Teknoloji Snapchat CEO'su Evan Spiegel'den Mark Zuckerberg'e büyük gönderme

Snapchat CEO'su Evan Spiegel'den Mark Zuckerberg'e büyük gönderme

30.05.2018 - 16:38 | Son Güncellenme:

Snapchat kurucu ve CEO’su Evan Spiegel, son aylarda Facebook'la ilgili ortaya çıkan skandallarla çok büyük konuştu. Spiegel, Facebook, "Eğer veri koruma uygulamalarımızı da kopyalarlarsa gerçekten çok memnun oluruz" dedi.

Snapchat CEOsu Evan Spiegelden Mark Zuckerberge büyük gönderme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İngiltere merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının, 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından topladığı kişisel verileri, ABD'de Kasım 2016'da yapılan başkanlık seçimleri ile İngiltere'de Haziran 2016'da gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) referandumunu etkilemek için kullandığına dair iddialar küresel ölçekte bir krize yol açmıştı

Mark Zuckerberg, Facebook veri skandalıyla ilgili geçtiğimiz dönemde özür dilemişti. . Sosyal medya platformunun sorumluluklarını yeterince yerine getiremediğini ifade eden Zuckerberg, "Benim hatamdı özür dilerim. Facebook'u ben başlattım, ben işlettim ve burada olanlardan ben sorumluyum" ifadesini kullandı.

Evan Spiegel ise yaşananların büyük bir savaşın fitilini ateşleyecek yorumda bulundu. Spiegel, Facebook için "Eğer veri koruma uygulamalarımızı da kopyalarlarsa gerçekten çok memnun oluruz." dedi.

Haberin Devamı

Spiegel'e Facebook'un 24 saat süren öyküler ve artırılmış gerçeklik lensleri de dahil olmak üzere önemli Snapchat yeniliklerini kopyalama karşısında nasıl hissettiğ soruldu. Spiegel, karısı Miranda Kerr'in bunu daha fazla önemsediğini söyledi. Kerr, kısa süre önce Facebook’un bu adımları karşısında dehşete düştüğünü söylemişti. Sonrasında ortaya çıkan Cambridge Analytica krizinden sonra süreci, kahkahalara boğularak izlediğini açıkladı.

Snap, Facebook'a nazaran daha az veri toplıuyoer. Ancak reklamverenlerin, şirket tarafından toplanan demografik ölçütlere göre reklamları hedeflemelerine izin veriyor. Facebook'un bir zamanlar yaptığı gibi, kullanıcıların arkadaşlarının bilgilerini vermelerini sağlayan tam özellikli bir API'yi hiç sunmamıştı.

Spiegel, Facebook'un kopyalarına baktığını söyleyerek şöyle devam etti, "Bu kadar basit ve çok şık bir şey tasarlarsanız, diğer insanların yapabileceği tek şey, tam olarak bunu kopyalamaktır. Bir tasarımcı olarak bunun dünyadaki en harika şey olduğunu söyleyebilirim."

Facebook'un Snapchat klonu özellikleri pazarda büyük ölçüde etkili oldu. Instagram'in katkısı, uygulama için yeni bir büyüme dalgası oluşturmaya yardım etti. WhatsApp'ın hikayeler sürümü bile en çok kullanılan ürünlerden.