Teknoloji Skype gerçek zamanlı tercüme özelliğini genişletiyor

Skype gerçek zamanlı tercüme özelliğini genişletiyor

12.12.2016 - 18:27 | Son Güncellenme:

Skype, görüşme anındaki canlı çeviri özelliğini cep telefonları ve sabit telefonlarla yapılan aramalar için de kullanıma sunacak.

Skype gerçek zamanlı tercüme özelliğini genişletiyor

Canlı görüşmelerde uyguladığı anında tercüme özelliği ile özellikle iş dünyasında büyük beğeni toplayan ve hızlıca benimsenen Skype çeviri aracının kullanım alanı genişliyor. Yeni eklenen dillerin ardından özellik, cep telefonları ve sabit hatlardan yapılan aramalar için de kullanılabilecek. Şimdiye kadar sadece iki Skype üyesi arasındaki Skype görüşmesinde, konuşma metin olarak tercüme edilip karşı tarafa iletiliyordu.

Haberin Devamı

Bu özellikten yararlanmak için kullanıcıların Windows Insider Programına kayıt olması, telefon aramaları için gerekli olan Skype kredilerine sahip olması ve servis uygulamasının en son beta sürümünü (Preview) kurması gerekiyor.

Normal Skype görüşmelerinde olduğu çalışacak işlev, tercüme modunda yapıldığında, karşı taraf görüşmenin dijital olarak çevrileceği şeklinde bir uyarı alıyor. Daha sonra arayan kişinin konuşması kaydediliyor ve karşı tarafa tercüme edilerek yollanıyor. Karşı tarafın cevabı için de yine aynı işlem uygulanıyor. Ancak çeviri işleminin gerçekleşmesinden dolayı kısa bir gecikme oluyor.

Skype Translator, şimdilik İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Çince (Mandarin), İtalyanca, Portekizce, Rusça ve Arapça dillerini destekliyor.