ING Basketbol Süper Ligi Yunan basını Obradovic'i konuşuyor

Yunan basını Obradovic'i konuşuyor

04.07.2013 - 10:55 | Son Güncellenme:

Yunan basını, Obradovic'in Fenerbahçe Ülker'e imza atmasını konuşuyor. Öne çıkan ise alacağı para...

Yunan basını Obradovici konuşuyor

Basketbol dünyasını sallayacak bir transfere imza atan F.Bahçe Ülker, Zeljko Obradovic'i takımın başına getirerek pek çok taşı yerinden oynattı. Bir anda Avrupa basketbol camiasında konuşulan bu transferin en büyük yankısı Zeljko Obradovic'in tam 13 yıl geçirdiği Yunanistan'da oldu.

Haberin Devamı

Türk televizyonlarının fenomen dizisi Muhteşem Yüzyıl'dan etkilenen Yunan medyası Obradovic'e "Muhteşem" lakabını takmakta gecikmedi. Yunan basını ünlü ismin alacağı para için "İstanbul'dan Belgrad'a yol olur" dedi.

Dün yapılan basın toplantısında 'Siz de basketbolun Mourinho'su gibisiniz sorusuna "Benim adım Obradovic" diyerek karizmatik bir cevap veren tecrübeli hocanın F.Bahçe Ülker'e de burası benim evim diyerek sahip çıkması taraftarları sevindirdi. Basın toplantısında yer alan Başkan Aziz Yıldırım'ın bile tezahürat yaptığı ünlü Koç'un takımın başında çıkacağı ilk maç merakla bekleniyor.

AVRUPA BASINI OBRADOVİC’İ KONUŞUYOR

Fenerbahçe Ülker'in Sırp antrenör Obradovic'i takımın başına getirmesi dış basında geniş yer buldu. Önümüzdeki sezon sarı-lacivertli takımı çalıştıracak olan Zeljko Obradovic için en ilginç haber İspanyol Marca Gazetesi'nden geldi. Marca, "Fenerbahçe Euroleague’i fethetmeye talip” ifadelerini kullandı.
Dış basında Obradovic ile ilgili yer alan haberlerin başlıkları şu şekilde:
Marca (İspanya): “Fenerbahçe Euroleague’i fethetmeye talip. Obradovic Fenerbahçe’nin koçu”
Tu Basket (İspanya): “Obradovic, Mourinho ile kıyaslanmayı kabul etmedi ama şampiyonluklar istediğini söyledi. ‘İkinci olmak için gelmedim’ dedi.
Que (İspanya): “Obradovic Atina’dan İstanbul’a”
Siol (Slovenya): “Burada olmaktan çok mutluyum”
Vijesti (Karadağ): “Buraya ikinci olmak için gelmedim”
Nova Sports (Yunanistan): “Benim adım Zeljko ve ben iyiyim”
Blic (Sırbistan): “Obradovic Fenerbahçe’ye ikinci olmak için gelmedi”
Sportske (Sırbistan): “Turist değilim burada başarılı olmaya geldim”

Haberin Devamı

Yıllık kazancı

Obradovic F.Bahçe Ülker ile yıllık 1 milyon 350 bin euro'ya anlaşırken iki yıllık sözleşme ile bu rakam toplamda 3 milyon 700 bin euro olacak. Ancak bu rakama şampiyonluk primi ve ekstra gelirlerin dahil olmadığı öğrenildi. Obradovic bu rakamla Ersun Yanal'da 400 bin euro fazla kazanacak. Yanal ise F.Bahçe'ye yıllık 1 milyon 500 bin dolara imza atmıştı.

Yeni şampiyonluklar istiyor

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker'in, kariyerinde 8 Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan başantrenörü Zeljko Obradovic, yeni şampiyonlukların rüyası olduğunu söyledi.

Avrupa Ligi'nde finalde yer alabilmenin ve şampiyonluğun Fenerbahçe Ülker'in bir rüyası olduğu ifade edilerek yöneltilen, "İlk sezonunuzda böyle bir sürpriz düşünebilir miyiz?" sorusuna verdiği yanıtta Obradovic, "Benim de rüyam tabii ki bu" dedi.

Başarılar elde edebilmek için çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Sırp teknik adam, "Benim de rüyam tabii ki bu. Geçmişte bu rüyamı gerçekleştirdim ama benim için şu anda gelecek önemli. Benim geleceğim burası, bu saha (Ülker Sports Arena). İnşallah bu dolu salonda bu rüyayı gerçekleştireceğiz. Maçta yüzde 120'mizi vermemiz gerekiyor, antrenmanlarda da yüzde 150 performans bekliyorum" diye konuştu.

Zeljko Obradovic, isminin, son iki sezonda düş kırıklıkları yaşayan Fenerbahçe Ülker'e büyük bir heyecan getireceği ifade edilerek yöneltilen "Bu düş kırıklıklarını yok etmek için neler yapılabilir?" sorusuna verdiği yanıtta şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Herkesin aynı noktada olması lazım. Yönetim, oyuncular, taraftarlar, herkes aynı noktada olup, aynı hedefte birleşirse bu şekilde başarıya gideceğiz. Büyük bir aile olmamız gerekiyor. İlk olarak ekibimi belirlemem gerekiyor. Sonra da en zor olan takımımı kurmak gerekiyor ama eminim bu çok zor yolculukta çalışarak iyi bir takım kuracağız."

Ülker Sports Arena'nın Avrupa'daki en güzel spor salonlardan birisi olduğunu ifade eden Obradovic, "Dolu olunca da eminim muhteşem olacak" ifadesini kullandı.

Hapisten zirveye

F.Bahçe Ülker’in yeni hocası Obradovic, trafik suçu yüzünden cezaevine girdiği için oyunculuk kariyerine erken nokta koymuştu. Ancak basketbola coach olarak devam etti ve Avrupa’nın en önemli isimlerinden biri oldu

Avrupa’nın basketbolcu üretim merkezi olarak görülen Yugoslavya’da dünyaya gelen Zeljko Obradovic’in iyi bir basketbolcu olması kimseyi şaşırtmadı. Ancak o asıl başarıları işin saha kenarı kısmında elde etti. Oyunculuk kariyerini oyun kurucu olarak geçirdi. Ancak bu yıllarda trafikte işlediği bir suçtan dolayı hapis yattı. Kullandığı arabayla bir yayanın ölümüne sebebiyet veren Zeljko Obradovic 2 sene cezaevinde kaldı. Bu talihsiz olaydan sonra salonlara yine oyuncu olarak dönse de kısa bir süre sonra Partizan’ın genç takımını çalıştırmaya başladı. 1991’de Partizan forması giydiği dönemde aktif sporculuk hayatını noktaladı. Genç takımı çalıştırdığı esnada kendisindeki cevheri keşfeden yöneticiler onu Partizan’ın başına getirdiler. Ne kadar doğru bir karar aldıklarını anlamak için ise çok uzun bir sürenin geçmesi gerekmeyecekti.