Fenerbahçe Yıldırım'dan yıldız müjdesi!

Yıldırım'dan yıldız müjdesi!

15.08.2012 - 09:39 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Eğer ki Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak Sneijder ile her konuda anlaştık getireceğiz' dediği iddia edildi.

Yıldırımdan yıldız müjdesi

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile camianın önde gelen isimlerinden, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Vaslui maçından bir gün önce, yani 7 Ağustos'ta sessiz sedasız Nusr-Et'te bir araya geldi.

Haberin Devamı

Şahenk'in yiyecek-içecek sektöründeki yatırımlarından biri olan 'Nusr-Et' restorandaki yemeğe aralarında Başkanvekili Abdullah Kiğılı, yönetici Ömer Temelli ile eski asbaşkan Ali Koç ve ünlü sunucu Acun Ilıcalı'nın da bulunduğu yaklaşık 25-30 seçkin davetli katıldı. 'Nusr-Et'in üst katı tamamen kapatıldı.

İÇERiK SIR GiBi SAKLANIYORDU

Ferit Şahenk'in Başkan Aziz Yıldırım onuruna verdiği yemekten basına bugüne kadar restoran çıkışında çekilmiş birkaç kare fotoğraf dışında hiçbir şey yansımadı. F.Bahçe dışındaki camiaların bile merak ettiği zirvede ne konuşulduğunu bugüne kadar yemeğe katılanlar dışında hiç kimse bilmiyordu.

Akşam Gazetesi'nde Aziz Yıldırım ile Ferit Şahenk zirvesinde yaşananlarla ilgili olarak önemli iddialar ortaya atıldı.

Haberin Devamı

DUYGUSAL DEĞiL TAM OBJEKTiF

O detaya geçmeden bir kez daha tarihleri hatırlatmakta fayda var. Bu zirve 7 Ağustos'ta yapıldı. 4-1'lik Vaslui maçı 8 Ağustos'ta oynandı. F.Bahçe'nin G.Saray'a yenildiği Süper Kupa maçının tarihi de 12 Ağustos. Yani Başkan Aziz Yıldırım'ın Nusr-Et zirvesindeki analizlerinin F.Bahçe'nin saha skorlarıyla hiçbir ilgisi yok. Yıldırım, duygusal değil, tamamen objektif değerlendirmelerde bulundu.

WES'iN LAKABI KESKiN NiŞANCI

Aziz Yıldırım, camianın önemli isimleri Ferit Şahenk, Ali Koç, Abdullah Kiğılı, Ömer Temelli ile Acun Ilıcalı'nın yer aldığı masada F.Bahçe'nin kadro analizini yaptı. F.Bahçe Başkanı önce 'Kadromuz ve transferlerimiz bu lig için yeterli. Ama Şampiyonlar Ligi için yetmez' tespitinde bulundu. Yıldırım ardından bütün F.Bahçeli taraftarları heyacanlandıran 'Sniper' lakaplı Wesley Sneijder'ın transferini açıkladı.

İMZALARDA TEK ŞART SPARTAK

Başkan Aziz Yıldırım, 'Eğer ki Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak Sneijder ile her konuda anlaştık getireceğiz' dedi. Yani Spartak Moskova ile oynayacağı Play-Off maçlarını geçip Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırsa F.Bahçe, dünyanın en önemli yıldızlarından birini kadrosuna katacak. İtalyan devi Inter'in Real Madrid'den 15 milyon euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Sneijder'in bugünkü piyasa değeri 28 milyon euro. Ancak Chelsea'nin geçen sezon 23 milyon euro verip alamadığı Krasiç'in bonservisini Juventus'tan 7 milyona alan F.Bahçe'nin Sneijder'i de uygun bir fiyata Sarı-Lacivertli renklere katması bekleniyor.

Haberin Devamı

Fener'i tebrik bile etti

Inter'de forma giyen yıldız orta saha oyuncusu Wesley Sneijder, vatandaşı Kuyt ve F.Bahçe'yi yakından takip ediyor. Hollandalı yıldız, F.Bahçe'nin Vaslui'yi 4-1 yendiği maçtan sonra mikro blog sitesi twitterdan 'Yeni takımı F.Bahçe'de iki gol atan arkadaşım Dirk Kuyt'ı tebrik ediyorum' mesajı yayınlamıştı. Bu mesaj da Sneijder'ın F.Bahçe'ye transferi konusunda ne kadar istekli olduğu konusunda önemli bir ipucu kabul ediliyor.

Yıldırım başkanken konuşmam
Ferit Şahenk 'Bazı şeyler konuşuluyor olabilir ama YIldIrIm başkanken bunları bile konuşmam' dedi. Nusr-Et zirvesine evsahipliği yapan Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, o yemekle ilgili konuştu. Ferit Şahenk, herkesin merak ettiği başkanlık meselesine de açıklık getirdi.

Haberin Devamı

İşte Şahenk'in Akşam Gazetesi'nin sorularına verdiği yanıtlar:

2. LİG BİLE ÇOK ZOR

Yemekte Aziz Bey'le F.Bahçe'ye başkan olmanız konusuyla ilgili herhangi sohbet oldu mu?

- Yok, bunlar konuşulmadı. Başkan'la çok güzel bir yemek yedik. Zaten işadamlığı ayrı, kulüp başkanlığı ayrı. Başkanlık işi çok zor. İkinci Lig'de başkan olsanız bile zor. İşadamı parayı bastırır, riske girip istediğini alır. Ama kulüp başkanının vereceği bir karar milyonları ilgilendiriyor.

Peki size 'Başkan olun' diye telkinlerde bulunuldu, sizin de 'Aziz Bey varken başkan olmam' dediğiniz konuşuldu. Bu konuyu da mı konuşmadınız?

- Bazı şeyler konuşuluyor olabilir ama Aziz Yıldırım başkanken bunları bile konuşmam.

Yazarlar