UEFA Avrupa Ligi "Yine mi röveşata?"

"Yine mi röveşata?"

10.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Feyenoord karşısında zaferi getiren Moussa Sow, özellikle İngilizlerin takibindeydi. Manchester United taraftarları, gol sonrası ‘Yine mi röveşata?’ diyerek Senegalli yıldızın klasikleşen vuruşuna gönderme yaptılar.

Yine mi röveşata

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde Feyenoord deplasmanında kazandığı mücadelede Moussa Sow’un röveşatası ön plana çıktı. Bu sezon son 5 golünün 3’ünü röveşata ile atan Sow, özellikle İngilizlerin takibine girdi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler ile aynı grupta yer alan Manchester United, resmi twitter hesabından Rotterdam’daki maç ile ilgili skor bilgileri paylaştı.

14. dakikada Sow tarafından atılan gol sonrası ise İngiliz taraftarlar ilginç bir reaksiyon gösterdi. Manchester United taraftarları kulüplerine, “Yine mi röveşata?’ sorusuyla karşılık verdi.

Diğer taraftarlar da birbirlerine ‘Yine röveşata’ cevaplarını yazdı. Öte yandan İngiliz basını Sow üzerinden maçı görürken, Daily Mail gazetesi, “Bir başka röveşata golü ve galibiyet” yorumunu yaptı.

UEFA ise özel paylaşımlarla golü yayınladı. Daha sonra da röveşata attığı statların fotoğrafları tersten paylaşılıp, “Moussa Sow’un gol attığı son 2 stadyum” denildi.

Sow ayrıca UEFA’da haftanın oyuncularına aday gösterildi.

Haberin Devamı

Ters kutlama

Fenerbahçe’nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, UEFA Avrupa Ligi’nde 6. haftanın “en iyi oyuncusu” seçildi.

UEFA’nın internet sitesinde yapılan oylamada, sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi’nde konuk olduğu Hollanda temsilcisi Feyenoord’u 1-0 yendiği karşılaşmada şık bir gole imza atan 30 yaşındaki futbolcu, oyların yüzde 58’sini alarak 6. ve son haftanın “en iyi oyuncusu” unvanına layık görüldü.

UEFA da Sow’u son dönemin akımına uyup, ismini ters yazarak kutladı.