Skorer Yüreğinize, bileğinize kuvvet

Yüreğinize, bileğinize kuvvet

30.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yüreğinize, bileğinize kuvvet

Yüreğinize, bileğinize kuvvet

AVRUPA Kupaları ve Şampiyonlar Ligi kuraları dün İsviçre'nin Cenevre kentinde çekildi. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, A Grubu'nda geçtiğimiz yılın şampiyonu Alman Borussia Dortmund, İtalya ikincisi Parma ve Çek şampiyonu Sparta Prag ile eşleşti. Devler ligindeki ikinci temsilcimiz Beşiktaş, E Grubu'nda Almanya şampiyonu Bayern Münih, Fransa ikincisi Paris St.Germain ve İsveç şampiyonu IFK Göteborg ile eşleşti. İlk kurada Fransız Monaco düşmesine rağmen, iki Fransız takımının aynı grupta olmaması için Monaco F Grubu'na, Bayern Münih E Grubu'na verildi. Şampiyonlar Ligi çitf devreli lig usülüne göre oynanacak. Grup maçları sonunda gruplarında lider olanlarla en iyi iki ikinci olmak üzere toplam sekiz takım çeyrek finalist olacak. Grup maçları 17 Eylül, 1 Ekim, 22 Ekim, 5 Kasım, 26 Kasım, 10 Aralık tarihlerinde oynanacak.
Beşiktaş Genel Sekreteri Serdar Bilgili, "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, bu gruptan sıyrılarak çeyrek finale çıkmak hedefimiz. Maribor maçında uluslararası karşılaşmalardaki şanssızlığımızı kırdık. Artık devamının geleceği inancındayım" dedi.
Galatasaray Başkanı Faruk Süren ise altı grup içinde en güçlü gruba düştüklerini söyleyerek, "Biz Türkiye futbolunun çıkatısını yükseltmeyi görev edindik. Hangi takım çıkarsa çıksın, bizim düşüncelerimizi etkilemez" dedi.
UEFA Kupası'ndaki temsilcilerimizden Trabzonspor, Almanya'nın Bochum takımıyla eşleşirken, Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'nden gelen Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla karşılaşacak. İki takımımız da maçlarını 16 - 30 Eylül tarihlerinde yapacak.
Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Muhsin Ertuğral, grubun en güçlü ekiplerinden biriyle eşleştiklerini belirtti. Fenerbahçe Dış İlişkiler Sorumlusu Ertuğrul Hataylı ise Steaua Bükreş'le eşleşmekten memnun olduklarını söyledi.
Avrupa Kupa Galipleri Kupası'ndaki temsilcimiz Kocaelispor da Romanya'nın National Bükreş takımıyla eşleşti. Yeşil - Siyahlı ekip, maçlarını 18 Eylül - 2 Ekim tarihlerinde yapacak. Kocaelispor'un ilk maçı deplasmanda oynama teklifini Rumen temsilcisi kabul etmedi.

Şampiyonlar Ligi Fikstrü
17 Eylül 1997 1. hafta
A Grubu: Galatasaray - B.Dortmund, Sparta Prag - Parma
E Grubu: B.Münih - Beşiktaş, P.Saint Geramin - Göteborg
1 Ekim 1997 2. hafta
A Grubu: B.Dortmund - Sparta Prag, Parma - Galatasaray
E Grubu: Göteborg - B.Münih, Beşikaş - PSG
22 Ekim 1997 3. hafta
A Grubu: Parma - B.Dortmund, Sparta Prag - Galatasaray
E Grubu: Beşiktaş - Göteborg, B.Münih - PSG
5 Kasım 1997 4. hafta
A Grubu: Dortmund - Parma, Galatasaray - Sparta
E Grubu: PSG - B.Münih, Göteborg - Beşiktaş
26 Kasım 1997 5. hafta
A Grubu: Parma - Sparta Prag, B.Dortmund - Galatasaray
E Grubu: Beşiktaş - B.Münih, Götoborg - PSG
10 Aralık 1997 6. hafta
A Grubu: Sparta Prag - B.Dortmund, Galatasaray - Parma
E Grubu: B.Münih - Göteborg, PSG - Beşiktaş