Galatasaray ZAFERİN YOLU SABIR VE SAKİNLİK

ZAFERİN YOLU SABIR VE SAKİNLİK

07.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Aslan kazanmak istiyorsa saldırmamalı. Sarı-kırmızılılar akılcı, sakin ve sabırlı oynarsa zor olsa da Romanya’da istediğini alabilir. Bu arenada 1-0 geriye düşmek felaket. Cimbom şu ana kadar hiç öne geçemedi. 1 kez üstünlüğü ele alırsa her şey değişir.”

ZAFERİN YOLU SABIR VE SAKİNLİK

G.SARAY grubun kader maçına çıkıyor. Bu maçı kazanamadığı takdirde Manchester United, Braga’yı yenemezse 3.’lük şansı bile çok azalır. Deplasmanda oynamak ve kazanmak zorunda olmak futbolda her zaman için çok güç bir kombinasyon olmuştur. Özellikle de Şampiyonlar Ligi’nde. G.Saray Cluj’u yenebilecek güçte. Ancak açık konuşup bazı gerçekleri de görmemiz lazım. Türk takımları bırakın deplasmanı Şampiyonlar Ligi’nde evlerinde 5 yıldır tek bir galibiyet bile alamadı. O yüzden ‘Aslansın, parçalarsın’ edebiyatı çok arabesk bir yaklaşım olur.
FATİH Terim son İstanbul BŞ maçında kanımca Cluj karşılaşmasının provasını yaptı. Önde baskı yapmak yerine topun arkasında bekleyen defansif bir G.Saray vardı. Ancak bu kez de hücumda atılan 3 gole rağmen çok etkisiz bir G.Saray izledik. 2 kere gidip 2 kere gol atmak senede 1 kere olur.
G.SARAY takım halinde hücum yapıp, takım halinde savunma kurgulayarak dengeli şekilde oynamak zorunda. Melo ve Elmander’in oynamayacak olmaları büyük eksiklik. Cluj’un topuyla tüfeğiyle saldırmayacağını ve riske girmeyeceğini hesaba katmak lazım.
ZOR bir maç olacak. Buradaki anahtar, maçı dengede götürüp yenik duruma düşmemek ve sabırlı oynamak. Şampiyonlar Ligi’nde 1-0 geriye düşmek en büyük felaket. Cimbom hiç öne geçemedi. 1 kez de öne geçsin. O zaman her şey değişir. Şampiyonlar Ligi’nin oyunu çok farklı. Riskli oyun anlayışı, önde baskı oranın oyunu değil. Akılcı, sakin, sabırlı bir G.Saray istediğini alabilir.

Haberin Devamı

SEMİH-RIERA OYNAMAMALI
SEMİH genç ve geleceği parlak bir oyuncu. Çok da beğeniyorum. Ancak uluslararası seviye için yeterli olduğu tartışılır. Onun yerine Cris oynamalı. Tecrübe özellikle o bölge için çok önemli. Semih Türkiye Ligi’ne uygun saldırgan ve hamleli bir oyun oynuyor. Ancak az önce tasvir ettiğim G.Saray gibi Semih’in de bu tarzı Şampiyonlar Ligi’ne uygun değil. Kart görmeye ve hata yapmaya çok yatkın riskli bir oyuncu tiplemesi. Savunmanın solunda da defansif olarak daha güçlü olan Hakan Balta tercih edilmeli. Çünkü küçük bir hata bile Devler Ligi’nde pahalıya maloluyor.
BİRÇOK kişi G.Saray’ın Cluj’u yeneceğini düşünüyor. Bunu kolay sanıyor. Böyle diye diye bu noktaya gelindi. Zor olduğunu bilmek ve zorlukları aşabilmek için stratejik davranmak bu işin en önemli parçası. Hayatta kazanmak için bazen akıl ve sakinlik gerekir. Bazen de coşku, heyecan ve agresiflik. Bu ikisini dengeli kullanmak lazım.

Yazarlar