Galatasaray Ziraat emeklilik!

Ziraat emeklilik!

19.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası'nda Teleset Mobilya Akhisar'a elenen Galatasaray, finali rakibine hediye etti. 0-2

Ziraat emeklilik

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Ligi düşünerek, yedeklerden oluşan bir takımla sahaya çıkan sarı-kırmızılılar, Seleznyov’a boyun eğdi. 4. dakikada Muslera’yı mağlup eden yeşil-siyahlı futbolcu, 35’te bir kez daha sahneye çıktı, Cim-Bom’u finalden uzaklaştırdı, kupadan etti.

Aslında bir gün önce Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’ndeki rövanş maçlarını anımsatıp “Neden olmasın?” dediğinde pek ciddiye alınmamıştı. Normaldi de... Bu sezon evinde önüne geleni deviren, şampiyonluk havasına giren Galatasaray üstelik ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanmıştı. Başakşehir maçından farklı 9 isim sahada olsa da tribündeki 27 bin kişinin önünde hayrete düşürecek bir tablo mümkün olamazdı! Ama oldu, Galatasaray elendi.

Enteresan bir maç izledik. Aslında Galatasaray’ın savunma merkezindeki ikiliyi (Maicon-Ahmet) görünce bir çok kimsenin aklına Östersunds maçları gelmiş olsa da, bu kadarını kimse tahmin edemezdi! Bu halkaya Latovlevici eklenince yenilen goller kaçınılmaz oldu.

Haberin Devamı

Seleznyov, 4 ve 35’te yakın mesafeden topu ağlara gönderdiğinde Latovlevici yetersiz kalıyor, Ahmet-Maicon ikilisi ise resmen uyuyordu. İlk bölümde Galatasaray adına akılda kalabilecek pozisyon Selçuk’un füzesini Fatih’in kurtarmasıydı.

Yenilen goller tribünleri gerince, Latovlevici ve Tolga tepki görüyor ama Maicon da Terim’i resmen delirtiyordu. Gomis ve Rodrigues’in gücü tabloyu değiştiremedi. Ayrıca 54 ve 64’te Muğdat ile konuk ekip 2 net fırsat daha kaçırdı.

77’de Maicon ikinci sarıdan atılınca Cim-Bom’un gardı iyice düştü. 80’de ise Seleznyov’un frikiğinde şans melekleri Aslan’ın yanındaydı.

Gomis ve Eren ile son bölümde yakalanan pozisyonlardan biri gol olsa uzatmaya gidecekti maç ama o da olmadı. Sonuçta da Diyarbakır’daki final için rakibini bekleyen Galatasaray’ın erken final rezervasyonu iptal oldu. Okan Buruk ve öğrencileri büyük iş başardı.