Beşiktaş Yolcu yolunda gerek

Yolcu yolunda gerek

14.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta son sönemde gzöden düşen Alman kaleci Loris Karius'un sezon sonu takımdan ayrılmaya karar verdiği ileri sürüldü.

Yolcu yolunda gerek

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı kulübü dört aydır maaş alamadığı için FIFA’ya şikayet ettiği ortaya çıkan deneyimli file bekçisinin, İngiltere veya Almanya’ya dönmek istediği belirlendi. Karius’un sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullanmayı düşünmeyen yönetimin ise şimdiden kaleci arayışlarına başladığı ifade edildi.

İspanyol file bekçisi Fabri’nin sürpriz vedasından sonra Beşiktaş’a gelen ancak yediği goller nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Loris Karius’un sezon sonu ayrılık hesapları yaptığı ortaya çıktı. Siyah-beyazlı yönetimin de Liverpool’dan iki yıllığına kiralanan Alman kalecinin sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullanmayı düşünmediği aktarıldı.

Alman basınında Beşiktaş’ı alacakları nedeniyle FIFA’ya şikayet ettiği yönünde haberler çıkan Karius ile devam etmek istemeyen yönetimin bu konuda kararlı olduğu kaydedildi. Kariyerini İngiltere veya Almanya’da sürdürmeyi planlayan Karius’un ayrılık konusunda ilk olarak menajeriyle daha sonra da siyah-beyazlı idarecilerle bir araya geleceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Karius’ta yaşanan bu gelişmeler üzerine siyah-beyazlı yönetimin tekrar Fabri’yi gündeme alacağı vurgulandı. Fulham’da bir dönem üçüncü kaleci durumuna düşen ancak son haftalarda yeniden kadroya alınmaya başlayan Fabri’nin de uzun süredir Beşiktaş’a dönmek istediği bildirildi. İspanyol eldiven sezon başında 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İngiltere’nin yolunu tutmuştu.

Babacan listede
Fabri dışında başka kalecileri de gündemine alan siyah-beyazlı yönetimin, Medipol Başakşehir’de formasını Mert Günok’a kaptıran Volkan Babacan ile de görüşeceği aktarıldı. Daha önce de Beşiktaş’ın gündemine gelen Volkan’ın, tıpkı Fabri gibi siyah-beyazlı kulübe gelmeye sıcak baktığı vurgulandı.

20 Şubat’ta FIFA’ya başvurdu
Loris Karius’un tam 4 aydır maaş alamadığı için Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etmesi büyük ses getirdi. Alman Bild gazetesinde yer alan haberde, 25 yaşındaki kalecinin uzun süre bekledikten sonra hakkını aramak için FIFA’ya gittiği belirtildi.
Karius’un ilk olarak 20 Şubat tarihinde FIFA’ya başvuruda bulunduğu öğrenildi. Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat maaşları ödenmeyen siyah-beyazlı kalecinin bu nedenle hak arayışına giriştiği ifade edildi. Bu arada Bild gazetesinde yer alan Beşiktaş Kulübü tarafından Loris Karius’a yıllık 5 milyon euro ücret ödendiği iddiasının gerçek dışı olduğu aktarıldı. Siyah-beyazlıların önümüzdeki günlerde Karius’a hatırı sayılır bir ödeme yapacağı da kaydedildi.