Basketbol Zorlansa da F.Bahçe

Zorlansa da F.Bahçe

14.10.2012 - 17:28 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında Erdemir'i deplasmanda 5 sayı farkla mağlup etti.

Zorlansa da F.Bahçe

Sezona flaş transferlerle şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında Erdemir'i deplasmanda 83-78 mağlup etti.

Haberin Devamı

Rakip potaya 16 sayı bırakan ve 1 ribaunt, 2 asistle oynayan Bo McCalebb sarı-lacivertli takımı sürükleyen isim oldu.

Erdemir-Fenerbahçe Ülker: 78-83

Salon: Erdemir Spor Salonu
Hakemler: Serkan Emlek, Halil Baldemir, Tahsin Kuzu
Erdemir (78): Erbil Eroğlu 3 (3 ribaund), Asım Pars 8 (3 ribaund- 1 asist), Gerrod Henderson 15 (5 ribaund- 3 asist), Melih Mahmutoğlu 20 (2 ribaund), Can Özcan 3 (1 ribaund- 1 asist), Jure Balazic 10 (6 ribaund), Nusret Yıldırım 11 (5 ribaund- 1 asist), Sean Marshall 6 (7 ribaund- 4 asist), Alper Özcan 2 (4 ribaund- 2 asist)
Fenerbahçe Ülker (83): Bo McCalebb 16 (1 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 13 (1 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş 3, Romain Sato 2, JR Bremer, David Andersen 8 (4 ribaund), Kaya Peker 4 (3 ribaund), Oğuz Savaş 20 (7 ribaund- 1 asist), İlkan Karaman (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 10 (1 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 7 (11 ribaund- 4 asist)

Haberin Devamı

1. Periyot: 19-23, 2. Periyot: 22-20, 3. Periyot: 22-21, 4. Periyot: 15-19

Pianigiani: Yüzde 100 hazır değiliz

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Simone Pianigiani, ”Bizim için en önemli olan, geriye düşmemize rağmen maçın son anına kadar iyi oynayabilmemizdir” dedi.

Pianigiani, Erdemirspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, her karşılaşmanın ayrı ve farklı olduğunu söyledi.

Erdemirspor’un ligin ilk maçını sahasında oynadığını ifade eden Pianigiani, şöyle konuştu: ”Biz iki gün önce Avrupa Ligi maçı oynadık. Türkiye Kupası’nda ise ilk maçı oynamıştık. Bizim için söylenmemesi gereken şey, birçok oyuncumuzun yüzde 100 hazır durumda olmadığıdır. Bizim için ön önemli olan, geriye düşmemize rağmen maçın son anına kadar iyi oynayabilmemizdir. İlk yarıda savunmada çok hatalar yaptık ancak rakibimizin çok kolay top kullanmasına ve atış yapmasına izin vermedik. Bu da ilk yarıda tempoyu getirdi. Oyuncularımızın maçı isteyerek sonuca getirmeleri ve istekli olmaları bizim için önemlidir. Her hafta sonu böyle atmosferlerde bunu göreceğiz. Bu isteklerinin devam etmesi bizler için önemlidir. Erdemirspor’u kutlamak gerekiyor. Gerçekten de iyi mücadele ettiler ve kazanmak için iyi bir basketbol ortaya koydular.” Fenerbahçe Ülker’den Barış Ermiş, maça istedikleri sertlikle başlayamadıklarını vurgulayarak, ”Erdemir’e istedikleri atışları verdik. Onların daha arzulu ve istekli oynayacaklarını biliyorduk. Onlar bizden daha iyi başladılar ve maça ortak oldular. Erdemirspor kazanacak durumda oynadı, onları kutluyorum. Çok da iyi oynamadığımız bir dönemde kazandığımız için mutluyuz” dedi.

-Erdemirspor cephesi-

Haberin Devamı

Erdemirspor Antrenörü Hakan Demir de her maçın altın değerinde olduğunu belirterek, ”Erdemir heyecanını yaşatmak istiyoruz. Maçta mücadele kısmından memnun olmamak mümkün değil. Bu mücadele ruhunu yukarılarda tutmamız için kazanmamız gerekiyor. Kazanamazsak o ruhu tutmamız zor olur. Bunun enerjisini bulmalıyız. Galibiyet kazanmalıyız, galibiyet almadan enerji tutamayız” diye konuştu.

Erdemirsporlu Melih Mahmutoğlu da çok iyi mücadele ederek, maçı kazanacak duruma getirdiklerini vurgulayarak, ”Ancak bir iki ufak hatalarla maçı kaybettik. Maça gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Biz gerçekten de iyi bir takımız. Önümüzdeki hafta Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı var. Bu maça konsantre olmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Erdemir 78-83 Fenerbahçe Ülker
Aliağa Gençlik 73-70 Hacettepe Üniv.
Beşiktaş 61-60 Türk Telekom