Dünyadan Futbol Yobo futbola geri döndü!

Yobo futbola geri döndü!

25.08.2016 - 14:33 | Son Güncellenme:

Yıldız futbolcuların katıldığı jübile maçıyla futbolu bırakan Joseph Yobo, Kano Pillars'a transfer oldu, tekrar yeşil sahalara döndü.

Yobo futbola geri döndü

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Joseph Yobo, sürpriz bir karar alarak herkesi şaşkına çevirdi. Profesyonel futbolculuk kariyerini daha önce noktalayan ve mayıs ayında jübilesini bile yapan Nijeryalı oyuncu, tekrar futbola dönme kararı aldı.

Yobo'nun ülkesinde düzenlediği jübile maçında Fenerbahçeli Emenike'nin yanı sıra, sarı-lacivertlilerin eski isimlerinden Jay Jay Okocha, Stephen Appiah'ın yanı sıra Antalyasporlu Samuel Eto'o gibi tanıdık isimler de forma giyerken, Emenike 3 gol birden kaydetmişti.

Taraftar için teşvik ettiler

Ancak 35 yaşındaki isim tekrar sahalara dönmeye karar verdi. Yobo'nun, ülkesinin Kano Pillars takımı ile el sıkıştığı ve Nijerya Ligi'nde sezonun kalan bölümündeki 12 maçta forma giyebileceği bildirildi. Nijerya Profesyonel Futbol Ligi yönetminin de yıldız ismi geri dönmesi için teşvik ettiği, böylece lige olan taraftar ilgisinin de artacağının hesaplandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İlk maçına 4 Eylül'de çıkıyor

Ifeanyi Ubah Kulübü'nün de yıldız ismi kadrosuna katmak için mücadele ettiği ancak Pillars'ın sözleşme imzalatan taraf olduğu belirtildi. Yobo ilk maçına, 34. hafta karşılaşması olan 4 Eylül'deki Sunshine Stars karşısında çıkabilecek.