UEFA Avrupa Ligi Yunan hakem Trabzon'a çalıştı

Yunan hakem Trabzon'a çalıştı

29.11.2014 - 12:22 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi'ndeki Lokeren-Legia maçının hakemi, konuk taraftarların ırkçı tezahüratta bulunduklarını rapor edince UEFA soruşturma açtı. Trabzonspor maçının seyircisiz oynanma ihtimali doğdu.

Yunan hakem Trabzona çalıştı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'un da bulunduğu L Grubu'nda ırkçılık şoku yaşandı. Lokeren ile Legia Varşova'nın Daknam Stadı'ndaki buluşmasında Yunan hakem Koukoulakis, konuk ekip taraftarlarının ırkçı tezahüratları karşısında maçı durdurarak anons yaptırdı.

Bu durumu raporuna da yazan hakem olayı UEFA'ya bildirdi ve UEFA da Polonya ekibiyle ilgili soruşturma başlattı. UEFA Disiplin yönetmeliğinin 14. maddesi gereği açıldığı belirtilen soruşturma, UEFA'nın en hassas olduğu konulardan bir tanesi olarak göze çarparken, Legia taraftarının geçmişte de benzer konulardan sabıkası bulunuyor.

Irkçı tezahürat dışında, Legia taraftarlarına tribünde olay çıkarma, tribüne zarar verme ve sahaya meşale fırlatma gibi nedenlerden de ayrıca soruşturma başlatıldı. Grubun son maçında evinde Trabzonspor ile liderlik mücadelesi verecek olan Polonya ekibinin böylece bu maçı seyircisiz oynama ihtimali doğdu. Konuyla ilgili karar 2 Aralık'ta alınacak.

Haberin Devamı

'Monkey' diye bağırdılar

Olayların gelişimini ise Lokeren kaptanı Killian Overmiere anlattı. Overmeire Belçika basınına yaptığı açıklamada, maçın hakemi ile aralarında geçen diyaloğu açıkladı. Tecrübeli futbolcu, "Hakem yanıma gelip Legia Varşova tribünlerinin 'monkey monkey' diye bağırdıklarını söyledi. Ben de kendisine duymadığımı ilettim. Belki de bozuk bir İngilizceyle söyledikleri içindir" diye konuştu. Irkçı tezahüratın kurbanı olan oyuncunun, ev sahibi ekibin kalecisi Barry Boubacar olduğu belirtildi.