Futbol Yılın futbolcusu Alper Potuk

Yılın futbolcusu Alper Potuk

23.01.2013 - 21:20 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor'un başarılı futbolcusu Alper Potuk'a Eskişehir'in en iyi profesyonel futbolcusu ödülü verildi.

Yılın futbolcusu Alper Potuk

Espark Alışveriş Merkezi ile Final Dershanesi'nin ortaklaşa düzenlediği "2012 Yılı Sporda En İyiler" oylamasında Eskişehirsporlu Alper Potuk yılın profesyonel futbolcusu, olimpiyat ikincisi atletizmci Gamze Bulut yılın sporcusu, masa tenisçi Neslihan Kavas da yılın engelli sporcusu seçildi. 5 bin 143 kişinin katılımıyla gerçekleşen oylamada Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a da jüri özel ödülü verildi.

Sporda En İyiler oylamasının ödül töreni bu akşam Espark Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof.Dr.Hasan Gönen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende yılın profesyonel futbolcusu Alper Potuk'a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yılın engelli sporcusu Neslihan Kavas'a ödülünü Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı verirken, törene katılamayan yılın sporcusu Gamze Bulut'un ödülünü ise Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tan aldı.

Mehmet Terzi, Eskişehir'de atletizm sporcusuna ödül verilmesinden memnunluk duyduğunu söyledi. Terzi "2012 yılında uluslararası yarışmalarda aldığı 338 madalya ile Atletizm Federasyonu birinci federasyon olmuştur. Olimpiyatlarda da Türkiye atletizmde 212 ülke arasında 9'uncu ülke oldu. Eskişehirli sporcumuz Gamze Bulut Londra Olimpiyatları'nda ikinciliği elde etti. Bu Eskişehir adına, Türkiye adına büyük bir başarıdır" diye konuştu.

Törende Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Espark Alışveriş Merkezi Müdürü Gözde Hoşten'e Eskişehirspor forması hediye etti.

Yazarlar