Beşiktaş, kendisini ilgilendirmeyen oyuncunun bize gelmemesi için elinden geleni yapıyor. Trabzonspor, Ekici’yi 31 Mayıs’a kadar kadrosunda tutabilir ama 31 Ocak’tan sonra transfer kapanıyor.
Biz oyuncuya kulübün büyüklüğünü anlattık, o da bize gelmek istediğini ifade etti. Bunu hem kendi başkanına hem de diğer arayan kulüplerin yöneticilerine söyledi. Trabzonspor sezon sonuna kadar ister oynatır, ister oynatmaz.
Oyuncu alacaklarından dolayı TFF’ye başvuruyor, bunun karşılığında kulüp oyuncuya, ‘basına konuştu’ diye 550 bin lira ceza veriyor. Oyuncu üzerinde bazı oyunlar oynanıyor. Çocuğu sıkıştırıyorlar. Siyasi baskılar olacağı ailesine iletiliyor.
Siz ancak 31 Ocak’a kadar onun transferi hakkında karar verebilirsiniz. ‘Fenerbahçe’yle aramız açılır’ deniyor. Bunları bıraksınlar, zaten açılmış açılacağı kadar.
Terim ayrılmalı
Fatih Terim’in şahsıyla sıkıntım yok ama görevden ayrılmalı. Ya milli takım hocası olmalı ya da eğitimi organize eden kişi. Parası bizi ilgilendirmiyor. Hak ediyor ki alıyor. Böyle kabul edelim. Türk futbolu için 5-10 yıllık plan yapılmalı. Almanya, Macaristan ve Belçika gibi. Bunlar da kulüpler üzerinden hayata geçirilmeli.
BEŞİKTAŞ’A
Beşiktaş’taki bazı futbolcular bize gelmek istiyor. Quaresma avukatıyla bizi aradı 1,5 ay önce. Benimle görüşmek istedi, kabul etmedim, bizim menajerlerle görüştü
TRABZONSPOR’A
Mehmet Ekici için Beşiktaş’la Trabzonspor arasındaki anlaşma nedir? Ne verdiler, ne aldılar, ne oluyor? İki taraf da SPK’ya bağlı. SPK da hiç sormuyor.
BEIN SPORTS’A
Yayın ihalesinde kuru 3.26 liradan sabitlemeye çalışıyorlar. Ben bunu imzalamam dedim. ‘İhale iptal olur’ dediler, olsun. Bütün kulüpler 175 milyon lira aşağıya düşüyor.
FETÖ’YE...
TFF içerisinde ve kurullarında, FETÖ’cüler var. Bunu, bilgi ve belgeye dayanarak söylüyorum. TFF’yle ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım
MEDYAYA
TFF Başkanı’nın iki gazetesi var. Biri yazıyor 45 gün ceza alacak diye, ertesi gün yazı geliyor kulübe evet 45 gün ceza... Gazeteyi okuyorsun, ne olacağını anlıyorsun.
‘Yazık o çocuklara’
Beşiktaş’ta bazı futbolcular bize gelmek istiyor şu anda. Başkanları iyi dinlesin. Quaresma avukatıyla bizi aradı 1,5 ay önce. Benimle görüşmek istedi, kabul etmedim. Bizim menajerlerle görüştü. ‘Transfer olmak istiyor’ dediler. Bize gelmek için teklifi elimizde. İstiyorlarsa gönderirim ama onu almayacağım, bilsinler. Biz teklif etmedik. Başka Beşiktaşlı oyuncular da mukaveleleri bitince buraya gelmek istiyor. İstiyorlarsa isimlerini söylerim ama yazık o çocuklara!
Dernek borcu 386 milyon TL
Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin toplam borcunun 386 milyon 741 bin 96 lira olduğu açıklandı.
Raporu okuyan denetleme kurulu üyesi Doğan Yeşin, yöneticilere olan ve diğer çeşitli borçların toplam borca dahil olmadığını sözlerine ekledi. Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da kulübün yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.
80 yıllık üyeye plaket
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Yüksek Divan Kurulu’nda 40 yılını dolduran üyelere plaket ve gümüş rozetleri; 50, 60, 70 ve 80 yılını dolduran üyelere de plaket ile altın rozetleri takdim edildi. Kulüp üyeliğinde 80 yılını dolduran Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Halit Deringör ve diğer üyelerin plaketini Aziz Yıldırım ile Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük sundu.
'F.Bahçe siyasetin içinde yoktur’
“Güçlü bir Türkiye için EVET” kampanyası başlatanlardan olan Fenerbahçeli eski futbolcu Rıdvan Dilmen için de yorum yapan Aziz Yıldırım, “Rıdvan kulübümüzün üyesi değildir. Bu camiaya hizmet etmiş oyuncudur. Fikri ne olursa olsun o konuda bizim üyemiz olmadığı için, üye olsa da fark etmez, bir işlem yapamayız. Fenerbahçe siyasetin içinde yoktur. Fenerbahçe kimliğini meydana getiren insanlar düşündükleri oyu verirler, buna da saygı göstermek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.
‘Korktum’
Yayın ihalesinde 500 milyon doların 250 milyonu döviz olarak ödenecek. Yayın ihalesi yapıldığında kur 3.26 liraydı. Kur ihaleden sonra pazartesi günü 3.36 lira oldu. İhale 1 Haziran 2017’de devreye girecek. Kuru 3.26 liradan sabitlemeye çalışıyorlar. Parayı şimdiden aşağıya indiriyorlar.
Ben bunu imzalamam dedim. Korkuyorum. İçinizden biri yarın beni haysiyet divanına verse kulüpten atılırım diye korktum.
‘İhale iptal olur’ dediler, olsun. Doğru olmayan bir şeyi imzalamam. Bütün kulüpler 175 milyon lira aşağıya düşüyor
16 kulüp imzalamış, ben kulüp adına sizden yetki almadan böyle bir şeyi imzalamam. Beni mahkemeye verip kulüpten atabilirsiniz. Dernekler Kanunu’na göre idare edilen kulüpler nasıl ‘evet’ diyor anlamıyorum.

Yazarlar