Trabzonspor Yok böyle bir Trabzon!

Yok böyle bir Trabzon!

19.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililer geçen sezon ilk 4 haftada 10 puan toplamıştı, bu sezon ise 3 puanda kaldı. Üst üste 3. yenilgisini Alanya’da alan Karadeniz ekibi lig tarihinin en kötü başlangıcını yaptı.

Yok böyle bir Trabzon

Spor Toto Süper Lig’in ilk 4 haftasında 3 mağlubiyet alan Trabzonspor’un üstünde adeta kara bulutlar dolaşıyor. 1974-1975’ten itibaren aralıksız 43 senedir en üst kategori olan birinci ligde yer alan Karadeniz temsilcisi yeni sezona değişen kadrosuyla umutlu girmesine rağmen büyük hayal kırıklığına uğradı.

Haberin Devamı

Geçen sezon tam 18 yenilgi alarak 42 yıllık Süper Lig tarihinde en fazla maç kaybettiği dönemi yaşayan bordo-mavili ekip bu sezona da oldukça kötü başladı. Trabzonspor geçen sezon Şota Arveladze yönetiminde Bursaspor’u sahasında 1-0, Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 mağlup ettikten sonra Akhisar ile kendi evinde 2-2 berabere kalmış ve 4. hafta Kayserispor deplasmanından 1-0 galip dönmüştü.

Bu süreçte 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puan toplayan bordo-mavili takım bu sezon aynı dönemde 1 galibiyet ve üst üste gelen 3 mağlubiyetle 3 puanda kaldı.

Trabzonspor, Süper Lig’e ilk çıktığı 1974-75’in ilk 4 haftasıyla birlikte en az puanı topladığı sezonu geçiriyor. Karadeniz ekibi ilk sezonunda 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 3 puan almıştı. Bordo-mavililer tüm sezonlar içerisinde ilk 4 haftalar itibarıyla en fazla yenilgiyi ise bu sezon yaşadı.

Haberin Devamı

‘Kaderimiz değişmedi’

Trabzonspor’un, Gaziantepspor ve Osmanlıspor’dan sonra Alanyaspor’a da yenilmesi yerel basının tepkisini çekti. Karadeniz’de Günebakış Gazetesi, “Fiyasko” başlığını atarken, “Herkes ‘sabır’ diyor ama Trabzonspor yerlerde sürünüyor” yorumunu yaptı. Karadeniz Gazetesi ise “Yönetim değişti, hoca değişti, takım değişti ama kaderimiz değişmedi” başlıklarını kullandı.

Usta: Tarih sizi asla affetmeyecek

Başkan Muharrem Usta zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Tarih bu zor günlerde kulübüne sahip çıkanları yazacaktır. Gün, bir ve beraber olma günüdür” ifadelerini kullandı. Bordo-mavili kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Usta, transferde UEFA mali kriterleri çerçevesinde hareket ettiklerinin altını çizdi.

Camiadan destek isteyen Başkan Usta, “Saha sonuçları elbette hep böyle gitmeyecek. Şunun da altını çizmek isteriz tarih, bu kulübü bu hale düşürenleri ve halen manipülasyon peşinde koşup ’benim değilse, kara toprağın olsun’ diye boy gösterenleri asla affetmeyecektir. Ancak siz rahat olun sevgili Trabzonsporlular. Moral ve motivasyonu, başarma azmi ve kararlılığı sınır tanımaz bir yönetim var iş başında” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kupa mesaisi

Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turunda çarşamba günü Avni Aker Stadı’nda Bölgesel Amatör Lig ekibi Serhat Ardahanspor’u konuk edecek olan Trabzonspor hazırlıklarına başladı. Bordo-mavili futbolcuların basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda ısınma programından sonra taktik çalışmalar yaptığı aktarıldı. Alanyaspor maçında ilk 11’de forma giyen oyuncuların ise yenileme programı uyguladığı ifade edildi.

Yok böyle bir Trabzon