Şampiyonlar Ligi Yıldız savaşları

Yıldız savaşları

21.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde büyük heyecan başladı, başrolü bir kez daha Ronaldo-Messi ikilisi aldı.

Yıldız savaşları

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Devler Ligi’nde ilk hafta geride kaldı, ilginç istatistikler, rekorlar, ilkler ve zorlu maçlar yaşandı. Juventus formasıyla ilk kırmızısını gören Ronaldo ile PSV karşısında şov yapan Messi yine vitrine çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dev heyecan resmen başladı. 32 takımın katıldığı turnuvada, 8 grupta ilk hafta maçları tamamlandı. Birçok ilginç istatistik, rekor, ilk ve zorlu maçlar yaşandı. Özellikle Juventus formasıyla ilk kez Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Cristiano Ronaldo, 154. Devler Ligi mücadelesinde ilk kez kırmızı kart gördü, göz yaşlarına hakim olamadı.

H Grubu’nda Valencia deplasmanında takımı 2-0 kazanmasına karşın henüz 29. dakikada direkt kırmızı kart gören Portekizli, ağlayarak sahayı terk etti.

Haberin Devamı

Ronaldo’nun ezeli rakibi olarak görülen Lionel Messi de B Grubu’nda PSV karşısında 4-0 kazanan Barcelona’ya hat-trick yaparak katkı verdi. Messi, turnuva tarihinde 8 hat-trickle en fazla hat-trick yapan oyuncu oldu. Arjantinli kupa tarihinde de 102 gole ulaşmasını bildi.

F Grubu’nda da iki ilginç olay meydana geldi. İngiltere şampiyonu Manchester City, Lyon’a 2-1 kaybederek üst üste 4. kez Devler Ligi’nde yenilen tarihteki ilk İngiliz takım oldu. Öte yandan Hoffenheim’da da 2-2’lik Shakhtar Donetsk maçına çıkan Julian Nagelsmann 31 yaşıyla kupa tarihinin en genç antrenörü olarak tarihe geçti.

C Grubu’nda da Cüneyt Çakır’ın yönettiği Liverpool-PSG mücadelesinde ev sahibi 3-2 kazanırken, Firmino attığı golle, 2017-18 sezonundan beri 11 gol 7 asistle oynayarak Ronaldo ve Messi’nin önünde en skorer isim oldu.

Ronaldo öfkesi

Şampiyonlar Ligi’nde ilk haftaya Cristiano Ronaldo’nun gözyaşları damgasını vurdu. Portekizli yıldızın kırmızı kartı sonrası arka arkaya açıklamalar geldi. İlk olarak tecrübeli futbolcunun kız kardeşi Katia, sert bir mesaj vererek, “Cristiano’yu yok etmek istediler. Döktüğü gözyaşlarının bedeli ağır olacak” dedi.
Juventus Teknik Direktörü Allegri de tepki gösterip, “Bu konuda VAR sisteminin hakemlere yardımcı olabileceğini söyleyebilirim sadece. Şampiyonlar Ligi’nde böyle bir pozisyonla 10 kişi kalmak hayal kırıklığı yaratıyor. Maçı kaybedebilirdik, Ronaldo’yu gelecek maçlarda özleyeceğiz”