Galatasaray YOLUMUZ UZUN

YOLUMUZ UZUN

21.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, Schalke 04 ile ilk maçını 20 Şubat’ta TT Arena’da, rövanşı ise 12 Mart’ta Almanya’da oynayacak. Turu geçerse adını çeyrek finale yazdıracak. Avrupa Ligi’nde F.Bahçe, Borisov ile ilk maçı 14 Şubat’ta deplasmanda rövanşı 21 Şubat’ta yapacak. Sarı-lacivertli ekip turu atlarsa Napoli - V.Plzen galibine rakip olacak

YOLUMUZ UZUN

SCHALKE’Yİ?TANIYALIM

Haberin Devamı

Tek hedef Avrupa!

Almanya’nın köklü ekiplerinden Schalke bu yıl kâbus gibi bir sezon geçiriyor. Geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan Schalke aslında sezona çok da kötü başlamamıştı. İlk 10 haftada 6 galibiyet alan mavi-beyazlılar bu dönemin ardından ise oldukça kötü bir periyoda girdi ve yedi haftada sadece tek bir galibiyet alarak ligde sürekli geriledi. İlk yarının son maçında geçtiğimiz hafta cumartesi günü sahasında Freiburg’a 3-1 mağlup olan Schalke’de başarısızlığın faturası teknik direktör Huub Stevens’a kesildi. Görevine son verilen Stevens’tan boşalan koltuğa ise Alman ekibinde U-17 takımını çalıştıran ve daha önce Stuttgart’ın da başında olan Jens Keller getirildi.
Ne var ki bu değişiklik şimdilik takım üzerinde beklenilen etkiyi yaratmadı. Kadrosunda Huntelaar, Farfan, Höwedes, Jones ve Afellay gibi tecrübeli isimlerin yanında Draxler, Holtby ve Matip gibi önemli genç oyuncularıyla da dikkat çeken Schalke 04, Keller’in yönetiminde sahasında ağırladığı Mainz’a 2-1 boyun eğerek Almanya Kupası’na da 3. turda veda etti.
Alman ekibi bu sezon elinde kalan tek hedef gibi görünen Şampiyonlar Ligi’nde ise B Grubu’nu 1. sırada tamamlamayı başardı. Arsenal ve Montpellier gibi bu sezon eski gücünden uzakta olan iki ekibin yanı sıra Yunanistan’dan Olympiakos ile mücadele veren mavi-beyazlılar 3 galibiyet ve 3 beraberlik ile gruptan lider olarak çıktılar.

Haberin Devamı

Başarıları: UEFA Kupası galibi: 1 kez (1997), Bundesliga şampiyonu: 7 kez, (1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, 1958), ALmanya Kupası galibi: 5 kez 1937, 1972, 2001, 2002, 2011

G.Saraylı Schalkeli!
Schalke 04’te 1994-2007 arasında başkanlık yapan ve daha sonra Alman kulübünün onursal başkanı seçilen Gerhard Rehberg, Galatasaray eski başkanlarından Özhan Canaydın ile olan dostluğu ile tanınıyordu. Rehberg, sarı kırmızılı kulübe de üye olmuştu.

Mezarlığı bile var!

YOLUMUZ UZUN
Schalke 04 Almanya’da en fanatik taraftar topluluklarından bir tanesine sahip. Gelsenkirchen kentindeki Beckhausen-Sutum mezarlığında Schalke taraftarı için özel bir mezarlık bulunuyor.

Haberin Devamı

Yıldızı

HUNTELAAR

Hollanda Milli Takımı’nın da önemli golcülerinden birisi olan Huntelaar, takımdaki en etkili gol silahı olarak göze çarpıyor. Defans arkasına yaptığı koşular, hava toplarındaki hakimiyeti, tekniği ve bitirici vuruşlarıyla bir santrforda olması gereken pek çok özelliğe sahip olan 29 yaşındaki oyuncu, bu sezon Bundesliga’da 17 maçta forma şansı bulurken 5 gole, 6 maçta forma giydiği Şampiyonlar Ligi’nde 4 gole imzasını attı. Geçtiğimiz sezon kariyerinin zirvesine çıkan Huntelaar 29 golle kral olmuştu.

KÜNYE
Ülke: Almanya,
Renkler: Mavi-beyaz
Kuruluş: 1904
Stat: Veltins Arena
Kapasite: 61.500
Başkan: Josef Schnusenberg
Teknik Direktör: Jens Keller

Ne dediler?

Ünal Aysal: Mükemmel
Başkan Ünal Aysal, Schalke 04 eşleşmesi için, “Mükemmel. Tam istediğimiz gibi bir kura oldu” yorumunu yaptı. Aysal, “Her rakibe hazırdık. Ama muhtemel rakipler içinde hem hocamızın, hem oyuncularımızın da gönlünden geçen çıktı. Almanya’da Galatasaray’ın büyük bir potansiyeli var. Seyirci açısından da avantajı olan bir kura oldu. Kelimenin tam anlamıyla çok memnunum” dedi.

Haberin Devamı

Albayrak: Uğurlu masa
Yönetici Abdurrahim Albayrak, istedikleri bir takım ile eşleşmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Albayrak, “Sabah uğurlu masamızda toplandık. Fatih hocam Schalke’yi istiyordu. Mavi giyinmişti. Fazla heyecan yapmaya gerek kalmadı. Kurada önce biz ardından da Schalke çıktı. Almanya’da muhteşem taraftarımız var. Türkiye’de zaten söylemeye gerek yok. Alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

Altıntop dikkat çekti
Bir dönem Schalke forması giyen Hamit Altıntop, eski takımını değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu. Milli oyuncu, “Belki kolay görünebilir ama Alman disiplinini, düzenini ve sahadaki dengelerini hepimiz biliyoruz. İlginç bir maç olacağını düşünüyorum. Oradaki gurbetçilerin desteği bizim için büyük bir avantaj olacaktır ama önemli olan bizim iyi çalışmamız” diye konuştu.

Jens Keller temkinli
Schalke 04 Teknik Direktörü Jens Keller, ikinci turda kolay rakip olmadığını belirtti. Keller, “Şansımız olduğuna inanıyorum. Kendi performansımızı ortaya koyarsak çeyrek finale yükselebiliriz” ifadesini kullandı. Kaptanı Benedikt Höwedes ise, Galatasaray’ın oynadığı stadı, bir milli maçta tanıdığını belirterek, Türk Telekom Arena’yı ”cadı kazanı” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

***

BATE?BORISOV’U?TANIYALIM

Beyaz Rusya’nın Lyon’u

Beyaz Rusya futbolunun son 10 yılına hangi takım damga vurdu diye sorulacak olsa akla hemen BATE Borisov gelir. Tıpkı Fransa Ligi’nde 2002 ile 2008 yılları arasında üst üste 7 şampiyonluk yaşayan Lyon gibi sarı-mavili ekip de 2006 ile 2012 arasında kalan dönemde üst üste tam 7 şampiyonluk yaşadı. Kadrosunda sadece 3 tane yabancı oyuncu bulunduran, Beyaz Rusya Milli Takımı’nın önde gelen oyuncularına sahip BATE Borisov, fizik güce dayalı ve disiplinli oyun yapısı ile dikkat çekiyor.
Toplam kadro değeri sadece 22 milyon euro olan BATE Borisov, Beyaz Rusya’da geçtiğimiz ay sona eren 2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

KÜNYE
Ülke: Beyaz Rusya
Renkler: Sarı-mavi,
Kuruluş: 1973, Stat: Horodskiy
Kapasite: 5.500 (Avrupa maçlarını Minsk’teki 40 bin kişilik Dynamo Stadı’nda oynuyor.
Başkan: Anatoli Kapski
Teknik Direktör:
Viktor Goncharenko

Çarpıcı galibiyetler aldı
Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Makedonya’nın Vardar ekibini, 3. turda da Macar Debrecen’i geçti, play-off turunda ise İsrail ekibi Hapoel Kiryat’ı saf dışı bırakarak gruplara kaldı.
Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, Valencia ve Lille ile birlikte F Grubu’nda yer alan Beyaz Rus ekibi 2 galibiyet, 4 yenilgi ile grubu 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı. Evinde Bayern (3-1) ve deplasmanda Lille (1-3) karşısında aldığı galibiyetlerle adından söz ettirmeyi başardı.

Avrupa’da 93 maç
Bate Borisov Avrupa kupalarında 93 maça çıktı. Oynadığı 93 maçta 37 galibiyet 23 beraberlik 33 yenilgi alan Bate son yıllarda hep Şampiyonlar Ligi gruplarında yer aldı. Bate en başarılı derecesini 2010-11 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2.turuna kalarak elde etti.

Ne dediler?

‘Finali istiyoruz’
Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Bate Borisov eşleşmesi ile ilgili iddialı sözler söyledi. Kiğılı, “Çekebileceğimiz en iyi kurayı çektik, şanslı sayılırız. Şu an üç kulvarda yarışıyoruz. Başkanımız da geçtiğimiz günlerde açıkladı. İki veya üç yeni oyuncu takımımıza katılacak. UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax’ın stadında finali oynamak istiyoruz. Bu hususta Fenerbahçe yönetimi amacı gerçekleştirmek için elinden geleni yapacak. Mücadele ettiğimiz bütün yarışmalarda iddialıyız” dedi.

Tüyolar Kezman’dan
Fenerbahçe ve Bate Borisov takımlarının formasını giyen Mateja Kezman, eşleşmenin favorisi olarak Fenerbahçe’yi görüyor. Eşleşme ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Kezman, “İki kulüpte de oynadım ve tanıyorum. Benim kulübüm Fenerbahçe ve ben Fenerbahçe’yi destekliyorum. Bate’nin defansı ve orta sahası güçlü. Fenerbahçe kanatlardan etkili olabilir. En önemli isim Hleb. Barcelona ve Arsenal tecrübesi var” dedi.

Bate’nin en etkili yönünün teknik direktör olduğunu işaret eden Kezman, “Kendisi ile çalıştım. Victor Goncheronko genç ve rakipleri çok iyi analiz eden bir hoca. Dersine çok iyi çalışır ve rakibi ezberler. Ancak kadro kalitesi olarak Fenerbahçe üstün. Hava şartları Fenerbahçe’yi zorlayacaktır” diye konuştu.

YOLUMUZ UZUN

Yıldızı RODIONOV

Takımın en uçtaki gol silahı olan Vitali Rodionov geçtiğimiz sezonu ligde 8 golle tamamladı. Takımının başarısında önemli pay sahibi olan 28 yaşındaki forvet bu sezon Şampiyonlar Ligi elemelerinde 4 ve gruplarda 2 olmak üzere toplam 6 gole imza attı. Rodionov geçen sezon mayıs ayında D.Minsk karşısında attığı gollerle BATE’deki gol sayısını toplamda 57’ye çıkarmış ve kulübün en golcü oyuncusu olmuştu.

Başarıları:
Lig şampiyonluğu: 9 kez (1999, 2002, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012), Beyaz Rusya Kupası: 2 kez 2006, 2010

Türk takımları üstün

Türk takımları, Avrupa Kupaları’nda Beyaz Rus temsilcileri ile 5 kez eşleşti. Daha önce Antalyaspor-Aura Minsk, Beşiktaş-Dinamo Minsk, Gençlerbirliği-Dinamo Minsk, Gaziantepspor-FC Minsk, Gomel-Bursaspor eşleşmeleri yaşanmıştı.
Türk takımları, Beyaz Rus takımları ile oynadığı toplam 9 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Yazarlar