Basaksehir Zirve dersi!

Zirve dersi!

19.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir, kritik Trabzonspor deplasmanında üç puanı tek golle aldı, hem yara sardı hem de yarışta ilk sıraya ulaştı: 0-1

Zirve dersi

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Haftanın maçına Fenerbahçe yenilgisini telafi etmek için çıkan turuncu-lacivertli takım, Adebayor’un klas kafa golüyle hedefine ulaştı. Bu sezon ilk kez bir İstanbul takımına yenilerek şampiyonluk yarışından iyice uzaklaşan bordo-mavili takımın galibiyet hasreti 6 maça çıktı.

Spor Toto Süper Lig’de 22. haftanın maçı olan Trabzonspor-Medipol Başakşehir mücadelesinde gülen taraf 1-0 ile konuk takım oldu. Beraberliklere abone olarak zirveden uzaklaşan bordo-mavililer, Burak Yılmaz’ın forvete döndüğü, Abdülkadir-Sosa-Yusuf Yazıcı ikilisinin orta sahada olduğu kreatif bir kadroyla çıktı.
Başakşehir’de de Emre-Mossoro’nun orta sahaya döndüğü ve Arda Turan-Visca-Adebayor üçlüsünün hücumu oluşturduğu ilk 11 dikkat çekti. İdeal kadrolarıyla sahaya çıkan takımların mücadelesinde henüz 45. saniyede Arda’nın soldan ortasında Visca arka direkte tehlike buldu.
2’de bu sefer ev sahibinin ön baskısında Sosa kale önünde topu kapıp vurdu, heyecan arttı. Ön alan presi uygulayan Trabzonspor’da 4’te Okay uzaktan denedi.Hareketli maçta ev sahibinin baskısını kırmaya başlayan Başakşehir, 29’da Visca’nın sol taraftan gelip Onur’u aşamadığı topla ilk sinyalleri verdi. Konuk ekip, 35’de ise organize atağın sonucunda Visca’nın ligdeki 11. asisti ve Adebayor’un enfes kafasıyla öne geçti: 0-1.
45’de Onazi’nin uzun pasında topu iki kişi arasından çok iyi kurtaran Burak, kale önünde kötü bir vuruş yaptı.
İkinci yarıya klasik oyun yapısını sahaya tamamen koyarak başlayan İstanbul ekibi, Arda Turan’ın 50 ve 51’deki tehlikeleriyle geldi. Orta sahada oyunu kontrolüne alan Başakşehir, hem rakibinin dengesini bozdu hem de disiplinden kopardı.
81’de Castillo, çabaları ve çalımlarıyla topu Burak’a taşıdı ancak tecrübeli golcü kendi kendine takıldı. 83’de yine gole yaklaşan Burak, Volkan Babacan’a takılınca takımının da umutlarını tüketti.

Haberin Devamı