Skorer Yönetime kırgınım

Yönetime kırgınım

16.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Engin, F.Bahçeli yöneticilerin, isyana ön ayak olduğunu sandıkları için, jübilesine yapmadıklarını iddia etti

Yönetime kırgınım



Sahalara 39 yaşında veda eden Fenerbahçe ve Milli Takım'ın eski kalecisi Engin, kızları Melda ve Büşra ile tatil için geldiği Marmaris'te içini döktü.
Engin, Fenerbahçe'nin kaçan şampiyonluklarının nedenini, yönetimle futbolcular arasındaki kopuklukları, Rıdvan'ın antrenör olarak takımın başına getirilişinden ayrılışına kadar olan gelişmeleri tek tek anlattı.
Sarı - Lacivertli yöneticilere, kendisine jübileyi çok gördükleri için, kırgın olduğunu söyleyen emektar file bekçisi şöyle konuştu:
"1989 - 90 döneminden itibaren yer aldığım Fenerbahçe'ye bir saniye bile ihanet etmedim. Hatalı gol yediğim zaman sabahlara kadar uyuyamadım. Jübile yapmak için dilekçemi verdiğimde, 'Mustafa Denizli isterse olur' denilmişti. Denizli, 2 Ağustos tarihini verdi. Stadın bakımının 20 Ağustos'tan önce bitmeyeceği kesindi. Bunu herkes biliyordu. Maçın 2 Ağustos'ta oynanamayacağını söylediğim zaman Denizli 'Biterse yaparız' dedi. Demekki yönetim Denizli ile görüşmüş ve jübilemin yapılmamasına karar vermişti."

"Yanlış yapmam"
"Başkanımız Aziz Yıldırım ile bir sorunumuz yok, ama benimle herkes konuşmaktan kaçındı. Sonradan öğreniyorum ki, başkanımız, futbolculara verilen cezaya karşı çıkma konusunda benim ön ayak olduğumu düşünmüş. Halbuki benimle konuşması gerekirdi. Beni, Fenerbahçe'ye iki kez Aziz Yıldırım getirdi. Bunu bilen bir kişi olarak bu yanlışı yapar mıyım? Cezaya itiraz için futbolcular bana geldi. Bana, 21 kişi imzaladık, tek senin imzan kaldı, dediler. Onları ikna edemedim. İmzalamak zorundaydım."

"Rıdvan kalmalıydı"
"Aziz Yıldırım, Rıdvan'ı takımın başına getirdikten sonra transfer edildim. Türkiye şartlarına göre iyi sporcular alındı. Fakat ben de dahil kimse bekleneni veremedi. Belki forma bir kısmına ağır geldi. Yönetim de yıllarca cesaret edilemeyen genç bir Türk antrenörü takımın başına getirmek için kararı almıştı. Rıdvan işe başladı, ama yönetim içinde sıkıntılar vardı."
"Bir cesaretle işe başlanıldı, sonu getirilmedi. Avrupa kupalarından elenmemiz sonrasında istifa eden Rıdvan ile sanki takımın sonu hazırlandı. Madem bütün baskılara karşı gelinip Rıdvan alındı, o halde kalmalıydı."
"Zeman her şeye at gözlüğüyle bakan gerçekten hiçbir şeyden taviz vermeyen despot bir kişiydi. Çok şey beklenilen bir teknik direktörün istifasıyla darma duman olmuş, kargaşa yaşayan takımın böyle birine emanet edilişini düşünün. Zeman bizi toparlayıp, derdimize çare olacak yerde derdimize dert ekledi. Bu da gelecekte yaşanan felaketin hazırlayıcı en önemli faktörü oldu."
"Bir çok başarısız sonuç derken, Göztepe maçı geldi çattı. Göztepe küme düşmüş, altı PAF takımı oyuncusuyla mücadele ediyor. Sahamızda 3 - 0 yeniliyoruz. Ertesi günü kulübe geliyorum altı - yedi futbolcu şamata gırgır, geçiyor. Onları görünce üzüldüm. 'Bari üzülüyormuş gibi yapın, utanın' dedim. Sonra da bu tür futbolcularla birlikte olmamın Fenerbahçe'ye yarar değil zarar getireceğini hissettiğim için de futbolu bıraktığımı açıkladım."

"Terim işi yutmuş"
Fatih Terimïle ilgili görüşlerini de açıklayan Engin şunları söyledi:
"Herkes Fatih Terimïin çok iyi motivasyon sağladığını öne sürer. Bana göre Terim bu işi yemiş. Futbolu her şeyiyle biliyor. Gerekeni, gerektiği yerde yapıyor. 1996'da eleme grubu maçında Macaristan ile oynuyoruz ve 2 - 0 yenik durumdayız. İlk yarı bitti. Soyunma odasında kimsenin başı yerden kalkmıyor. İçeriye fırtına gibi girdi. Elindeki su şişesini yere öyle bir vurdu ki, tuzla buz oldu. Sonra bize, 'Bu ülke, bizden başarı bekliyor. 60 milyon insan televizyonda sizi izliyor' dedi. 'İkinci yarıda bu utancı kendi lehinize çevirin ve maçı 3 - 2 kazanıp soyunma odasına öyle gelin. Size taktik filan da vermiyorum' diyerek odadan çıktı. Konuşma bir dakika sürmüştü. Maç 2 - 2 bitti. Son dakikada galibiyeti kaçırdık. İtalya'da başarılı olacaktır."

"F.Bahçe iyi"
Fenerbahçeïyi bu yıl 2 kez izlediğini, sarı lacivertli takıma çok iyi oyuncular alındığını anlatan Engin, "Takım kötü oynasa bile, maçları kesin kazanacağına inanıyorum. Bana göre biraz defansta aksama var" dedi ve ekledi:
"Fenerbahçe'nin şampiyon olabileceğini de söylüyorum. Galatasaray ise oturmuş takım. İskelet bozulmadı. Futbolda doymuşluk olmaz. Bana göre Hakan'ın yeri doldurulamaz. Jardel ayrı tipte oyuncu, Hakan ayrı tipte. Bence Arif'in yeri doldurulamadı. Jardel'in yanında Arif'in oynaması gerekirdi. Trabzon'da gençleştirme operasyonu yapıldı. Bu yıl fazla bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. Fakat aşı tutarsa işin yönü değişebilir."

ANDERSON '45 dakika oynarım'
FENERBAHÇE'nin golcüsü Kennet Anderson, İsveç Milli Takımı'nın sorumlularına, bugünkü özel karşılaşmada ancak 45 dakika sahada kalabileceğini bildirdi. İsveçli yıldız, Fenerbahçe'nin pazar günü ligde önemli bir maçı olduğunu duyurup "Dinç dönmem gerek" dedi. Anderson, kampta yöneticileriyle yaptığı görüşmede, İzlanda ile oynanacak özel karşılaşmadan affını istedi. Ardından da yetkililerin ısrarı üzerine 45 dakika sahada kalmayı kabul etti. İsveçli golcü, şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe'nin kendisinden çok şey beklediğini, güçlü kalmak istediğini yineledi.

BİLETE HÜCUM
FENERBAHÇE Kulübü, İstanbulspor ile oynanacak lig maçının biletlerini bugün satışa sunuyor. Yöneticiler, bundan böyle lig boyunca maçlardan üç gün önce biletleri staddaki dört gişeden satışa çıkaracaklarını açıkladılar. Yönetim, biletlerin 3, 10 ve 15 milyon liradan satışa sunulacağını da duyurdu. Biletler ayrıca Migros, Vakkorama ve Raksotek mağzalarından da temin edilebilecek.

İlginç buluşma
FENERBAHÇE'nin hafta sonu İstanbulspor ile yapacağı lig maçı ilk bir buluşmaya da sahne olacak. Sarı - Lacivertli formayla uzun yıllar birlikte görev yapan ve adeta efsaneleşen Oğuz Çetin ile Aykut Kocaman, takımlarının hafta sonunda yapacakları lig maçında ilk kez teknik adam olarak karşı karşıya gelecekler. Fenerbahçe'de 1988 - 89 ile 1995 - 96'da iki kez şampiyonluk yaşayan Oğuz Fenerbahçe'de, Aykut da İstanbulspor'da yardımcı antrenörlük görevinde birbirlerine rakip olacak.

'Zafere mecburuz'

Balic, Milliyet kanalıyla Bosna kampından F.Bahçeli arkadaşlarına mesaj yolladı
CEMAL ERSEN SARAYBOSNA
Fenerbahçe'nin yıldızı Balic, "Şampiyon olmaya mecburuz. Başka yolu yok. Olamazsak, Başkan Yıldırım takımı dağıtır, hepimiz gideriz" dedi.
Bosna Hersek Milli Takımı kampında MİLLİYET ekibinin sorularını yanıtlayan Balic şöyle konuştu:

"Yıldızlar topluluğu"
"Başkan Yıldırım paraya acımadan, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yıldızlar topluluğu oluşturdu. Avrupa'nın en iyi futbolcularını bir araya getirdi. Bana göre Avrupa çapında mükemmel ekip olduk. Fenerbahçeli taraftar ve yöneticilerin şampiyonluk konusundaki duyarlılığını biliyoruz. Şimdi takımdaki tüm futbolcu arkadaşlarım şampiyonluğa mecbur. Eğer sezon sonunda bu hedefimize ulaşamazsak, Başkan takımı dağıtır, hepimiz gideriz."
Baliç, Fenerbahçe takımında Lazetiç ve Mirkoviç gibi iki Sırp futbolcuyla yan yana oynamasına bazı Boşnak futbolseverlerin tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine, "Bosna azınlıklar ülkesi. Bu ülkedeki futbolcular, Avrupa'da üst düzeyde takımlarda top koşturuyor. Fenerbahçe de böyle bir kulüp. Benim politika ile ilgim yok" yanıtını verdi.

"İyi kadro"
Bu sezon Fenerbahçe'den ayrılarak İspanya'nın Rayo Vallecano kulübüne transfer olan Boliç ise eski takımının çok iyi bir kadro oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:
"Fenerbahçe'yi seyrettim. Çok iyi bir ekip. Şampiyon olmamaları için hiçbir sebep yok. Ben de bu kadro içinde yer almak ve Balic ile birlikte bir şampiyonluk yaşamak isterdim."

Yazarlar