Galatasaray Zafer marşı 'Hayde Gidelum'

Zafer marşı 'Hayde Gidelum'

26.09.2012 - 09:22 | Son Güncellenme:

G.Saray'ı F.Bahçe ile Trabzonlu sembol isimler uçuruyor.

Zafer marşı Hayde Gidelum

Sarı-Kırmızılı futbolcuların başarısının arkasında, Cem Yılmaz'ın seslendirdiği Kazım Koyuncu'nun 'Hayde' şarkısı var. Takım otobüsünde, soyunma odasında tam maça çıkarken sürekli 'Av Mevsimi' filminin o unutulmaz şarkısı dinleniyor.

Haberin Devamı

Kenan KARCI

Cem Yılmaz, masanın altından rakı bardağını çıkarıyor, 'Haydi millet, bir, ikii, üüççç' dedikten sonra başlıyor söylemeye, 'Hayde gidelum hayde'. Kasvetli ağır hava o an dağılıyor. Kadehler havaya kalkıyor. Parmaklar şıklıyor. Yılmaz 'Dağa k'arayemişa' diye devam ederken, Şener Şen ve diğerleri masaya ellerini vurarak tempo tutuyor. Cem Yılmaz, 'Kalk kız' diye bağırıyor. Kaşıklarla kalkıp karşılıklı oynuyorlar.

HÜZNE İLAÇ GİBİ


Son dönemlerde çekilen Hollywood tarzına yakın, en iyi polisiye filmi Av Mevsimi'ndeki bu muhteşem sahne, Yeşilçam klasikleri arasına girdi. Trabzonspor taraftarı olan merhum Kazım Koyuncu'nun müzik kültürümüze kattığı ve koyu bir F.Bahçe taraftarı olan ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın şen sesinde başka bir anlam kazanan 'Hayde' şarkısı da müziği sevmeyenlerin bile diline dolandı. 'Hayde' Türkiye'nin şarkısı oldu. Kedere boğulmuş insanlar bile 'Hayde'yi dinlediğinde refleks olarak ritim tutmaya başlıyor.

Haberin Devamı

AV SEZONU BAŞLADI


O şarkı, G.Saraylı futbolcuların da ortak şarkısı haline geldi. Öyle ki G.Saraylı futbolcular, Cem Yılmaz'ın sesinden 'Hayde'yi dinlemeden maça bile çıkmıyor. 'G.Saray'da Trabzon kökenli ve Trabzonspor'da oynamış futbolcu sayısı çok, bu normal' denebilir. Ama işin aslı öyle değil. Karadeniz kökenli olmayan G.Saraylı futbolcular da hatta başta Fildişili Eboue olmak üzere yabancılar da 'Hayde'ye eşlik ediyor.

ADA'DA HAYDE ÇALDI


Cem Yılmaz'ın sesinden 'Hayde'yi dinleyen G.Saraylı futbolcular da maça çıktıklarında coşuyor. Yani sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en golcü takımlarından biri haline gelen G.Saraylı futbolcuları ezeli rakipleri coşturuyor.

Kazım Koyuncu ile Cem Yılmaz, G.Saraylı futbolcuları sahada uçuruyor. Takım otobüsünde, soyunma odasında 'Hayde' dinlemek, G.Saray'da bir gelenek haline geldi. Son bir not: G.Saraylılar, Ada'da ManU'ya sahayı dar ettikleri maça da 'Hayde' dinleyerek çıktı. Yani 'Hayde', G.Saraylı futbolcuların zafer marşı haline geldi.

TT Arena'yı da Cem Yılmaz açtı


F.Bahçelİ Cem Yılmaz ile G.Saraylı futbolcular, 'Hayde' şarkısı öncesi TT Arena'nın açılışı için hazırlanan reklam filminde bir araya geldi. Yılmaz'ın 'Yanlış anlamayın hocam mekan oynatıyor' repliği slogan haline gelmişti. F.Bahçe de Sarı-Lacivertli futbolcuları özel bir organizasyonda Cem Yılmaz ile bir araya getirmişti.

Haberin Devamı

İŞTE O ŞARKI


Hayde gidelum hayde
Dağa k'arayemişa
Elun nişanlisina
Ben nasil deyim hayde
Çiktum çami budadum
Endurdum yarisina
Boyle sevda mi olur
Girsun yerun dibina
K'izilağaç fidani
Tepeden budanur mi
İnsan sevduği yardan
Bu k'adar utanur mi
Endum dere duzina
Aşlamayi aşladum
Sevdaluk eyi şeydur
Ben da yeni başladum
Söz ve müzik: Anonim
Bölge: Rize, Pazar